MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Az edző elemez 8. rész: Szabados Gábor és az U10

Szerző: Szabados Gábor | Dátum: 2021-02-11 22:03:37

A korosztályos bajnokságokban ugyan még tart a téli szünet, de az MTE 1904-nél gőzerővel készülnek a tavaszi folytatásra. Sorozatunkban utánpótláscsapataink őszi szereplését elemezzük az adott korosztályt irányító edzővel. Legfrissebb epizódunkban az U10-es csapat edzője Szabados Gábor értékel.

Elég hullámzó teljesítményt nyújtottak a játékosok az őszi szezonban, ugyanakkor hozzátartozik, hogy ebben a korosztályban már kettővel több mezőnyjátékos szerepel a mérkőzéseken, mint amit eddig megszoktak a játékosok (az U9 4+1, az U10 6+1-ben játszik). Emellett egy nagyon fontos új szabállyal találták magukat szemben, ami nem más, mint a les szabály. Ez a játékszituáció természetesen alapjaiban változtatta meg az eddigi edzéseket és mérkőzéseket, hiszen ez egy nehezítő körülmény és teljesen más mozgásokat, valamint sokkal nagyobb koncentráltságot igényel a csapattól.

A legnagyobb előrelépést a védekezésben értük el. Mint csapat szinten, mint pedig egyéni szinten, amit természetesen nem a mérkőzéseken kapott gólok számából látható igazán, hanem a technikai és taktikai elemek elsajátításában. Ezzel szemben, ami még mindig hiányosságként merül fel az a támadások hatékony kivitelezése, és befejezése, annak ellenére, hogy nem az eredmény a fontos ebben a korosztályban, ugyanakkor ezen a téren mindenképp előrelépést szeretnék elérni a következő időszakban.

Egyénileg elmondhatom, hogy minden játékos előrelépett technikai téren. Erre külön hangsúlyt fektetünk, hiszen minden edzést egy technikai gyakorlás előz meg, ahol különböző labdás feladatokat végeznek a játékosok. Ezen felül a heti edzéstervezetbe egy alkalommal kimondottan egyéni képzés jellegű foglalkozás van, ahol kisebb létszámú csoportokban (3-4 fő) 4-5 állomáson, egyszerre több edzőkolléga segítésével, más - más játékelemet és játékszituációkat gyakorolnak a játékosok.

Ez a korosztály még nem bajnokság rendszerben játszik, de így is szinte minden hétre jutott megmérettetés. A Bozsik Tornák keretein belül régiós és csoport tornákon vettünk részt. Előbbin velünk együtt 6 csapat szerepelt és mindig más helyszínen került lebonyolításra, ahol nagyon szoros mérkőzéseket tudtunk játszani, utóbbin pedig a környék egy évvel idősebb labdarugói ellen bizonyíthattunk. Emellett edzőmérkőzéseken próbáltuk kamatoztatni a tudásunkat, leginkább a Gyirmót és Győrújfalu hasonló körú csapataival mértük össze az erőnket.

Önmagához képest minden egyes játékos fejlődött. Ez a nagyon jó edzéslátogatottságnak is köszönhető. Két játékost külön szeretnék megemlíteni, ugyanis Pap Norbert és Nagy Péter egyetlen egy edzést sem hagyott ki, ami ebben a helyzetben külön említést érdemel.

NB III Nyugati csoport

1.III. Kerületi TVE51
2.Credobus Mosonmagyaróvár45
3.Lipót Pékség SE41
4.VLS Veszprém39
5.Érdi VSE37
6.SC Sopron36
7.FC Nagykanizsa35
8.Tatabányai SC32
9.Komárom VSE30
10.Bicskei TC30
11.MOL Fehérvár FC II28
12.ZTE FC II26
13.Gárdonyi VSC24
13.Puskás Akadémia FC II25
14.Balatonfüredi FC25
16.Pápai Perutz FC23
17.BKV Előre22
18.Szabadkikötő SE16
19.ESK Ménfőcsanak15
20.Nagyatádi FC6

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Agrolánc Kft. Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft.

Barna Útépítő Kft. Everling Kft. Polar Magyarország Atlas-Sport Kft.

Augsberger LV Sport Websportáruház ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.