MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Szezonértékelés 8. rész: tovább épült az U13-as csapat

Szerző: Németh Róbert | Dátum: 2021-07-11 21:41:37

Második szezonját fejezte be 2008-as korosztályunk bajnoki rendszerben, illetve első nagypályás idényét az MLSZ Kiemelt U13 Észak-Nyugat csoportjában, ahol több remek teljesítményt követően az 5. pozícióban végezett. Egyesületünknek 24 mérkőzést követően, 15 győzelem, 2 döntetlen és 7 veresége volt a mérlege.

Németh Róbert a Credobus Mosonmagyaróvár U13-as csapatának edzője: „Egy nagyon hosszú és intenzív féléven vagyunk túl, azt gondolom, ezt bátran kijelenthetem. A téli szünetet követően egy jól sikerült a felkészülés, így bizakodva vártuk a szezont, illetve még a felkészülés végén az elhalasztott bajnokin sikerült győzelemmel kezdeni, így minden adott volt, hogy hasonló jó legyen a folytatás is. Azonban nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy ekkortájt állandó jelleggel 2-3 játékosunk karanténba került, így folyamatosan voltak hiányzóink. Ennek ellenére rögtön egy nagy skalppal indul a szezon, hiszen a ZTE ellen sikerült hazai pályán diadalmaskodni, ami remek játékkal is párosult. Fontosnak tartottam, hogy a félév során játékban előre tudjunk lépni, illetve a csapatunk stílusjegyei markánsabban jelenjenek meg a mérkőzéseken is, ami véleményem szerint sikerült is a félév végére. Már az előző szezonban is jellemző volt csapatunkra az a fajta agresszív letámadás amiben aztán a nagyobb pályaméret ellenére tovább tudtunk lépni, és hatékonyabbá is vált, illetve ezzel párhuzamosan a pozitív átmenetek során a támadó mozgásokban is volt előrelépés. Ezek mellett azt gondolom a támadó harmadban is látható volt a fejlődés, mint a játékban, mint pedig a gólok számában is. Amire nagy hangsúlyt szerettem volna fektetni emellett, hogy a csapat stabilitása megmaradjon, illetve hatékonyabbá váljon a védekezésünk. Véleményem szerint ebben is sikerült előre lépni, főleg a blokkban történő védekezés során, a saját térfélen. A bajnokságot pedig sikerült emellett egy öt mérkőzéses győzelmi szériával befejezni, amire szintén büszkék lehetünk.

Érdekesség, hogy mióta korosztályaink a kiemelt U12-U13-as bajnokságban szerepelnek, 2008-as korosztályunk szerezte a legtöbb győzelmet (15), illetve a legtöbb gólt (70) egy idényben, az idei szezonban, ezen korosztályok közül. A korosztályból az évad során hét játékos szerepet kapott az U14-es bajnokságban is, illetve ezzel párhuzamosan a 2009-es korosztályból is bemutatkozhatott öt játékos az U13-as bajnoki küzdelmekben. Szintén említést érdemel és külön öröm, hogy a korosztályból Egerszegi Dániel 22 góljával a góllövőlista élmezőnyében végezett.

„Természetesen némi hiányérzet van az emberben, ha visszanézünk a félévre, játékban is, illetve eredményekben is, azonban büszkék lehetünk arra, amit elértünk és a srácok megérdemlik a dicséretet. Szerencsésnek érzem magam, hiszen rendkívül motivált játékosokkal dolgozhattam ebben a két évben, akik siker orientáltak voltak, ezért is tudtunk ennyit előre lépni ebben az időszakban. Azt gondolom a jó szereplés mellett, játékban is felvettük a versenyt az akadémiai korosztályokkal és többször is bizonyítani tudtuk milyen minőségi munka és képzés zajlik egyesületünknél. Emellett szintén dicséret jár játékosaimnak, hiszen a bajnoki küzdelmek mellett, az U13-as megyei futsal bajnokságban is szerepeltünk, kiegészítő jelleggel, ahol a nyolc lejátszott kör után kivívtuk a négyes döntőben szereplés jogát, majd a sikeres elődöntőt követően, a döntőben büntetőkkel maradtunk csak alul. Ennek ellenére úgy érzem, hogy nagyon kerek szezont zártunk, akár játékban, akár eredményességben vizsgáljuk azt. Számomra ez a két év a srácokkal egy elképesztő utazás volt, amely során nagyon sok örömben volt részünk közösen, a csapat pedig fejlődni tudott. A korosztály nagyon jó dolgok előtt áll, hiszen komoly potenciál rejtőzik a játékosokban és a csapatban, emellett pedig a következő szezonban erős bajnokságban szerepelhet a többi tehetségközpont mellett!”

„A közös utunk most véget ért a korosztállyal, a fiúk új edzővel fogják folytatni és rám is más feladatok várnak az egyesületen belül. Az U15-ös korosztály edzőjeként folytatom, illetve szakmailag óriási lehetőséget kaptam azzal, hogy az utánpótlásunk egyik szekcióját vezethetem a következő szezontól. Komoly lehetőség ez számomra, amivel szeretnék élni, és hosszútávon bizonyítani ebben a szerepkörben is. Természetesen amekkora kihívás ez, akkora motivációval vágok bele a feladatba. Kívánom a legjobbakat a korosztálynak a következő időszakban, hajrá MTE, hajrá Credobus!”

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.