MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Győzelem három kapussal

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2019-11-22 12:02:38

A Megyei II. osztály harmadik helyén telelhet a Credobus Mosonmagyaróvár második csapata, amely nem mindennapi győzelmet aratott az őszi szezon utolsó mérkőzésén. Az óváriak úgy tudták legyőzni a Kimle együttesét 1-0-ára, hogy a mérkőzés hajrájában egyszerre három kapusuk volt a pályán, közülük kettő – Tarlós Dávid és Gaszner Máté - a mezőnyben játszott.

„Sok sérültünk van, néhányan pedig egyéb elfoglaltságok miatt hiányoztak, ezért kényszerültünk erre a megoldásra – mondja Szabados Gábor, a Credobus Mosonmagyaróvár B csapatának játékos edzője, aki a Kimle elleni mérkőzésen a győztes gólt jegyezte. Ez a helyzet nekem is új volt. Korábban az utánpótlás csapatokban előfordult, hogy létszámhiány miatt, a cserekapust mezőnyjátékosként vették számításba, sőt Halászi ellen Tarlós Dávid szintén mezőnyben szerepelt (És gólt is szerzett! – A szerk.), de olyannal még sohasem találkoztam, hogy egyszerre két kapus is mezőnyben játszik. Örömteli, hogy végül jól sült el a dolog.”

A Credobus Mosonmagyaróvár B csapatának kapuját Tóth Dániel védte, aki több bravúrt is bemutatott a 90. perc során.

„Egy nagyon jó erőkből álló Kimlét sikerült legyőznünk – mondja Tóth Dániel, aki az NB III-as első csapat keretének is tagja. A vendégeknek több helyzete volt, de álltuk a sarat, és mindenki sokat tett a győzelemért. Amikor Siófokon védtem, akkor az egyik utánpótlásmeccsen hasonló volt a szituáció, mint most a Kimle ellen. Létszámhiány miatt azon a találkozón én is csatárként játszottam.”

Az első kapus a félidőben érkezett a mezőnybe: Tarlós Dávid a jobb szélre állt be.

„Ebben a szezonban már negyedszer játszottam a mezőnyben, így annyira nem lepődtem meg a dolgon – mondja Tarlós, a csapat minden poszton bevethető játékosa. Az elején persze nagyon furcsa volt, hogy nem a kapuban állok, de csapattársak minden meccsen igyekeztek segíteni, ami sokat számított, mert sajnos a mozgás még nem megy annyira. Kezdem megszokni az új szerepkört, így nagyon boldog voltam, amikor a Halászi elleni bajnokin gólt tudtam szerezni. Egyre jobban érzem magam a mezőnyben, mert itt többet tudok játékba avatkozni, mint a kapuban.”

Gaszner Máté a 85. percben szállt be a Kimle elleni mérkőzésbe. A 19 éves kapus csatárként játszotta le a találkozó hajráját, ami nagyon furcsa lehetett neki, lévén egy héttel korábban, a Halászi elleni 5-1-re megnyert bajnokin még kapus volt.

 „Nem tagadom, szokatlan volt elől lenni – mondja Gaszner Máté. A kapuból mindent látni szoktam, elől pedig sokkal szűkebbnek tűnt a tér. Utoljára 2016 márciusában, Dunakilitin játszottam az U19-es csapatban középpályást, akkor a Károlyháza elleni meccsen gólt is szereztem. Nem tervezem lecserélni a kapusposztot, de ha a csapat érdeke azt kívánja, akkor a mezőnyben is megpróbálok segíteni.”

„Nagyon fontos volt ez a mérkőzés, hiszen egy hatmeccses győzelmi szériában voltunk – veszi át a szót Szabados Gábor. Tudtuk, hogy ezt a találkozót meg kell nyernünk, mert csak így van igazán nagy értéke az előző hat győzelemnek. Nagyon sűrű az élmezőny, és erős csapatok alkotják a bajnokságot. A mi erősségünk az, hogy a csapat gerincét alkotó játékosok régóta ismerik egymást, és nagyon jó a kapcsolat az idősebbek és a fiatalok között. Ráadásul vannak magasabb osztályokat megjárt futballistáink, akik próbálják terelgetni, instruálni a fiatalokat, akik úgy látom ezeket a tanácsokat, nem csak, el, de meg is fogadják. Az őszi harmadik helyünkkel magasra tettük a lécet, remélem, hogy ezt tavasszal tudjuk még fokozni.”

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.