MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

U16-os szezonértékelés Pozsonyi Márktól

Szerző: Pozsonyi Márk | Dátum: 2022-06-21 10:22:59

Véget ért a szezon az összes utánpótlás korosztályban, így most a pihenésé a főszerep. Most induló sorozatunkban megnézzük, hogy teljesítettek a Credobus Tehetségközpont korosztályos csapatai. Elsőként az U16-osok teljesítményét elemezzük ki. A csapat edzője, Pozsonyi Márk értékel.

 

Az MLSZ Regionális Kiemelt U16-os Bajnokságának Nyugati csoportjában szerepelt 2006-os csapatunk a mögöttünk lévő idényben, Pozsonyi Márk irányításával. A tavaszi szezonban a minimális célkitűzést sikerült teljesíteni: a kiemelt bajnokságban való bennmaradást biztosította a csapat.

Pozsonyi Márk, a Credobus Tehetségközpont U16-os csapatának edzője: „Ha csak az eredményeket nézzük, akkor gyengén kezdtük a tavaszt, négy meccsből egy ponttal, miközben három olyan csapattól is kikaptunk, akiket az ősszel megvertünk. Játékban láttam előrelépést ezeken a találkozókon is, az viszont, hogy a dobogóra nem maradt esélyünk, egyes játékosok motivációs szintjét alaposan lecsökkentette. Az sem segített a csapaton, hogy csapatkapitányunk a védelemből a teljes szezonra, helyettese, a góllövőlista élmezőnyéből pedig a tavasz első felére kidőlt sérülés miatt.”

Az említett nehézségek ellenére a későbbi bajnok Király SE elleni hazai mérkőzésen sikerült a győzelem, utána azonban újabb két vereség következett, majd jött a tavasz mélypontja.

„Játékban már a Tatabánya ellen sem voltam megelégedve a fiúkkal, de ami Haladás ellen történt, azt nehéz lesz elfelejteni: kétgólos előnyről úgy szenvedtünk vereséget, hogy ellenfelünk emberhátrányban játszott. Ezt követően rendet kellett tenni a fejekben, de a fiúk becsületére legyen mondva, hogy ők is átérezték a helyzet súlyosságát és jól reagáltak a szituációra. Az utolsó négy meccsen veretlenek maradtunk, közte a Gyirmót elleni parádés győzelemmel, játékunk színvonala pedig ismét a szezon eleji szintet idézte.”

Ezzel U16-os csapatunk a tizedik helyen végzett a bajnokságban, amivel jogot szerzett a következő szezonban is a kiemelt csoportban való részvételre. Edzőjük szerint ez a fejlődésükben kulcsfontosságú tényező lehet.

„Ebben a bajnokságban minden mérkőzés rangadó, ami folyamatosan magas színvonalú teljesítményt követel meg a játékosoktól. Ha a tavaszi tizenkét meccsünket nézzük, abból tízszer is egy gólon belül végzett egymással a két csapat. Jellemző, hogy három ellenfél volt, akik ellen oda-vissza veretlenek maradtunk: az első, a második és az utolsó előtti helyezett. Ezekben a kiélezett szituációkban lehet igazán fejlődni, amit bizonyít, hogy amikor a fiúk az U17-es csapatunkba játszottak fel, rendre meghatározó teljesítményt tudtak nyújtani. Emellett többen már a B csapatunk edzéseit is látogathatták, ami külön örömmel tölt el.”

A már említett, U17-es nagypályás regionális bajnokságban részt vett valamennyi 2006-os játékos, így az ő nyakukba is került egy-egy bronzérem a szezon végén, a Megyei U17-es futsalbajnokságban pedig nagy csatában a második helyet sikerült megszerezniük. Ezzel az eredménysorral zárult Pozsonyi Márk edzői tevékenysége ennél a korosztálynál.

„Három éve érkeztem Mosonmagyaróvárra és így utólag azt mondhatom, nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a 2006-os korosztályt kaptam. Szakmailag és emberileg is jó volt velük együtt dolgozni, bízom benne, hogy elérik a céljaikat a pályán és azon kívül egyaránt! Ha segítségre van szükségük, továbbra is számíthatnak rám, ott leszek egy félpályával arrébb, a 2008-as korosztálynál, akikkel már nagyon várom a közös munkát!”

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.