MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Nagy kihívás előtt állunk!

Szerző: Rokob Péter | Dátum: 2016-07-27 20:00:00

Lencse Gyula személyében egy felkészült és tapasztalt szakember érkezett az MTE 1904 labdarúgó csapatához. A Győri ETO FC korábbi technikai igazgatója, nálunk Mosonmagyaróváron klubigazgatóként kezdett el dolgozni.

- Tíz évig voltam a győri klub alkalmazásában és 287 élvonalbeli mérkőzésen ültem a kispadon technikai igazgatóként. Büszke vagyok a bajnoki címünkre, a szuperkupa győzelmünkre valamint azokra a nemzetközi mérkőzésekre, amelyeket a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában játszottunk. Több elnökkel és edzővel dolgoztam és a számomra tanulságos időszak volt a stadion építésének és a labdarúgó akadémiának a megvalósítása is. Nagyon sok tapasztalatot szereztem ebben az időszakban és bízom abban, hogy ezeket majd megfelelően tudom kamatoztatni itt Mosonmagyaróváron.

Sokszor nehéz még kérdezni is az ETO körüli történésekről, de amennyiben a tanulságokról beszélünk, akkor ez is szükséges.

- Én még a Rába ETO idején kezdtem és így végigéltem, ahogy egy anyagilag a tönk szélén lévő egyesületből a magyar viszonyokat tekintve topklub vált. Természetesen ebben a folyamatban voltak rendkívül nehéz periódusaim és az is megviselt, hogy a bajnoki cím megszerzése után, már nem tartottak igényt a munkámra. A klub vezetése egy teljesen új struktúrában gondolkodott és ebben már nem volt feladat sok régi munkatársnak. Azt éreztem akkor, hogy szakmailag nem előre mozdult az ETO, de amíg én ott dolgoztam, a teljes összeomlásra semmi jel nem utalt.

Sokan nem tudják, hogy az ETO után, azonnal már itt Mosonmagyaróváron kapott feladatot.

- Igen a helyi női kézilabda csapatnál kezdtem el a munkát és a tanulást. Egy idényt csináltam végig az MKCSE utánpótlás csapataival és ez nagyon jó iskola volt a számomra. A következő szezonban már a Győri Audi ETO KC klubmenedzsere voltam és itt ismét részese lehettem komoly sikereknek. Kevés sportvezető mondhatja el magáról, hogy két sportágban is volt magyar bajnok és kupagyőztes, valamint részt vehetett a Bajnokok Ligája sorozatban is. A szerződésem azonban lejárt és nem maradtam, mivel itt a kézilabdázóknál is egy új klubmodell felállítását tervezik.

Viszont ismét a labdarúgásban fog tevékenykedni.

- Igen, ha humorosan fogom fel, akkor a termet ismét felváltja a zöld gyep, a labdát pedig újra rúgják és nem dobják, ráadásul a lányok helyett, fiúk a főszereplők. De félretéve a viccet, nagyon komoly kihívás lesz a munka a számunkra. Egy osztályváltás mindig nehéz dolog és ez különösen igaz a jelenlegi helyzetre, mert kiegyensúlyozott, erős lesz a magyar labdarúgó bajnokság második osztálya. A foci azonban valóban hiányzott nekem és természetesen folyamatosan figyeltem az MTE 1904 csapatát és eredményeit. Több játékossal – Boros Tamás, Laki Balázs, Magasföldi József – már dolgoztam együtt és régen ismerem a klub elnökét Drescher Ottót. Nagyon szimpatikus volt az ajánlata, mert éreztem mögötte azt az eltökéltséget és tenni akarást, amely elengedhetetlenül szükséges egy klub vezetőben.

Egy hónap múlva elkezdődik a bajnokság. Mik azok a feladatok, amiket addig mindenképpen rendezni kell?

- Négy olyan terület van, amelyeket kiemelten kell kezelnünk a bajnoki rajtig. Elsőször is fel kell állítanunk egy az NB II bajnokságra alkalmas játékos keretet és meg kell erősítenünk a szakmai stábot. Hasonlóan fontos, hogy a létesítményünket is úgy kell átalakítani, hogy maradéktalanul alkalmas legyen a másodosztályú mérkőzések megrendezésére. Rendbe kell tennünk a klub szerződéseit, azokat a dokumentumokat, amelyek szükségesek a klublicenchez és verseny engedélykehez. Mindezekhez pedig hozzá kell rendelnünk és fel kell állítanunk egy biztos lábakon álló költségvetést. Gyorsnak és határozottnak kell tehát lennünk és ebben tényleg sokat segíthet az én, a megvalósításokban szerzett tapasztalatom. Az első munkanapok után viszont már érzékelem, hogy mennyire fontos mindez a városnak, a sportolóknak és a szurkolóknak. Komoly kihívás elé nézünk tehát, de én pontosan tudom, hogy kizárólag az ilyenekből lehet igazán nagyot alkotni.

Online közvetítés

Legutóbbi mérkőzésünk

Merkantil Bank NB II Liga 2017–2018 XXXVII.forduló
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR -WKW ETO FC GYŐR
2-3

Tabella

1.MTK BUDAPEST82
2.KISVÁRDA MASTER GOOD72
3.BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE65
4.BUDAÖRS60
5.NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC60
6.WKW ETO FC GYŐR58
7.GYIRMÓT FC GYŐR56
8.SOROKSÁR SC53
9.CEGLÉDI VSE49
10.VÁC FC48
11.DOROGI FC46
12.BUDAFOKI MTE45
13.CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR45
14.KBSC44
15.AQVITAL FC CSÁKVÁR44
16.BFC SIÓFOK42
17.ZTE FC41
18.SZEGED 2011-GROSICS AKAD.41
19.SZOLNOKI MÁV FC39
20.SOPRONI VSE20

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Virágzó Város - Mosonmagyaróvár - 2016 Városüzemeltető és Fenntartó Kft Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. Park Mosonmagyaróvár

Sitemap & Facebook

2016 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.