MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Győzelem három kapussal

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2019-11-22 12:02:38

A Megyei II. osztály harmadik helyén telelhet a Credobus Mosonmagyaróvár második csapata, amely nem mindennapi győzelmet aratott az őszi szezon utolsó mérkőzésén. Az óváriak úgy tudták legyőzni a Kimle együttesét 1-0-ára, hogy a mérkőzés hajrájában egyszerre három kapusuk volt a pályán, közülük kettő – Tarlós Dávid és Gaszner Máté - a mezőnyben játszott.

„Sok sérültünk van, néhányan pedig egyéb elfoglaltságok miatt hiányoztak, ezért kényszerültünk erre a megoldásra – mondja Szabados Gábor, a Credobus Mosonmagyaróvár B csapatának játékos edzője, aki a Kimle elleni mérkőzésen a győztes gólt jegyezte. Ez a helyzet nekem is új volt. Korábban az utánpótlás csapatokban előfordult, hogy létszámhiány miatt, a cserekapust mezőnyjátékosként vették számításba, sőt Halászi ellen Tarlós Dávid szintén mezőnyben szerepelt (És gólt is szerzett! – A szerk.), de olyannal még sohasem találkoztam, hogy egyszerre két kapus is mezőnyben játszik. Örömteli, hogy végül jól sült el a dolog.”

A Credobus Mosonmagyaróvár B csapatának kapuját Tóth Dániel védte, aki több bravúrt is bemutatott a 90. perc során.

„Egy nagyon jó erőkből álló Kimlét sikerült legyőznünk – mondja Tóth Dániel, aki az NB III-as első csapat keretének is tagja. A vendégeknek több helyzete volt, de álltuk a sarat, és mindenki sokat tett a győzelemért. Amikor Siófokon védtem, akkor az egyik utánpótlásmeccsen hasonló volt a szituáció, mint most a Kimle ellen. Létszámhiány miatt azon a találkozón én is csatárként játszottam.”

Az első kapus a félidőben érkezett a mezőnybe: Tarlós Dávid a jobb szélre állt be.

„Ebben a szezonban már negyedszer játszottam a mezőnyben, így annyira nem lepődtem meg a dolgon – mondja Tarlós, a csapat minden poszton bevethető játékosa. Az elején persze nagyon furcsa volt, hogy nem a kapuban állok, de csapattársak minden meccsen igyekeztek segíteni, ami sokat számított, mert sajnos a mozgás még nem megy annyira. Kezdem megszokni az új szerepkört, így nagyon boldog voltam, amikor a Halászi elleni bajnokin gólt tudtam szerezni. Egyre jobban érzem magam a mezőnyben, mert itt többet tudok játékba avatkozni, mint a kapuban.”

Gaszner Máté a 85. percben szállt be a Kimle elleni mérkőzésbe. A 19 éves kapus csatárként játszotta le a találkozó hajráját, ami nagyon furcsa lehetett neki, lévén egy héttel korábban, a Halászi elleni 5-1-re megnyert bajnokin még kapus volt.

 „Nem tagadom, szokatlan volt elől lenni – mondja Gaszner Máté. A kapuból mindent látni szoktam, elől pedig sokkal szűkebbnek tűnt a tér. Utoljára 2016 márciusában, Dunakilitin játszottam az U19-es csapatban középpályást, akkor a Károlyháza elleni meccsen gólt is szereztem. Nem tervezem lecserélni a kapusposztot, de ha a csapat érdeke azt kívánja, akkor a mezőnyben is megpróbálok segíteni.”

„Nagyon fontos volt ez a mérkőzés, hiszen egy hatmeccses győzelmi szériában voltunk – veszi át a szót Szabados Gábor. Tudtuk, hogy ezt a találkozót meg kell nyernünk, mert csak így van igazán nagy értéke az előző hat győzelemnek. Nagyon sűrű az élmezőny, és erős csapatok alkotják a bajnokságot. A mi erősségünk az, hogy a csapat gerincét alkotó játékosok régóta ismerik egymást, és nagyon jó a kapcsolat az idősebbek és a fiatalok között. Ráadásul vannak magasabb osztályokat megjárt futballistáink, akik próbálják terelgetni, instruálni a fiatalokat, akik úgy látom ezeket a tanácsokat, nem csak, el, de meg is fogadják. Az őszi harmadik helyünkkel magasra tettük a lécet, remélem, hogy ezt tavasszal tudjuk még fokozni.”

NB III Nyugati csoport

1.ÉRD VSE39
2.III. KER TVE35
3.PETŐFI SPORTKŐR LIPÓT33
4.PÁPAI PERUTZ FC29
5.FC NAGYKANIZSA27
6.MÉNFŐCSANAK ESK27
7.KOMÁROM VSE23
8.CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR22
9.VLS VESZPRÉM21
10.BICSKEI TC21
11.BKV ELŐRE20
12.PUSKÁS AKADÉMIA FC II18
13.SÁRVÁR FC18
14.MOL FEHÉRVÁR FC II16
15.HÉVÍZ SK12
16.BALATONLELLE SE10

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Agrolánc Kft. Virágzó Város - Mosonmagyaróvár - 2016 Városüzemeltető és Fenntartó Kft Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása.

Sitemap & Facebook

2016-2019 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.