MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

MTE 1904 = CREDOBUS Mosonmagyaróvár

Szerző: Credobus Sajtóközlemény | Dátum: 2016-09-08 14:15:50

Buszgyártó támogatja a mosonmagyaróvári futballt, mostantól CREDOBUS Mosonmagyaróvárnak hívják az MTE-t

CREDOBUS Mosonmagyaróvár (MTE 1904 Kft.)

Credo autóbuszgyár (Kravtex Kft.)

2016. szeptember 8.

 

 

 

 

 

 

Története legnagyobb jelentőségű támogatói szerződését írja alá a Mosonmagyaróvári Torna Egylet (MTE 1904) futballcsapata a Credo autóbuszgyárat képviselő Kravtex Kft.-vel csütörtökön. A megállapodás stabil alapokra helyezi a klub középtávú finanszírozását,  így a játékosok és a szakmai stáb jó esélyt kap, hogy a következő időszakban biztosítsa helyét az NB II-ben. A Credo buszok gyártója szerint az MTE sikere a szurkolókon és az utánpótlás-nevelésen keresztül az egész város számára értéket hordoz, és hozzájárul a helyi közösség megerősödéséhez. Mivel a Credo buszok gyártásának is Mosonmagyaróvár a kiindulópontja, a csapat a támogatás elismeréseként CREDOBUS Mosonmagyaróvár néven folytatja szereplését a bajnokságban.


 

 

 

 

 

 

Előzmények

Az MTE 1904 továbbjutása a professzionális labdarúgó bajnokság másodvonalába kiemelkedő sportsiker Mosonmagyaróvár számára, amely a helyi foglalkoztatók számára is komoly értéket képvisel. Így kézenfekvő volt, hogy a Kravtex Kft., amely a Credo buszok vázszerkezetét gyártó Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt.-n keresztül szorosan kötődik a városhoz, főtámogatóként álljon a csapat mellé. A csapat és a Kravtex között létrejött megállapodás ütemezett pénzügyi támogatásról szól, és 2019 tavaszáig, tehát csaknem három teljes szezonra jelent hozzájárulást a klub kiadásaihoz. Komoly változást jelent, hogy a támogatás fejében a csapat hivatalos neve CREDOBUS Mosonmagyaróvárra változik.

 

Fejlesztések és szakmai célok (CREDOBUS Mosonmagyaróvár)
Drescher Ottó, a CREDOBUS Mosonmagyaróvár elnöke szerint a csapat és a teljes szakmai stáb is nagy izgalommal tekint a következő időszak elé, hiszen a megállapodás lehetővé teszi, hogy még inkább a szakmai munkára tudjanak fókuszálni. Folytatódnak azok az infrastrukturális fejlesztések is, amelyek komoly előrelépést jelentenek majd a hazai pályán zajló meccsek során a csapat és a nézők kiszolgálásában. Többek között jelenleg is tart a Wittmann parkban az öltöző 450 négyzetméterrel való bővítése, és távlati tervként már megfogalmazódott a stadion fejlesztése is. Ugyanakkor a legfőbb cél egyelőre a bennmaradás, és hogy a CREDOBUS rövidesen erős középcsapattá váljon. Az elnök a támogatás kapcsán úgy fogalmaz, örülnek, hogy erős támogatóra talált a csapat és igyekszenek meghálálni ezt a bizalmat.

Credo autóbuszgyár (Kravtex Kft.)
A Kravtex Kft., a Credo buszok gyártója a Nemzeti Buszgyártási Stratégia kapcsán komoly kapacitásbővülésre számít Mosonmagyaróváron a következő években, ami azt jelenti, hogy egyre több mosonmagyaróvári és térségbeli család megélhetését biztosítják majd a Credo buszok. Ezért a társaságnál rendkívül fontosnak tartják, hogy ne csak munkáltatóként, de a helyi ügyek elkötelezett támogatójaként is szerepet vállaljanak a közösség erősítésében. Ezért a csapat támogatására nem csupán promóciós eszközként tekintenek, hanem bíznak benne, hogy a szurkolókon és az utánpótlás-nevelésen keresztül a pénzügyi támogatás értékes társadalmi szerepvállalássá alakul, amivel minden Mosonmagyaróvárinak kedveznek.

A Kravtex-Kühne Csoportról

A közel 500 főt foglalkoztató, magyar tulajdonú Kravtex-Kühne Csoport Magyarország vezető autóbuszgyártója. Termékei, a Credo buszok az összes regionális közlekedési központnál (Volán) megtalálhatók és a hazai közforgalmú helyközi autóbuszpark közel 20 %-át teszik ki.

A cégcsoport tagja Magyarország legrégibb, eredeti profilját megőrző gépgyára, az 1856-ban alapított Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. A Kühnében működik Magyarország legnagyobb és legmodernebb, 16 200 négyzetméteres autóbuszgyára, amely jelenleg stabilan 100-120 darab autóbuszt gyárt évente, néhány év múlva azonban elérheti a tekintélyes, 500 db-os kapacitást.

A Credók 75 - 80 %-os vételár arányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai buszok között. Ez azt jelenti, hogy minden busz legyártása egy évig két magyar munkahelyet biztosít a gyártónál és további kettőt a magyar beszállítóknál. A Credo buszok az innovatív, könnyűszerkezetű konstrukció miatt körülbelül egy tonnával alacsonyabb tömegűek, mint versenytársaik. Az alacsony saját tömeg csökkenti az üzemanyag-felhasználást és a hosszú távú üzemeltetési költségeket, ami különösen gazdaságossá, környezetbaráttá és versenyképessé teszi a Credókat.

 

Online közvetítés

Legutóbbi mérkőzésünk

Merkantil Bank NB II Liga 2016–2017 XXXVIII.forduló
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR -VÁC FC
2-1

Tabella

1.PUSKÁS AKADÉMIA FC77
2.BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ73
3.KISVÁRDA MASTER GOOD69
4.SOROKSÁR SC67
5.BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE65
6.VÁC FC59
7.ZTE FC55
8.DOROGI FC54
9.CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR54
10.SZOLNOKI MÁV FC 52
11.SZEGED 2011-GROSICS AKAD.51
12.NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC50
13.SWIETELSKY-SOPRONI VSE49
14.BFC SIÓFOK48
15.BUDAÖRS47
16.AQVITAL FC CSÁKVÁR40
17.CEGLÉDI VSE39
18.HR-RENT KOZÁRMISLENY37
19.CIGÁND SE29
20.SZEOL SC19

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Virágzó Város - Mosonmagyaróvár - 2016 Városüzemeltető és Fenntartó Kft Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Park Mosonmagyaróvár

Sitemap & Facebook

2016 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.