MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Tudjuk hol a helyünk!

Szerző: Rokob Péter | Dátum: 2016-07-27 20:00:00

Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke értékelte az évet

Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke értékelte az évet Több mint hat éve vezetem a klubbot és azóta egyértelmű volt az a célom, hogy Mosonmagyaróvárnak ismét NB II–es labdarúgó csapata legyen. A városban, a szurkolók között élek és mindig azt hallottam, hogy milyen rangot és minőséget jelentett a másodosztályú tagság. Az elmúlt években voltak meghatározó csapataink az NB III Bakony csoportjában, de szerepeltünk a vártnál lényegesen gyengébben is. Erre a bajnokságra viszont olyan szakmai háttérrel és játékos kerettel készültünk, amely alkalmas volt a feljutásra.

- Nem jelentett törést, hogy a szakmai vezető Vágó Attila, a bajnokság közben távozott a csapat éléről?

Egy edzői team kezdett el dolgozni nálunk a nyáron, de a szakemberek egymástól függetlenül kerültek kiválasztásra. Vágó Attilának köszönhetjük, hogy az MTE 1904 visszakerült a futball térképre. Vele azonban úgy állapodtam meg, hogy amennyiben magasabb osztályból kap ajánlatot, akkor elengedjük. Én tehát valahol számítottam is arra, hogy távozik, hiszen emlékszem, hogy ő egy vasárnap jelentette be ezt nekem, de én már az azt megelőző csütörtökön felkértem Király Józsefet a folytatásra. Éreztem, hogy Boros Lukáccsal meg fogják oldani ezt a feladatot, és ez a megérzésem maradéktalanul be is igazolódott. Remek a munka kapcsolatunk is, és ez már több is, hiszen hosszú órákat beszélgetünk egymással.

- Király József is említette, hogy minden szempontból kiváló játékos keretet sikerült összeállítaniuk. Milyen szerepet vállalt ebben?

Nagyon komoly háttérmunka előzte meg ennek a keretnek a kialakítását. Én magam is minden információt, statisztikát begyűjtöttem és ellenőriztem a labdarúgóinkról. Arra törekedtünk, hogy hasonló értékrendben gondolkodó, nyerő típusú és intelligens játékosok szerepeljenek nálunk. Ezek az emberi értékek volt, hogy a szakmai elképzeléseket is felülírták. A döntő szót pedig minden esetben a személyes találkozások és megbeszélések után mondtuk ki. Én azt gondolom, hogy egy elnöknek eddig szabad beleszólnia egy csapat kialakításba, a szakmai rész viszont már kizárólag a edzők dolga.

- A mérkőzéseket pedig a legtöbbször egyedül nézi...

Én őszintén megmondom, hogy szinte extázisban nézem végig a mérkőzéseinket. Talán azért is szeretek egyedül maradni, hogy ezt ne is lássák rajtam. Az előző bajnokságban nagyon megviselt, hogy szinte végig a kiesés ellen harcoltunk. Természetesen teljesen más érzések voltak bennem most, amikor egészen más volt a tét. De nagyon idegeskedtem ebben a szezonban is, és rettenetesen szorítottam a csapatért!

- Sok tekintetben a megye negyedik számú csapataként tartják számon az MTE 1904 gárdáját. Nem bántja vagy zavarja ez?

A megyének Győr a székhelye, ahol 130.000 ember él. Ebben a városban pedig felépült egy ma már élvonalbeli klub, a Gyirmót, és működik a tradíciók tekintetében utolérhetetlen ETO. Sopron is nagy város, és a Nemzeti Bajnokságokban is komoly a labdarúgó múltja. Mi tudjuk tehát, hol a helyünk és büszkék vagyunk arra, hogy ez jelenleg az ország legjobb 32 csapata között van.

Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke értékelte az évet - Sokan azt mondják, hogy az NB II–es indulás olyan anyagi feltételekkel jár, amelyek már eltartják a klubbot. Valóban így van ez?

