MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

U19-es szezonértékelés Horváth Csabától

Szerző: Horváth Csaba | Dátum: 2022-07-06 22:27:36

A nyári szünet alatt megnézzük, hogyan teljesítettek a Credobus Tehetségközpont korosztályos csapatai. Ezúttal az U19-es bajnokcsapat edzője, Horváth Csaba értékeli az idényt.

 

Horváth Csaba: Ahogy az őszi szezonban, úgy tavasszal is a logisztika jelentette a legfőbb nehézséget, sok játékos szerepelt szinte párhuzamosan két csapatban, voltak, akik háromban is, ez fizikálisan és szellemileg is megterhelő. Továbbra is a játékosok olyan társakkal gyakoroltak hétközben, akikkel nem egy csapatban szerepeltek a bajnoki mérkőzések többségén, annak ellenére, hogy ugyanazt a játékrendszert, ugyanazt a játékstílust követte az U17-es és az U19-es, sőt a B csapat is. 11 utánpótlás korú játékosunk készült a szezon során a B csapattal állandó jelleggel, nyílván közülük voltak visszajátszók az U19-be, ketten még az U17-be is befértek korosztály szerint, de ők nem gyakorolhattak közösen azokkal, akikkel együtt pályára léptek az utánpótlás mérkőzéseken. Emellett további 4 ifjúsági játékosunk mutatkozott be a tavasz során a megyei I osztályú felnőtt bajnokságban. Ahogy eddig is, nálam továbbra is a fejlődésen van a fő hangsúly az utánpótlásképzésben, és azzal, hogy ezek a fiatalok a felnőttek között készülhetnek és játszhatnak egy erős amatőr bajnokságban, az ő fejlődésüket segíti.

Árnyoldala viszont ennek, hogy csapat taktikát egész fél év, sőt egész év során nem lehetett gyakorolni az ifiben. Ezeknek fényében különösen nagy eredmény, hogy lemásoltuk őszi produkciónkat, vagyis 14 mérkőzésen egyetlen döntetlen mellett 13 győzelmet arattunk. Mindezt úgy, hogy közel teljes csapattal mindössze egyszer álltunk fel, méghozzá Sopronban, ahol a nagy riválisunkat remek játékkal, 7-1-re tudtuk legyőzni. Mindenképpen ez volt az tavasz csúcspontja, érződött a játékosokon koncentráltság, és gyakorlatilag a játék minden elemében magasan felülmúltuk a soproniakat. Másik riválisunkkal, a Király SE csapatával is idegenben mérkőztünk meg, 2-0-ra tudtuk őket megverni, ezen a mérkőzésen viszont nagyon sok hiányzónk volt, egyetlen mezőnycserével indultunk útnak, még cserekapusunkat is mezőnybe kellett becserélni. Jó volt látni ezen a rangadón is a megfelelő mentalitást, azt hiszem fejben is erősebbeknek bizonyultunk. Ezeken kívül talán három meccsünk volt, ami szorosabban alakult, a többin csak rajtunk múlott milyen gólkülönbséggel tudunk győzedelmeskedni. Összesen 27 játékos lépett pályára az U19-es bajnokságban a tavasz során, ami kiemelkedően magas szám, és bizonyíték arra, hogy állandó kezdőcsapatról nem beszélhettünk, egész év során nem volt 2 azonos kezdő tizenegyünk.

Az egész évet tekintve tehát 28 mérkőzésen 26 győzelmet értünk el 2 döntetlen és 0 vereség mellett, vagyis veretlenül nyertük meg a bajnokságot. 136-26-os gólaránnyal zártunk, ebből tavasszal 68-10-et sikerült elérni. Vagyis pontosan annyi gólt rúgtunk, mint ősszel, viszont hattal kevesebbet kaptunk, így sikerült elérni, hogy 1 gól/mérkőzés alá hozzuk az átlagot, ami egyik célkitűzésünk volt a szezon előtt.

Ezek a szép eredmények viszont semmit nem érnek számomra, ha az egyéni és csapat fejlődés nem megfelelő. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy az elért eredményeknél látványosabb volt az az egyéni teljesítmény, amit a játékosok döntő többsége letett az asztalra, ezért is lehetett, hogy ilyen sok utánpótlás korú játékos kaphatott lehetőséget a B csapatban, és bizonyított is hétről hétre. Ott a tavasz utolsó 10 meccsén mindig 7-8 utánpótláskorú játékos lépett pályára a felnőttek között kezdőjátékosként, nem mellesleg ezeken a mérkőzéseken 8 győzelem és 2 döntetlen volt a mérleg, vagyis ott is produkáltunk egy hosszú veretlenségi szériát. Mindezek együtt bizonyítják, hogy nagyon szép évet zártunk, és kifejezetten nagy potenciált látok ebben a 2003-2004-2005-ös korosztályokban. Meggyőződésem, hogy ha továbbra is ilyen alázattal dolgoznak tovább a srácok, és a klub is lehetőséget biztosít nekik a felnőttek között a további fejlődésük érdekében, akkor néhány év múlva akkora számban szerepelhetnek nálunk nevelkedett játékosok az NB-s felnőtt bajnokságokban, amekkorára az utóbbi 1-2 évtizedben nem volt példa.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.