MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Szezonértékelés 8. rész: tovább épült az U13-as csapat

Szerző: Németh Róbert | Dátum: 2021-07-11 21:41:37

Második szezonját fejezte be 2008-as korosztályunk bajnoki rendszerben, illetve első nagypályás idényét az MLSZ Kiemelt U13 Észak-Nyugat csoportjában, ahol több remek teljesítményt követően az 5. pozícióban végezett. Egyesületünknek 24 mérkőzést követően, 15 győzelem, 2 döntetlen és 7 veresége volt a mérlege.

Németh Róbert a Credobus Mosonmagyaróvár U13-as csapatának edzője: „Egy nagyon hosszú és intenzív féléven vagyunk túl, azt gondolom, ezt bátran kijelenthetem. A téli szünetet követően egy jól sikerült a felkészülés, így bizakodva vártuk a szezont, illetve még a felkészülés végén az elhalasztott bajnokin sikerült győzelemmel kezdeni, így minden adott volt, hogy hasonló jó legyen a folytatás is. Azonban nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy ekkortájt állandó jelleggel 2-3 játékosunk karanténba került, így folyamatosan voltak hiányzóink. Ennek ellenére rögtön egy nagy skalppal indul a szezon, hiszen a ZTE ellen sikerült hazai pályán diadalmaskodni, ami remek játékkal is párosult. Fontosnak tartottam, hogy a félév során játékban előre tudjunk lépni, illetve a csapatunk stílusjegyei markánsabban jelenjenek meg a mérkőzéseken is, ami véleményem szerint sikerült is a félév végére. Már az előző szezonban is jellemző volt csapatunkra az a fajta agresszív letámadás amiben aztán a nagyobb pályaméret ellenére tovább tudtunk lépni, és hatékonyabbá is vált, illetve ezzel párhuzamosan a pozitív átmenetek során a támadó mozgásokban is volt előrelépés. Ezek mellett azt gondolom a támadó harmadban is látható volt a fejlődés, mint a játékban, mint pedig a gólok számában is. Amire nagy hangsúlyt szerettem volna fektetni emellett, hogy a csapat stabilitása megmaradjon, illetve hatékonyabbá váljon a védekezésünk. Véleményem szerint ebben is sikerült előre lépni, főleg a blokkban történő védekezés során, a saját térfélen. A bajnokságot pedig sikerült emellett egy öt mérkőzéses győzelmi szériával befejezni, amire szintén büszkék lehetünk.

Érdekesség, hogy mióta korosztályaink a kiemelt U12-U13-as bajnokságban szerepelnek, 2008-as korosztályunk szerezte a legtöbb győzelmet (15), illetve a legtöbb gólt (70) egy idényben, az idei szezonban, ezen korosztályok közül. A korosztályból az évad során hét játékos szerepet kapott az U14-es bajnokságban is, illetve ezzel párhuzamosan a 2009-es korosztályból is bemutatkozhatott öt játékos az U13-as bajnoki küzdelmekben. Szintén említést érdemel és külön öröm, hogy a korosztályból Egerszegi Dániel 22 góljával a góllövőlista élmezőnyében végezett.

„Természetesen némi hiányérzet van az emberben, ha visszanézünk a félévre, játékban is, illetve eredményekben is, azonban büszkék lehetünk arra, amit elértünk és a srácok megérdemlik a dicséretet. Szerencsésnek érzem magam, hiszen rendkívül motivált játékosokkal dolgozhattam ebben a két évben, akik siker orientáltak voltak, ezért is tudtunk ennyit előre lépni ebben az időszakban. Azt gondolom a jó szereplés mellett, játékban is felvettük a versenyt az akadémiai korosztályokkal és többször is bizonyítani tudtuk milyen minőségi munka és képzés zajlik egyesületünknél. Emellett szintén dicséret jár játékosaimnak, hiszen a bajnoki küzdelmek mellett, az U13-as megyei futsal bajnokságban is szerepeltünk, kiegészítő jelleggel, ahol a nyolc lejátszott kör után kivívtuk a négyes döntőben szereplés jogát, majd a sikeres elődöntőt követően, a döntőben büntetőkkel maradtunk csak alul. Ennek ellenére úgy érzem, hogy nagyon kerek szezont zártunk, akár játékban, akár eredményességben vizsgáljuk azt. Számomra ez a két év a srácokkal egy elképesztő utazás volt, amely során nagyon sok örömben volt részünk közösen, a csapat pedig fejlődni tudott. A korosztály nagyon jó dolgok előtt áll, hiszen komoly potenciál rejtőzik a játékosokban és a csapatban, emellett pedig a következő szezonban erős bajnokságban szerepelhet a többi tehetségközpont mellett!”

„A közös utunk most véget ért a korosztállyal, a fiúk új edzővel fogják folytatni és rám is más feladatok várnak az egyesületen belül. Az U15-ös korosztály edzőjeként folytatom, illetve szakmailag óriási lehetőséget kaptam azzal, hogy az utánpótlásunk egyik szekcióját vezethetem a következő szezontól. Komoly lehetőség ez számomra, amivel szeretnék élni, és hosszútávon bizonyítani ebben a szerepkörben is. Természetesen amekkora kihívás ez, akkora motivációval vágok bele a feladatba. Kívánom a legjobbakat a korosztálynak a következő időszakban, hajrá MTE, hajrá Credobus!”

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.