MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Maradj otthon az MTE-vel 5. rész: a szülinapos másodedző

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2020-03-23 16:47:45

Több mint egy hete már, hogy a koronavírus miatt pihenőre vonult a hazai és a nemzetközi sportélet. Magyarországon a futballtársadalom tartott ki a legtovább, de az egészséget szem előtt tartva előbb az utánpótlás majd a felnőtt bajnokságokat is felfüggesztették. Az MTE 1904 sporttelepe is elcsendesedett, nincsenek edzések, nincsenek mérkőzések. Munka és teendő ennek ellenére van, így a klub dolgozói most sem unatkoznak. Új sorozatunkban az MTE-család otthoni hétköznapjaiba pillanthatunk be, hiszen természetesen mi is eleget teszünk a "Maradj otthon" felhívásnak. Következő interjúalanyunk a Credobus Mosonmagyaróvár másodedzője, az U15-ös csapat trénere Borbély Attila, aki éppen ma (március 23-án) ünnepli a 32. születésnapját.

 

HP: Hogyan telnek a mindennapjaid a bajnokságok beszüntetése óta? Mik a legfontosabb teendők?

Borbély Attila: „Nem állt meg a munka nekünk edzők számára, igaz a kialakult helyzet egy kicsit más formára változtatja tevékenységünket. Gyakorlatban ugyan nem kell foglalkozást tartanunk, de most kerülnek előtérbe a „szöszmötölős” munkák, rengeteg elemzésre váró dolgot lehet most megvalósítani, amit a szakmai stábbal, mind a felnőtteknél, mind az utánpótlásban igyekszünk elvégezni. A napi szintű munka így megmaradt, de természetesen azért rugalmasabb a beosztás és olyan dolgokra is jut idő melyekre, az utóbbi években maximum a nyári és karácsonyi szünetben juthatott. A párommal igyekszünk hasznosan kihasználni a „kényszerpihenőt”, ugyanis a napokban készülünk költözni új otthonunkba Mosonmagyaróvárra és jelenleg a pakolás és egyes háztartási eszközök beszerzése, rendelése került a lista elejére."

Tefal, te mindenre gondolsz :D

HP: Milyen házi feladatot kaptak a játékosok?

BA: Szeretnénk, ha az eddig elvégzett munka nem veszne teljesen kárba, így automatikusan mindenki az egyéni edzésfoglalkozások megtervezését kezdte kidolgozni. A cél az lenne, hogy nem csak a felnőtt csapatnál, de az utánpótlásban is fent tudnák tartani a játékosok az eddig felépített szintjüket. Mivel mind a felnőtteknél és az utánpótlásban is alkalmazásban vagyok, így két fronton is szükség van a változatosságra. Míg a gyerekeknél azért próbáljuk színesebbé varázsolni a foglalkozásokat és kisebb területen elvégzendő kreatív labdás elemeket is tartalmaz a terv, addig a felnőtteknél elsősorban a kondicionális fejlesztésre került a hangsúly, melyben nagy az együttműködés a keret részéről, hiszen folyamatosan dokumentálják és küldik az elvégzett munkát, ők is maximálisan ügyelnek saját állapotukra még ebben az időszakban is."

HP: Hogyan kezelitek magatokban ezt a helyzetet? Sportemberként milyen megélni egy ilyen szituációt?

BA: „Egyelőre szokatlan és picit nehezen viselem a „bezártságot”, de tudom, hogy jelenleg nagy szükség van az effajta intézkedésekre és természetesen szigorúan betartom az előírt rendeleteket. Remélem, hogy minél hamarabb rendeződik a helyzet és tudjuk folytatni a bajnokságot, hiszen a gyakorlatban végzett edzések, a hétvégi bajnoki által kiváltott adrenalin és a játékosokkal való személyes munka is sokkal izgalmasabb, mint az állandó elemzés és adatbázis készítés, bár a hatékonyság szempontjából még jól jöhet az ilyen nemű plusz munka is a jövőben.”

HP: Mit gondoltok a folytatásról? Lesz-e vagy nem? Milyen forgatókönyv van a fejetekben?

BA: „Minden eshetőséget számba vettünk, ezért is végeznek a játékosok egyéni edzéseket folyamatosan, de még nagyon bizonytalan a folytatás módja. Szorítunk azért, hogy minél hamarabb visszaálljon az elkezdett munkarend, hiszen minden fronton (felnőtt+utánpótlás) komoly elhivatottság és alázat rejlik a játékosok és edzők munkájában. Hiszünk benne, hogy ennek az igyekezetnek eredményességben is meg kell mutatkoznia a jövőben.”

HP: Furcsa-e vagy sem, hogy ilyen sokat vagytok otthon?

BA: „Ha az utóbbi éveket vesszük figyelembe extrém szokatlan a jelenlegi helyzet, hiszen soha nem volt ennyi otthon töltött időm, főleg nem az év ezen szakaszában. Mindenesetre igyekszem ezt az plusz pihenőt a páromnak szentelni, hiszen nagyon türelmes és megértő a munkámmal kapcsolatban, és igazán megérdemli, hogy ebben a helyzetben több időt töltsünk együtt. Sorozatokat nézünk és készülünk a napokban bekövetkező költözésre, valamint végre közösek az ebédek hétköznap is, ami igazán szokatlan számunkra. A főzésben ugyan sokat nem tudok segíteni (úgy néz ki van mit tanulni ezen a téren is az edzőkollegáktól... :D), de motivátorként próbálom fokozni a hangulatot, így azt hiszem kellőképpen kiveszem a részem ezen a téren is :D :D”

NB III Nyugati csoport

1.III. Kerületi TVE27
2.Érdi VSE23
3.Tatabányai SC21
4.Credobus Mosonmagyaróvár19
5.Komárom VSE17
6.Pápai Perutz FC16
7.VLS Veszprém16
8.Lipót Pékség SE15
9.MOL Fehérvár FC II14
10.SC Sopron14
11.Bicskei TC13
12.ESK Ménfőcsanak11
13.FC Nagykanizsa11
14.Puskás Akadémia FC II10
15.Gárdonyi VSC9
16.ZTE FC II9
17.Szabadkikötő SE6
18.BKV Előre6
19.Nagyatádi FC4
20.Balatonfüredi FC1

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Agrolánc Kft. Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft.

Barna Útépítő Kft. Everling Kft. Polar Magyarország Atlas-Sport Kft. ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.