MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Adrigán Loretta: "A futball az életem"

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2019-10-02 21:29:43

Adrigán Loretta fontos láncszeme a Credobus Mosonmagyaróvár női labdarúgó szakosztályának. A 19 éves játékos az NB II-es felnőtt csapatban 5 meccsen 3 gólnál jár, míg az U19-es együttesben 2 meccsen 5 találat szerepel a neve mellett. Ezen felül az U16-os csapatnál is igyekszik jelen lenni, ahol Tóth-Toki Gábor munkáját segíti egyfajta nem hivatalos másodedzőként. A sokoldalú játékost a labdarúgás iránti szeretetéről és pályájának alakulásáról kérdeztük.

„Hat évesen kezdtem el focizni – mondja Adrigán Loretta, a Credobus Mosonmagyaróvár női csapatának játékosa. A bátyám ekkor az MTE-ben játszott, és én is itt ismerkedtem meg jobban a sportággal. Egy kis szünet után Győrben, a DAC együttesében folytattam a pályafutásomat. Sohasem sajnáltam az időt a focira, most is ezzel foglalkozom a legtöbbet az iskola mellett, és a jövőben is ezzel szeretnék. Nem tudom elképzelni az életemet sport és a labdarúgás nélkül. Most még a pályán akarok minél többet tenni a sikerekért, de később szeretném elvégezni az edzői képzést, hogy hosszú távon is a focival foglalkozhassak.”

Lorkó (ahogy a csapattársai és edzői hívják) jelenleg a Széchényi István Egyetem hallgatója turizmus szakon, emellett pedig igyekszik minél több kellemetlen pillanatot okozni az ellenfél védőinek és kapusának.

„Világéletemben csatár voltam, és most is ezen a poszton érzem magam a legjobban. Néha a bal szélen is szoktam játszani, de nem az az igazi helyem. Ettől függetlenül igyekszem azon a poszton a legjobban teljesíteni, ahol az edző számít rám.”

A 19 éves támadó az elmúlt négy idényben, több korosztályban, összesen 58 mérkőzésen viselte az MTE mezét, és ezeken a találkozókon 60 gólt szerzett.

„2016-ban indult a női labdarúgó szakosztály az MTE-nél. Akkor egy nagyon jó közösség alakult ki, akik közül 6-7 ember (Schwendtner Dominika, Haraszti Lili, Bazsó Petra, Vajas Zsanett, Smuk Barbara, Hérics Judit, Petróczki Johanna – a szerk.) még ma is tagja a csapatnak. Mi alkotjuk a magot, és igyekszünk segíteni az újonnan érkezőknek.”

Lorkó a felnőtt csapat mellett az U19-es gárdának is fontos játékosa. Jól mutatja ezt, hogy néhány hete a Győrszentiván elleni mérkőzésen négy gólt szerzett, igaz ő is tudja, a felnőtt csapatban a Nagykanizsának lőtt hétvégi duplája ennél sokkal többet ért.

„Nekem a felnőtt csapatban kell bizonyítanom, ott szeretnék kimagaslóan játszani és húzóember lenni. Persze annak csak örülök, ha az U19-es csapatban is jönnek a gólok, hiszen ezekből lehet önbizalmat meríteni” – mondta Adrigán Loretta.

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.