MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Fejlődni akarok! – Mayer Milán az MTE 1904 első új igazolása.

Szerző: Rokob Péter | Dátum: 2016-07-27 20:00:00

Szabályosan berobbantál az élvonalba, amikor 2015 áprilisában 19 évesen, alig negyedóra játék után gólt szereztél a Győri ETO FC csapatában.

- Azon a héten csütörtökön edzettem először a felnőtt csapattal és meg is lepődtem, amikor Miriuta László csereként a pályára küldött. A Nyíregyháza volt az ellenfél és nekem sikerült egy fejes góllal egyenlítenem a mérkőzés hajrájában. Sajnos 3 – 2 arányban elveszítettük azt a találkozót, de a számomra valóban emlékezetés volt a bemutatkozás az élvonalban. Utána még öt alkalommal játszottam a bajnokságban, így eddig összesen hat első osztályú mérkőzésem van.

Az ETO azonban az ismert okokból, elbúcsúzott az élvonaltól. Gondolom nem volt könnyű ezt elfogadni egy sikeres bemutatkozás után.

- A legnehezebb talán a bizonytalanság érzésének a feldolgozása volt és ebben nekünk fiataloknak nagyon sokat segítettek a rutinos játékosok, mint például Priskin Tamás. Nekem is volt több ajánlatom, még az NB I – ből is megkerestek, de közben vártuk, hogy mi történik Győrben. Én akkor már ötödik éve játszottam és tulajdonképpen éltem az ETO – ban, hiszen Kaposvárról 15 évesen költöztem a győri labdarúgó akadémiára. Így leginkább az érzelmeimre hallgattam, amikor több csapattársammal végül is maradtunk a harmadosztályba sorolt csapatnál.

Ez az év azonban nem úgy sikerült, ahogy ott tervezték. Miért nem sikerült feljutnia a volt csapatodnak a labdarúgásunk második vonalába?

- Azt hiszem, hogy a keretünk alkalmas volt a feljutásra és elég magabiztosan is kezdtük a bajnokságot. Nekem is elég jól ment a játék, hiszen az őszi szakaszban sikerült 11 gólt szereznem. Az októberi rangadó mérkőzéséken azonban nagyon megtorpantunk és ennek egy edzőváltás lett a következménye. De igazából ez nem segített, mert nem nyertük vissza a jó formánkat. Nem voltunk igazán egységesek, a rutin is nagyon hiányzott a játékunkból, sőt az idő múlásával egyre görcsösebbek is lettünk. Jellemző erre, hogy én is csak kétszer találtam be a folytatásban, pedig volt ugyanannyi helyzetem, mint a bajnokság első szakaszában. A nagyon kreatív játékot játszó MTE 1904 és a rendkívül biztonságosan védekező Dorog sokkal egyenletesebb teljesítményt nyújtott.

Ezek szerint figyelted a mosonmagyaróvári csapatot. Mikor döntötted el, hogy itt folytatod a pályafutásodat?

- Ellenfélként is szimpatikus volt az MTE 1904 ötletes és kimondottan támadó szellemű játéka. Az pedig egyértelmű volt a számomra, hogy nem akarok még egy évet a harmadosztályban tölteni. Rengeteget kell még fejlődnöm és ehhez húsz évesen nagy segítség lesz az NB II – es bajnokság. Itt már egészen kiváló csapatok szerepelnek és nagyon komoly mérkőzés számot is jegyez ez a bajnokság. Mindenképpen magasabb osztályban akartam játszani és így örömmel fogadtam a Mosonmagyaróvári lehetőséget. Az edzéseken pedig kiderült, hogy nagyon jó játékosok közé kerültem, tehát sokat kell dolgoznom, hogy itt meghatározó labdarúgó legyen belőlem.

A leginkább támadóként, egészen előre tolt ék pozícióban játszottál eddig. De olyan hírt is hallottunk, hogy a középpályán szeretsz igazán játszani.

- Talán még én magam sem tudom, hogy melyik poszton tudom a legjobbat nyújtani. Az biztos, hogy a pálya közepén van a helyem, hiszen ott kerültem be az U 15 – ös és az U 17 – es korosztályos válogatott csapatokba is. Elég jók a fizikai adottságaim és ezeket igyekszem kihasználni a párharcokban a pályán. Szeretek gól rúgni és azt talán könnyebb a támadósorból, de azt is élvezem, ha többet vagyok játékban a középpályán. A fontos csak az, hogy a pályán legyek!

Nagyon hosszú idő után igazi érzelmeket, valódi szurkolást váltott ki a magyar emberekből is a labdarúgó Európa Bajnokság. Milyen üzente volt ennek egy tehetséges, fiatal labdarúgó számára?

- Nagyon szorítottam a magyar válogatottnak és különösen Priskin Tamásnak, akit a legjobb magyar támadónak tartok. Ez a sikeres szereplés pedig azt gondolom, hogy alapjaiban meg tudja majd változtatni a szurkolók és a sportág hangulatát. Az emberek szeretik és tisztelik a labdarúgókat és nekünk fiatal játékosoknak élni kell tudni ezzel a megelőlegezett bizalommal.

Online közvetítés

Legutóbbi mérkőzésünk

Merkantil Bank NB II Liga 2016–2017 XXXVIII.forduló
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR -VÁC FC
2-1

Tabella

1.PUSKÁS AKADÉMIA FC77
2.BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ73
3.KISVÁRDA MASTER GOOD69
4.SOROKSÁR SC67
5.BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE65
6.VÁC FC59
7.ZTE FC55
8.DOROGI FC54
9.CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR54
10.SZOLNOKI MÁV FC 52
11.SZEGED 2011-GROSICS AKAD.51
12.NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC50
13.SWIETELSKY-SOPRONI VSE49
14.BFC SIÓFOK48
15.BUDAÖRS47
16.AQVITAL FC CSÁKVÁR40
17.CEGLÉDI VSE39
18.HR-RENT KOZÁRMISLENY37
19.CIGÁND SE29
20.SZEOL SC19

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Virágzó Város - Mosonmagyaróvár - 2016 Városüzemeltető és Fenntartó Kft Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Park Mosonmagyaróvár

Sitemap & Facebook

2016 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.