Az MLSZ olyan anyagi segítséget biztosít az NB II mezőnyének, amely a meglévő önerővel biztosítja a szereplést a bajnokságban. Igazolni kell tehát a saját anyagi forrást, mert kizárólag így lehet a Magyar Labdarúgó Szövetség pénzét lehívni. Mi városi csapat vagyunk, és köszönjük is Mosonmagyaróvár támogatását. Példaértékűen jó a kapcsoltunk a vezetőkkel, és hangsúlyozom, hogy ez akkor is így volt, amikor tavaly októberben a bajnokság tízedik helyén álltunk és kilenc pont volt a hátrányunk az ETO–val szemben.

- A másodosztály komoly kihívás lesz a csapatnak és a klubnak. Milyen feladatokat kell megoldani a nyáron, és milyen reményekkel indul az MTE 1904 a bajnokságban?

Az infrastruktúra tekintetében rengeteg munka vár ránk, mert bővítenünk kell az öltözőket és a vendégszektorok kiszolgáló helységeit. Ki kell alakítanunk orvosi, dopping, valamint a TV közvetítésekhez alkalmas szobákat, és természetesen a lelátókat is bővíteni szeretnénk. A humán erőforrásainkat is egy sportvállalkozás szintjére kell emelnünk, és a szakmai igazgató posztot is be kell töltenünk. A csapatot pedig elsősorban szeretnénk együtt tartani és úgy megerősíteni, hogy újoncként is megragadjon ebben az osztályban. Tudom, kicsit sablonos ez a megfogalmazás, de nekünk valóban figyelembe kell vennünk a realitásokat.

- Az MTE 1904 eddig együttműködésben dolgozott egy városi utánpótlás nevelő egyesülettel. A nyártól azonban ebben is önálló munkába kezdett. Elégedett ezzel?

Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke értékelte az évet Ez a munka sokkal kevésbé látványos, és sokkal hosszabb folyamat, mint egy felnőtt csapat sikeres pályára állítása. De mivel valamikor én is a fiam miatt, szülőként kerültem kapcsolatba a klubbal, az MTE 1904 számomra mindig egy utánpótlás nevelő egyesület marad. Valóban ez az első idényünk, amikor a nagypályán szereplő csapataink mellett, a kisebb korosztályok edzéseit és versenyeztetését is önállóan vállaltuk. Szerencsére nagyon sok gyerek kezdett el nálunk focizni, és a szülők is szívesen látogatják a Wittmann parkot. Az első csapat több játékosa edzőként is dolgozik a kicsikkel, és nagyon figyelünk arra, hogy szoros kapcsolat legyen a korosztályos csapataink között. Vannak olyan utánpótlás játékosaink, akik valamelyik labdarúgó akadémián folytatják a pályafutásukat, és olyanok is, akik a felnőtt kerethez kerülnek a saját utánpótlásunkból. Elégedetlen tehát nem lehetek, de az utánpótlás tekintetében folyamatosan keresni kell az előrelépések lehetőségeit.

- Lassan hét éve az MTE 1904 elnöke. Sokan úgy tartják, hogy a hetes pedig egy meghatározó szám. Gondolt már erre?

Sikeres volt az MTE 1904 idei éve és szezonja, és kizárólag ez a fontos. Az elmúlt évek alatt pedig én is megszereztem a megfelelő tapasztalatokat a labdarúgásban. Igaz, nem volt könnyű stabilizálni és felfelé ívelő pályára helyezni a klubbot, mert az tulajdonképpen csődhelyzetben volt, amikor átvettem. Azonban én tizennégy éves korom óta dolgozom, és alaposan megküzdöttem, amíg sikeres üzletember és vállalkozó lettem, így sikerült elérni célunkat. A következő év sem lesz könnyű, de én már megszerettem a mindennapokat itt a klubban: azt, amikor rendben és előre haladnak a dolgok, mert mindenki elvégzi a feladatát. Meggyőződésem, hogy csak nyugodt és hiteles környezetben lehet dolgozni, és ennek a kialakításáért mindig az első számú vezető a felelős. Természetesen nekünk is vannak, és tudom, hogy lesznek is nehézségeink, de megfelelő, alkotó légkörben mindenre lehet megoldást találni.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.