MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Félévértékelés 3. rész: Borbély Attila és az U13

Szerző: | Dátum: 2022-01-16 22:42:17

Az U13-as korosztály (2009) 2021-es őszi szezonjának értékelése

 

Credobus Mosonmagyaróvár U13 csapat tagjai

Kapusok:

Vajas Kristóf, Jaroszlav Petrusenko

Mezőnyjátékosok:

Kovács Levente, Kálóczi Ádám, Mészáros Áron, Domokos Gergő, Takács Zsombor, Horváth Csaba, Bogár Áron, Sághy Botond, Máté Balázs, Dömötör Ábel, Mátyás Ferenc, Szokolics Trisztán, Kószás Zalán,

Edző: Borbély Attila

 

MLSZ Országos U13-as bajnokság Észak- Nyugat csoport

11 mérkőzés/ 7 győzelem, 3 vereség, 1 döntetlen/

 

Gólszerzők:

Horváth Csaba 11 gól (ezzel az előkelő 3. helyen áll a góllövőlistán)

Kószás Zalán, Dömötör Ábel, Sághy Botond, Kálóczi Ádám 3 gól

Máté Balázs, Mátyás Ferenc, Mészáros Áron 2 gól

Kovács Levente, Domokos Gergő, Bogár Áron 1 gól

A nyári felkészülési időszaktól egy új fejlesztési rendszerben dolgoznak játékosaink ebben a korosztályban is. Hála a szakmai háttér erősödésének, jelentősen megnövekedett a napi edzésmunkában a gyerekekkel dolgozó specialisták száma. Egyéni képzők, kapusedző, rehabilitációs és erőnléti edző és videóelemző is segítik a napi munkájukat, ami remélhetőleg hosszú távon is kifizetődő segítség lesz a pályafutásukban.

A szezon kezdetén két új játékosok csatlakozott a csapathoz (Máté Balázs és Dömötör Ábel). Nem tekinthető jelentős személyi változásnak a csapatlétszámot illetően, mégis fontos feladat volt az ő beépítésük egy új közegbe. Mivel mind a közösség, mint az új társak személyisége befogadó volt, így ez a folyamat zökkenőmentesen működött. A nyári felkészülési mérkőzések bíztató teljesítményeket hoztak egyéni és csapat szinten is, a szezon kezdete előtt pedig egy 3 napos csapatépítő tábort is együtt töltöttek a fiúk, ami tovább erősítette a csapatkohéziót.

Az idei évre az U13-as korosztály bajnoki rendszere sok változást hozott. A tehetségközponti státusszal bekerültünk a korosztály legerősebb versenyrendszerébe. Ebben a bajnokságban kiemelt csapatok azonos korú játékosai ellen szerepeltek a srácok. A korábbi évekhez képest sokat erősödött a bajnokság, kizárólag akadémiák és tehetségközpontok csapatai ellen mérkőznek meg hétről-hétre. Ez hatalmas lehetőséget ad a fejlődéshez, de egyben folyamatos megmérettetést is jelent. Változott a bajnokság lebonyolítása és szabályrendszere is. Komoly szakmai változás, hogy a korábbi évektől eltérőn még ez a korosztály is 8+1-es, háromnegyed pályás rendszerben versenyez. A cserelehetőség és a mérkőzésen belül szabályok is nagyobb fegyelmezettséget követelnek a csapatoktól, de ezzel együtt a játékosok fejlesztését szolgálják elsősorban. A mi képzési felfogásunk és játékstílusunk ehhez harmonikusan passzolt, így ez nem okozott fejtörést a szakmai csoportnak. A játékfelfogásunk szerint továbbra is kifejezetten nyílt játékra törekszünk minden mérkőzés fázisban. Ebben a korosztályban a mérkőzés a képzési folyamat fontos része már, de nem az eredmény a fő cél.Azonban kissé szokatlan, hogy tabella sincs a hétvégi teljesítményekről. Korábbi években nem tapasztaltuk az egyesületnél, hogy ez bármilyen negatív hatással lenne a játékosok képzésére. Az aktuális eredményt azonban bizonyos szintig használni kell a visszacsatolásra, hiszen ebben a versenyrendszerben szereplő csapatoknál a gyerekek már jó pár éve napi rendszerességgel, komoly mennyiségű és minőségű edzésmunkát végeznek. A sportági kötődés kialakításában, a hosszú távú célok megfogalmazásában fontos támpont a megerősítés és ezzel együtt a reális önértékelés és tehetségszint megállapítása.

Továbbra is nagy erőssége a korosztálynak a koncentrált és magas intenzitású munkamorál az edzéseken, ez ebben a fél szezonban is megmutatkozott, ezzel kifejezetten elégedett vagyok. Figyelembe véve az ellenfelek növekvő erősségét, ez az idei félszezonban az elvárásokon túl több bravúros produkciót is eredményezett. Visszatekintve a félévre, véleményem szerint a fiúk büszkék lehetnek a teljesítményükre. Ellenfeleink döntő többsége nagy hagyományú, egyesületünknél komolyabb lehetőségű első vagy másodosztályú klub, ennek ellenére a fiúk egyéni értékeikkel, mentalitásukkal és szervezettségükkel nemcsak helytálltak, hanem jelentős mértékben letették a névjegyüket is. A titok abban rejlik, hogy a fiúk játéktudása és képességszintje a csapaton belül jól kiegészíti egymást, ami egy egységes futball iránti alázattal párosul.

Kíváncsian várom, hogy a tavaszi időszakra egyéni és csapatjátékunkat tudjuk-e gyorsabban fejleszteni, mint ellenfeleink. Céljaink között szerepel, hogy a tavaszra is minden ellenfelünk számára egy komoly kihívás legyünk és a hiányzó skalpjainkat begyűjtsük.

Gratulálok a fiúknak az őszi szezonhoz!

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.