MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Fejlődni akarok! – Mayer Milán az MTE 1904 első új igazolása.

Szerző: Rokob Péter | Dátum: 2016-07-27 20:00:00

Szabályosan berobbantál az élvonalba, amikor 2015 áprilisában 19 évesen, alig negyedóra játék után gólt szereztél a Győri ETO FC csapatában.

- Azon a héten csütörtökön edzettem először a felnőtt csapattal és meg is lepődtem, amikor Miriuta László csereként a pályára küldött. A Nyíregyháza volt az ellenfél és nekem sikerült egy fejes góllal egyenlítenem a mérkőzés hajrájában. Sajnos 3 – 2 arányban elveszítettük azt a találkozót, de a számomra valóban emlékezetés volt a bemutatkozás az élvonalban. Utána még öt alkalommal játszottam a bajnokságban, így eddig összesen hat első osztályú mérkőzésem van.

Az ETO azonban az ismert okokból, elbúcsúzott az élvonaltól. Gondolom nem volt könnyű ezt elfogadni egy sikeres bemutatkozás után.

- A legnehezebb talán a bizonytalanság érzésének a feldolgozása volt és ebben nekünk fiataloknak nagyon sokat segítettek a rutinos játékosok, mint például Priskin Tamás. Nekem is volt több ajánlatom, még az NB I – ből is megkerestek, de közben vártuk, hogy mi történik Győrben. Én akkor már ötödik éve játszottam és tulajdonképpen éltem az ETO – ban, hiszen Kaposvárról 15 évesen költöztem a győri labdarúgó akadémiára. Így leginkább az érzelmeimre hallgattam, amikor több csapattársammal végül is maradtunk a harmadosztályba sorolt csapatnál.

Ez az év azonban nem úgy sikerült, ahogy ott tervezték. Miért nem sikerült feljutnia a volt csapatodnak a labdarúgásunk második vonalába?

- Azt hiszem, hogy a keretünk alkalmas volt a feljutásra és elég magabiztosan is kezdtük a bajnokságot. Nekem is elég jól ment a játék, hiszen az őszi szakaszban sikerült 11 gólt szereznem. Az októberi rangadó mérkőzéséken azonban nagyon megtorpantunk és ennek egy edzőváltás lett a következménye. De igazából ez nem segített, mert nem nyertük vissza a jó formánkat. Nem voltunk igazán egységesek, a rutin is nagyon hiányzott a játékunkból, sőt az idő múlásával egyre görcsösebbek is lettünk. Jellemző erre, hogy én is csak kétszer találtam be a folytatásban, pedig volt ugyanannyi helyzetem, mint a bajnokság első szakaszában. A nagyon kreatív játékot játszó MTE 1904 és a rendkívül biztonságosan védekező Dorog sokkal egyenletesebb teljesítményt nyújtott.

Ezek szerint figyelted a mosonmagyaróvári csapatot. Mikor döntötted el, hogy itt folytatod a pályafutásodat?

- Ellenfélként is szimpatikus volt az MTE 1904 ötletes és kimondottan támadó szellemű játéka. Az pedig egyértelmű volt a számomra, hogy nem akarok még egy évet a harmadosztályban tölteni. Rengeteget kell még fejlődnöm és ehhez húsz évesen nagy segítség lesz az NB II – es bajnokság. Itt már egészen kiváló csapatok szerepelnek és nagyon komoly mérkőzés számot is jegyez ez a bajnokság. Mindenképpen magasabb osztályban akartam játszani és így örömmel fogadtam a Mosonmagyaróvári lehetőséget. Az edzéseken pedig kiderült, hogy nagyon jó játékosok közé kerültem, tehát sokat kell dolgoznom, hogy itt meghatározó labdarúgó legyen belőlem.

A leginkább támadóként, egészen előre tolt ék pozícióban játszottál eddig. De olyan hírt is hallottunk, hogy a középpályán szeretsz igazán játszani.

- Talán még én magam sem tudom, hogy melyik poszton tudom a legjobbat nyújtani. Az biztos, hogy a pálya közepén van a helyem, hiszen ott kerültem be az U 15 – ös és az U 17 – es korosztályos válogatott csapatokba is. Elég jók a fizikai adottságaim és ezeket igyekszem kihasználni a párharcokban a pályán. Szeretek gól rúgni és azt talán könnyebb a támadósorból, de azt is élvezem, ha többet vagyok játékban a középpályán. A fontos csak az, hogy a pályán legyek!

Nagyon hosszú idő után igazi érzelmeket, valódi szurkolást váltott ki a magyar emberekből is a labdarúgó Európa Bajnokság. Milyen üzente volt ennek egy tehetséges, fiatal labdarúgó számára?

- Nagyon szorítottam a magyar válogatottnak és különösen Priskin Tamásnak, akit a legjobb magyar támadónak tartok. Ez a sikeres szereplés pedig azt gondolom, hogy alapjaiban meg tudja majd változtatni a szurkolók és a sportág hangulatát. Az emberek szeretik és tisztelik a labdarúgókat és nekünk fiatal játékosoknak élni kell tudni ezzel a megelőlegezett bizalommal.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.