MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Félévértékelés 3. rész: Borbély Attila és az U13

Szerző: | Dátum: 2022-01-16 22:42:17

Az U13-as korosztály (2009) 2021-es őszi szezonjának értékelése

 

Credobus Mosonmagyaróvár U13 csapat tagjai

Kapusok:

Vajas Kristóf, Jaroszlav Petrusenko

Mezőnyjátékosok:

Kovács Levente, Kálóczi Ádám, Mészáros Áron, Domokos Gergő, Takács Zsombor, Horváth Csaba, Bogár Áron, Sághy Botond, Máté Balázs, Dömötör Ábel, Mátyás Ferenc, Szokolics Trisztán, Kószás Zalán,

Edző: Borbély Attila

 

MLSZ Országos U13-as bajnokság Észak- Nyugat csoport

11 mérkőzés/ 7 győzelem, 3 vereség, 1 döntetlen/

 

Gólszerzők:

Horváth Csaba 11 gól (ezzel az előkelő 3. helyen áll a góllövőlistán)

Kószás Zalán, Dömötör Ábel, Sághy Botond, Kálóczi Ádám 3 gól

Máté Balázs, Mátyás Ferenc, Mészáros Áron 2 gól

Kovács Levente, Domokos Gergő, Bogár Áron 1 gól

A nyári felkészülési időszaktól egy új fejlesztési rendszerben dolgoznak játékosaink ebben a korosztályban is. Hála a szakmai háttér erősödésének, jelentősen megnövekedett a napi edzésmunkában a gyerekekkel dolgozó specialisták száma. Egyéni képzők, kapusedző, rehabilitációs és erőnléti edző és videóelemző is segítik a napi munkájukat, ami remélhetőleg hosszú távon is kifizetődő segítség lesz a pályafutásukban.

A szezon kezdetén két új játékosok csatlakozott a csapathoz (Máté Balázs és Dömötör Ábel). Nem tekinthető jelentős személyi változásnak a csapatlétszámot illetően, mégis fontos feladat volt az ő beépítésük egy új közegbe. Mivel mind a közösség, mint az új társak személyisége befogadó volt, így ez a folyamat zökkenőmentesen működött. A nyári felkészülési mérkőzések bíztató teljesítményeket hoztak egyéni és csapat szinten is, a szezon kezdete előtt pedig egy 3 napos csapatépítő tábort is együtt töltöttek a fiúk, ami tovább erősítette a csapatkohéziót.

Az idei évre az U13-as korosztály bajnoki rendszere sok változást hozott. A tehetségközponti státusszal bekerültünk a korosztály legerősebb versenyrendszerébe. Ebben a bajnokságban kiemelt csapatok azonos korú játékosai ellen szerepeltek a srácok. A korábbi évekhez képest sokat erősödött a bajnokság, kizárólag akadémiák és tehetségközpontok csapatai ellen mérkőznek meg hétről-hétre. Ez hatalmas lehetőséget ad a fejlődéshez, de egyben folyamatos megmérettetést is jelent. Változott a bajnokság lebonyolítása és szabályrendszere is. Komoly szakmai változás, hogy a korábbi évektől eltérőn még ez a korosztály is 8+1-es, háromnegyed pályás rendszerben versenyez. A cserelehetőség és a mérkőzésen belül szabályok is nagyobb fegyelmezettséget követelnek a csapatoktól, de ezzel együtt a játékosok fejlesztését szolgálják elsősorban. A mi képzési felfogásunk és játékstílusunk ehhez harmonikusan passzolt, így ez nem okozott fejtörést a szakmai csoportnak. A játékfelfogásunk szerint továbbra is kifejezetten nyílt játékra törekszünk minden mérkőzés fázisban. Ebben a korosztályban a mérkőzés a képzési folyamat fontos része már, de nem az eredmény a fő cél.Azonban kissé szokatlan, hogy tabella sincs a hétvégi teljesítményekről. Korábbi években nem tapasztaltuk az egyesületnél, hogy ez bármilyen negatív hatással lenne a játékosok képzésére. Az aktuális eredményt azonban bizonyos szintig használni kell a visszacsatolásra, hiszen ebben a versenyrendszerben szereplő csapatoknál a gyerekek már jó pár éve napi rendszerességgel, komoly mennyiségű és minőségű edzésmunkát végeznek. A sportági kötődés kialakításában, a hosszú távú célok megfogalmazásában fontos támpont a megerősítés és ezzel együtt a reális önértékelés és tehetségszint megállapítása.

Továbbra is nagy erőssége a korosztálynak a koncentrált és magas intenzitású munkamorál az edzéseken, ez ebben a fél szezonban is megmutatkozott, ezzel kifejezetten elégedett vagyok. Figyelembe véve az ellenfelek növekvő erősségét, ez az idei félszezonban az elvárásokon túl több bravúros produkciót is eredményezett. Visszatekintve a félévre, véleményem szerint a fiúk büszkék lehetnek a teljesítményükre. Ellenfeleink döntő többsége nagy hagyományú, egyesületünknél komolyabb lehetőségű első vagy másodosztályú klub, ennek ellenére a fiúk egyéni értékeikkel, mentalitásukkal és szervezettségükkel nemcsak helytálltak, hanem jelentős mértékben letették a névjegyüket is. A titok abban rejlik, hogy a fiúk játéktudása és képességszintje a csapaton belül jól kiegészíti egymást, ami egy egységes futball iránti alázattal párosul.

Kíváncsian várom, hogy a tavaszi időszakra egyéni és csapatjátékunkat tudjuk-e gyorsabban fejleszteni, mint ellenfeleink. Céljaink között szerepel, hogy a tavaszra is minden ellenfelünk számára egy komoly kihívás legyünk és a hiányzó skalpjainkat begyűjtsük.

Gratulálok a fiúknak az őszi szezonhoz!

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.