MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

MTE 1904 = CREDOBUS Mosonmagyaróvár

Szerző: Credobus Sajtóközlemény | Dátum: 2016-09-08 14:15:50

Buszgyártó támogatja a mosonmagyaróvári futballt, mostantól CREDOBUS Mosonmagyaróvárnak hívják az MTE-t

CREDOBUS Mosonmagyaróvár (MTE 1904 Kft.)

Credo autóbuszgyár (Kravtex Kft.)

2016. szeptember 8.

 

 

 

 

 

 

Története legnagyobb jelentőségű támogatói szerződését írja alá a Mosonmagyaróvári Torna Egylet (MTE 1904) futballcsapata a Credo autóbuszgyárat képviselő Kravtex Kft.-vel csütörtökön. A megállapodás stabil alapokra helyezi a klub középtávú finanszírozását,  így a játékosok és a szakmai stáb jó esélyt kap, hogy a következő időszakban biztosítsa helyét az NB II-ben. A Credo buszok gyártója szerint az MTE sikere a szurkolókon és az utánpótlás-nevelésen keresztül az egész város számára értéket hordoz, és hozzájárul a helyi közösség megerősödéséhez. Mivel a Credo buszok gyártásának is Mosonmagyaróvár a kiindulópontja, a csapat a támogatás elismeréseként CREDOBUS Mosonmagyaróvár néven folytatja szereplését a bajnokságban.


 

 

 

 

 

 

Előzmények

Az MTE 1904 továbbjutása a professzionális labdarúgó bajnokság másodvonalába kiemelkedő sportsiker Mosonmagyaróvár számára, amely a helyi foglalkoztatók számára is komoly értéket képvisel. Így kézenfekvő volt, hogy a Kravtex Kft., amely a Credo buszok vázszerkezetét gyártó Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt.-n keresztül szorosan kötődik a városhoz, főtámogatóként álljon a csapat mellé. A csapat és a Kravtex között létrejött megállapodás ütemezett pénzügyi támogatásról szól, és 2019 tavaszáig, tehát csaknem három teljes szezonra jelent hozzájárulást a klub kiadásaihoz. Komoly változást jelent, hogy a támogatás fejében a csapat hivatalos neve CREDOBUS Mosonmagyaróvárra változik.

 

Fejlesztések és szakmai célok (CREDOBUS Mosonmagyaróvár)
Drescher Ottó, a CREDOBUS Mosonmagyaróvár elnöke szerint a csapat és a teljes szakmai stáb is nagy izgalommal tekint a következő időszak elé, hiszen a megállapodás lehetővé teszi, hogy még inkább a szakmai munkára tudjanak fókuszálni. Folytatódnak azok az infrastrukturális fejlesztések is, amelyek komoly előrelépést jelentenek majd a hazai pályán zajló meccsek során a csapat és a nézők kiszolgálásában. Többek között jelenleg is tart a Wittmann parkban az öltöző 450 négyzetméterrel való bővítése, és távlati tervként már megfogalmazódott a stadion fejlesztése is. Ugyanakkor a legfőbb cél egyelőre a bennmaradás, és hogy a CREDOBUS rövidesen erős középcsapattá váljon. Az elnök a támogatás kapcsán úgy fogalmaz, örülnek, hogy erős támogatóra talált a csapat és igyekszenek meghálálni ezt a bizalmat.

Credo autóbuszgyár (Kravtex Kft.)
A Kravtex Kft., a Credo buszok gyártója a Nemzeti Buszgyártási Stratégia kapcsán komoly kapacitásbővülésre számít Mosonmagyaróváron a következő években, ami azt jelenti, hogy egyre több mosonmagyaróvári és térségbeli család megélhetését biztosítják majd a Credo buszok. Ezért a társaságnál rendkívül fontosnak tartják, hogy ne csak munkáltatóként, de a helyi ügyek elkötelezett támogatójaként is szerepet vállaljanak a közösség erősítésében. Ezért a csapat támogatására nem csupán promóciós eszközként tekintenek, hanem bíznak benne, hogy a szurkolókon és az utánpótlás-nevelésen keresztül a pénzügyi támogatás értékes társadalmi szerepvállalássá alakul, amivel minden Mosonmagyaróvárinak kedveznek.

A Kravtex-Kühne Csoportról

A közel 500 főt foglalkoztató, magyar tulajdonú Kravtex-Kühne Csoport Magyarország vezető autóbuszgyártója. Termékei, a Credo buszok az összes regionális közlekedési központnál (Volán) megtalálhatók és a hazai közforgalmú helyközi autóbuszpark közel 20 %-át teszik ki.

A cégcsoport tagja Magyarország legrégibb, eredeti profilját megőrző gépgyára, az 1856-ban alapított Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. A Kühnében működik Magyarország legnagyobb és legmodernebb, 16 200 négyzetméteres autóbuszgyára, amely jelenleg stabilan 100-120 darab autóbuszt gyárt évente, néhány év múlva azonban elérheti a tekintélyes, 500 db-os kapacitást.

A Credók 75 - 80 %-os vételár arányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai buszok között. Ez azt jelenti, hogy minden busz legyártása egy évig két magyar munkahelyet biztosít a gyártónál és további kettőt a magyar beszállítóknál. A Credo buszok az innovatív, könnyűszerkezetű konstrukció miatt körülbelül egy tonnával alacsonyabb tömegűek, mint versenytársaik. Az alacsony saját tömeg csökkenti az üzemanyag-felhasználást és a hosszú távú üzemeltetési költségeket, ami különösen gazdaságossá, környezetbaráttá és versenyképessé teszi a Credókat.

 

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.