MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Az edző elemez 5. rész: Németh Róbert és az U13

Szerző: Németh Róbert | Dátum: 2021-01-29 22:36:42

A korosztályos bajnokságokban ugyan még bőven tart a téli szünet, de az MTE 1904-nél egy rövid pihenő után már a héten elkezdődtek az edzések. Új sorozatunkban utánpótláscsapataink őszi szereplését elemezzük az adott korosztályt irányító edzővel. Mai epizódunkban az U13-as csapat edzője Németh Róbert értékeli tanítványai teljesítményét.

Immáron második éve szerepel bajnokság rendszerben 2008-as korosztályunk, illetve első szezonját kezdte meg nagypályára lépve, teljes létszám mellett. Csapatunk az MLSZ Kiemelt U13 Észak-Nyugat csoportjában folytatta a küzdelmeket, ahol a bajnokság felét követően az 5. helyről várhatja a folytatást. Együttesünknek 11 mérkőzést követően 6 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség a mérlege.

Németh Róbert a Credobus Mosonmagyaróvár U13-as csapatának vezetőedzője: „Nagyon intenzív szezonon vagyunk túl, azt gondolom ezt nyugodtan mondhatom, hiszen május óta, ahogy ismét engedélyezték az edzéseket, folyamatosan dolgoztunk. Gyakorlatilag szükségünk is volt erre a hosszabb felkészülésre, illetve időszakraa bajnokság kezdete előtt, hiszen a járványhelyzet okozta leállás miatt sok idő maradt ki a gyerekek képzéséből. Ami viszont nagyon tetszett, hogy a srácok az otthoni munkát és nagyon komolyan vették, és folyamatos volt a visszajelzés részükről az irányomban. Az edzések elkezdése után azonnal megkezdtük a nagypályára lépéshez szükséges munkát és az ehhez szükséges akklimatizálódást, hiszen a korábbi területhez képest, ez nagy változás volt. Emellett célunk volt, hogy a stílusunkat folytassuk, és továbbra is azt a magasan presszingelő játékot tudjuk nyújtani, amit már U12-ben is jól alkalmaztunk, illetve további területeket is megjelöltünk, amikben fejlődni szerettünk volna. A felkészülés során sikerült több felkészülési mérkőzést is játszani, amelyek során nagyon eredményes volt a támadó játék, illetve folyamatosan szoktuk meg a nagyobb távolságokat a játéktéren, emellett pedig a kombinatív játékban, és a labdaszerzések utáni pozitív átmenetekben is folyamatosan tudtunk fejlődni. Fontos volt, hogy minél több mérkőzést tudjunk a bajnokság kezdete előtt teljesíteni hiszen, gyakorlatilag az U12-es év második fele kiesett, ami 11 mérkőzést jelent, ezt a tapasztalatot, illetve folyamatot pedig pótolni kellett.”

A bajnokságot ezt követően korosztályunk az ETO FC Győr gárdája ellen kezdte, illetve az első fordulókban mindhárom akadémiával találkozott, azonban a félév végére, egy hét mérkőzésen át tartó veretlen sorozatot is sikerült produkálnia U13-as együttesünknek.

„Nem volt könnyű a sorsolásunk, főleg az első néhány mérkőzés, viszont összességében egy jó féléven vagyunk túl. Nem titkolt célunk, hogy sikerüljön az akadémiák mögött megszerezni a 4. helyet, ehhez pedig jó pozícióban vagyunk. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a csapat folyamatosan tudott fejlődni, és előre tudott lépni.  Védekezésben is úgy érzem stabilak voltunk a félév során, még akkor is ha ilyen szempontból, az első néhány forduló nem volt egyszerű, viszont láthatóan jól elsajátítottuk a négy védős rendszert, illetve ennek követelményeit. Előnyt jelentett, hogy mi már U12-ben is tudatosan ebből a rendszerből indultunk ki, és tudtuk ezt az előnyünkre formálni. Fontos volt továbbá, hogy a távolságok is megfelelőek legyenek a csapatrészek között, hiszen egy magasan presszingelő csapat vagyunk, akik gyakorlatilag a támadó zónában kezdik agresszívan a védekezést, és úgy érzem ezt is sikerült teljesítenünk. Azt gondolom a támadó játékot és annak hatékonyságát dicséri, hogy ha a házi góllövőlistára tekintünk a három támadónk folyamatosan eredményes tudott lenni, viszont a csapat dicsérete, hogy a gólok összessége ilyen arányban oszlott meg a játékosok között összességében. Természetesen továbbra is előre tekintünk és szeretnénk tovább fejlődni a következő félévben, illetve a játékunkban is szeretnénk több új elemet is beépíteni a korosztályos sajátosságoknak megfelelőn, illetve ezzel párhuzamosan eredményesen szerepelni, hogy elérjük céljainkat és előkészítsük az U14-es szezont, hiszen az is egy komoly kihívás lesz számunkra, még több mérkőzéssel. Külön öröm emellett, hogy csapatunkból többen is be tudtak mutatkozni az egyel idősebb korosztályban a szezon során, ezzel párhuzamosan pedig nálunk is több játékos tudott szerepelni a 2009-es korosztályból és innen is gratulálok nekik.”

Korosztályunk január 4-én kezdte meg a felkészülést, és az első bajnoki mérkőzésig több felkészülési mérkőzés is szerepel a programban, ami pedig március elején veszi kezdetét.

Ha visszagondolok a félévre, annak természetesen több csúcspontja is volt, gondolok itt akár a riválisok ellen nyújtott jó teljesítményekre vagy a nagy arányú győzelmekre, viszont akadtak olyan mérkőzések is ahol érzésem szerint több lehetett volna a játékba és az eredményben is. Viszont nem lehetünk elégedetlenek, mert jó alapról folytathatjuk a munkát és minden adott a további eredményes folytatáshoz!”

NB III Nyugati csoport

1.III. Kerületi TVE51
2.Credobus Mosonmagyaróvár45
3.Lipót Pékség SE41
4.VLS Veszprém39
5.Érdi VSE37
6.SC Sopron36
7.FC Nagykanizsa35
8.Tatabányai SC32
9.Komárom VSE30
10.Bicskei TC30
11.MOL Fehérvár FC II28
12.ZTE FC II26
13.Gárdonyi VSC24
13.Puskás Akadémia FC II25
14.Balatonfüredi FC25
16.Pápai Perutz FC23
17.BKV Előre22
18.Szabadkikötő SE16
19.ESK Ménfőcsanak15
20.Nagyatádi FC6

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Agrolánc Kft. Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft.

Barna Útépítő Kft. Everling Kft. Polar Magyarország Atlas-Sport Kft.

Augsberger LV Sport Websportáruház ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.