MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Tehetségközpont lett az MTE 1904

Szerző: Schmatovich Gábor | Dátum: 2021-03-20 09:50:04

Az MTE történetének valószínűleg legnagyobb sportszakmai sikerét érte el az egyesület az elmúlt időszakban. Az MLSZ nemrég az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatát hozta létre, melyek 2021 nyarán kezdik meg működésüket. A piramis rendszer képzeletbeli csúcsán az akadémiák állnak, közvetlen alattuk az úgynevezett tehetségközpontokban pallérozódhatnak a fiatalok, amely egyesületek gyakorlatilag akadémia rendszerrel és szakmai színvonallal fejlesztik, már nem csak Mosonmagyaróvár térség, hanem a megye legjobb fiatal játékosait. Alattuk körzetközpontokban gyűjtik össze a tehetségeket, a piramis legalján pedig a Grassroots-programban résztvevő gyerekek, valamint amatőr sportszervezetek fiataljai szerepelnek.

Győr-Moson-Sopron megyében az ETO képviseli az akadémiai szintet, Az MTE pedig tehetségközpont besorolást kapott.

Az MLSZ elnöksége a belga DoublePass sportszervezeteket auditáló cég objektív visszajelzései alapján, több hónapos részletes átvilágítással választotta ki azokat az utánpótlásműhelyeket, amelyek területi alapon segítik elő a legtehetségesebb fiatalok kiválasztását és fejlődését. Cél a testület szerint a regionális tehetségközpontok szakmai és szervezeti fejlődésének elősegítése, az azokban folyó munka ellenőrzése és teljesítmény alapú finanszírozásának kialakítása. Az MTE 1904-nél nagyon büszkék arra, hogy az egyesület a tehetségközpontok közé kapott besorolást, országos elismerést kiváltó kiváló szakmai értékeléssel.

Schmatovich Gábor utánpótlás szakmai igazgató:
„Komoly elismerés ez számunkra, persze nagyon sokat is dolgoztunk ezért az elmúlt években, hogy idáig eljussunk. A jelölés és egyben az eredmény értékét növeli, hogy egy nemzetközileg is elismert külföldi cég értékelte így az eddigi munkánkat. Ráadásul, mindenki tisztában van vele, hogy rendkívül komoly utánpótlás-nevelő munkát végeznek megyénk többi egyesületénél is, es közülük sikerült kiemelkedni, amelynek komoly presztízsértéke van számunkra. Érdekesség, hogy amikor elkezdtük ezt a munkát, elsősorban nem az volt a cél, hogy bekerüljünk a tehetségközpontok közé, mert sokáig elérhetetlennek tűnt. Szerettünk volna egy képet kapni, hogy mit csinálunk jól, milyen úton haladunk, van-e értelme az elvégzett munkának? Kis egyesület vagyunk jelenleg, kis régióval, ezért is volt fontos, hogy akikkel elkezdtük ezt a munkát, hittek benne. Most lehetőséget kapunk arra, hogy fejlődjünk, terjeszkedjünk és merjünk nagyot álmodni. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen eredmény tértünk el, és tisztában vagyunk vele, hogy mekkora felelősséget és sportszakmai kihívást kaptunk érte cserébe. Nálunk, hiába szerepelt a felnőttcsapatunk például a másodosztályban, már akkor is szinte mindent az utánpótlás-nevelés alá rendeltünk. Ezért is nagy elégtétel minden szakembernek a klubnál, hogy a befektetett munka, nem volt hiábavaló. Tíz évvel ezelőtt még nem így nézett ki ez az egyesület, sem infrastrukturális sem szakmai minőségben, ennek ellenére ma már tehetségközpont lehetünk. Nyilván a klubvezetés, a stáb mellett köszönet jár ezért a gyerekeinknek, a szüleiknek, de az önkormányzatnak, a névadó szponzorunknak a Credobusnak is illetve nem szabad elfelejteni a régióhoz tartozó települések klubjainak is a bizalmát, hogy végig hittek bennünk, hogy értéket teremtünk. Tudjuk, hogy honnan indultunk, nem is célunk nagyobb klubokkal, rendszerekkel versenyezni, saját víziónkat szeretnénk követni. A tervünk, hogy a körzetközpontok segítségével, eddigi filozófiánk, szakmai elképzeléseink megtartása, és egyfajta kontroll mellett, régiónk arra hivatott gyerekei eljuthassanak, akár a legkisebb sportegyesületből egészen a legmagasabb szintekre az utánpótlás és felnőtt futballban is. Ezen törekvésünk pontosan egyezik a Magyar Labdarúgó Szövetség ránk bízott feladataival.”

NB III Nyugati csoport

1.III. Kerületi TVE65
2.Credobus Mosonmagyaróvár57
3.VLS Veszprém50
4.Lipót Pékség SE48
5.FC Nagykanizsa46
6.Puskás Akadémia FC II43
7.Érdi VSE42
8.SC Sopron42
9.Tatabányai SC40
10.MOL Fehérvár FC II37
11.Pápai Perutz FC36
12.Balatonfüredi FC35
13.Gárdonyi VSC35
14.Komárom VSE34
15.Bicskei TC34
16.ZTE FC II33
17.BKV Előre28
18.Szabadkikötő SE19
19.ESK Ménfőcsanak17
20.Nagyatádi FC9

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Agrolánc Kft. Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft.

Barna Útépítő Kft. Everling Kft. Polar Magyarország Atlas-Sport Kft.

Augsberger LV Sport Websportáruház ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.