MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Fejlődni akarok! – Mayer Milán az MTE 1904 első új igazolása.

Szerző: Rokob Péter | Dátum: 2016-07-27 20:00:00

Szabályosan berobbantál az élvonalba, amikor 2015 áprilisában 19 évesen, alig negyedóra játék után gólt szereztél a Győri ETO FC csapatában.

- Azon a héten csütörtökön edzettem először a felnőtt csapattal és meg is lepődtem, amikor Miriuta László csereként a pályára küldött. A Nyíregyháza volt az ellenfél és nekem sikerült egy fejes góllal egyenlítenem a mérkőzés hajrájában. Sajnos 3 – 2 arányban elveszítettük azt a találkozót, de a számomra valóban emlékezetés volt a bemutatkozás az élvonalban. Utána még öt alkalommal játszottam a bajnokságban, így eddig összesen hat első osztályú mérkőzésem van.

Az ETO azonban az ismert okokból, elbúcsúzott az élvonaltól. Gondolom nem volt könnyű ezt elfogadni egy sikeres bemutatkozás után.

- A legnehezebb talán a bizonytalanság érzésének a feldolgozása volt és ebben nekünk fiataloknak nagyon sokat segítettek a rutinos játékosok, mint például Priskin Tamás. Nekem is volt több ajánlatom, még az NB I – ből is megkerestek, de közben vártuk, hogy mi történik Győrben. Én akkor már ötödik éve játszottam és tulajdonképpen éltem az ETO – ban, hiszen Kaposvárról 15 évesen költöztem a győri labdarúgó akadémiára. Így leginkább az érzelmeimre hallgattam, amikor több csapattársammal végül is maradtunk a harmadosztályba sorolt csapatnál.

Ez az év azonban nem úgy sikerült, ahogy ott tervezték. Miért nem sikerült feljutnia a volt csapatodnak a labdarúgásunk második vonalába?

- Azt hiszem, hogy a keretünk alkalmas volt a feljutásra és elég magabiztosan is kezdtük a bajnokságot. Nekem is elég jól ment a játék, hiszen az őszi szakaszban sikerült 11 gólt szereznem. Az októberi rangadó mérkőzéséken azonban nagyon megtorpantunk és ennek egy edzőváltás lett a következménye. De igazából ez nem segített, mert nem nyertük vissza a jó formánkat. Nem voltunk igazán egységesek, a rutin is nagyon hiányzott a játékunkból, sőt az idő múlásával egyre görcsösebbek is lettünk. Jellemző erre, hogy én is csak kétszer találtam be a folytatásban, pedig volt ugyanannyi helyzetem, mint a bajnokság első szakaszában. A nagyon kreatív játékot játszó MTE 1904 és a rendkívül biztonságosan védekező Dorog sokkal egyenletesebb teljesítményt nyújtott.

Ezek szerint figyelted a mosonmagyaróvári csapatot. Mikor döntötted el, hogy itt folytatod a pályafutásodat?

- Ellenfélként is szimpatikus volt az MTE 1904 ötletes és kimondottan támadó szellemű játéka. Az pedig egyértelmű volt a számomra, hogy nem akarok még egy évet a harmadosztályban tölteni. Rengeteget kell még fejlődnöm és ehhez húsz évesen nagy segítség lesz az NB II – es bajnokság. Itt már egészen kiváló csapatok szerepelnek és nagyon komoly mérkőzés számot is jegyez ez a bajnokság. Mindenképpen magasabb osztályban akartam játszani és így örömmel fogadtam a Mosonmagyaróvári lehetőséget. Az edzéseken pedig kiderült, hogy nagyon jó játékosok közé kerültem, tehát sokat kell dolgoznom, hogy itt meghatározó labdarúgó legyen belőlem.

A leginkább támadóként, egészen előre tolt ék pozícióban játszottál eddig. De olyan hírt is hallottunk, hogy a középpályán szeretsz igazán játszani.

- Talán még én magam sem tudom, hogy melyik poszton tudom a legjobbat nyújtani. Az biztos, hogy a pálya közepén van a helyem, hiszen ott kerültem be az U 15 – ös és az U 17 – es korosztályos válogatott csapatokba is. Elég jók a fizikai adottságaim és ezeket igyekszem kihasználni a párharcokban a pályán. Szeretek gól rúgni és azt talán könnyebb a támadósorból, de azt is élvezem, ha többet vagyok játékban a középpályán. A fontos csak az, hogy a pályán legyek!

Nagyon hosszú idő után igazi érzelmeket, valódi szurkolást váltott ki a magyar emberekből is a labdarúgó Európa Bajnokság. Milyen üzente volt ennek egy tehetséges, fiatal labdarúgó számára?

- Nagyon szorítottam a magyar válogatottnak és különösen Priskin Tamásnak, akit a legjobb magyar támadónak tartok. Ez a sikeres szereplés pedig azt gondolom, hogy alapjaiban meg tudja majd változtatni a szurkolók és a sportág hangulatát. Az emberek szeretik és tisztelik a labdarúgókat és nekünk fiatal játékosoknak élni kell tudni ezzel a megelőlegezett bizalommal.

Online közvetítés

Legutóbbi mérkőzésünk

Merkantil Bank NB II Liga 2017–2018 XXXVII.forduló
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR -WKW ETO FC GYŐR
2-3

Tabella

1.MTK BUDAPEST82
2.KISVÁRDA MASTER GOOD72
3.BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE65
4.BUDAÖRS60
5.NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC60
6.WKW ETO FC GYŐR58
7.GYIRMÓT FC GYŐR56
8.SOROKSÁR SC53
9.CEGLÉDI VSE49
10.VÁC FC48
11.DOROGI FC46
12.BUDAFOKI MTE45
13.CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR45
14.KBSC44
15.AQVITAL FC CSÁKVÁR44
16.BFC SIÓFOK42
17.ZTE FC41
18.SZEGED 2011-GROSICS AKAD.41
19.SZOLNOKI MÁV FC39
20.SOPRONI VSE20

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Virágzó Város - Mosonmagyaróvár - 2016 Városüzemeltető és Fenntartó Kft Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. Park Mosonmagyaróvár

Sitemap & Facebook

2016 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.