MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Nagy kihívás előtt állunk!

Szerző: Rokob Péter | Dátum: 2016-07-27 20:00:00

Lencse Gyula személyében egy felkészült és tapasztalt szakember érkezett az MTE 1904 labdarúgó csapatához. A Győri ETO FC korábbi technikai igazgatója, nálunk Mosonmagyaróváron klubigazgatóként kezdett el dolgozni.

- Tíz évig voltam a győri klub alkalmazásában és 287 élvonalbeli mérkőzésen ültem a kispadon technikai igazgatóként. Büszke vagyok a bajnoki címünkre, a szuperkupa győzelmünkre valamint azokra a nemzetközi mérkőzésekre, amelyeket a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában játszottunk. Több elnökkel és edzővel dolgoztam és a számomra tanulságos időszak volt a stadion építésének és a labdarúgó akadémiának a megvalósítása is. Nagyon sok tapasztalatot szereztem ebben az időszakban és bízom abban, hogy ezeket majd megfelelően tudom kamatoztatni itt Mosonmagyaróváron.

Sokszor nehéz még kérdezni is az ETO körüli történésekről, de amennyiben a tanulságokról beszélünk, akkor ez is szükséges.

- Én még a Rába ETO idején kezdtem és így végigéltem, ahogy egy anyagilag a tönk szélén lévő egyesületből a magyar viszonyokat tekintve topklub vált. Természetesen ebben a folyamatban voltak rendkívül nehéz periódusaim és az is megviselt, hogy a bajnoki cím megszerzése után, már nem tartottak igényt a munkámra. A klub vezetése egy teljesen új struktúrában gondolkodott és ebben már nem volt feladat sok régi munkatársnak. Azt éreztem akkor, hogy szakmailag nem előre mozdult az ETO, de amíg én ott dolgoztam, a teljes összeomlásra semmi jel nem utalt.

Sokan nem tudják, hogy az ETO után, azonnal már itt Mosonmagyaróváron kapott feladatot.

- Igen a helyi női kézilabda csapatnál kezdtem el a munkát és a tanulást. Egy idényt csináltam végig az MKCSE utánpótlás csapataival és ez nagyon jó iskola volt a számomra. A következő szezonban már a Győri Audi ETO KC klubmenedzsere voltam és itt ismét részese lehettem komoly sikereknek. Kevés sportvezető mondhatja el magáról, hogy két sportágban is volt magyar bajnok és kupagyőztes, valamint részt vehetett a Bajnokok Ligája sorozatban is. A szerződésem azonban lejárt és nem maradtam, mivel itt a kézilabdázóknál is egy új klubmodell felállítását tervezik.

Viszont ismét a labdarúgásban fog tevékenykedni.

- Igen, ha humorosan fogom fel, akkor a termet ismét felváltja a zöld gyep, a labdát pedig újra rúgják és nem dobják, ráadásul a lányok helyett, fiúk a főszereplők. De félretéve a viccet, nagyon komoly kihívás lesz a munka a számunkra. Egy osztályváltás mindig nehéz dolog és ez különösen igaz a jelenlegi helyzetre, mert kiegyensúlyozott, erős lesz a magyar labdarúgó bajnokság második osztálya. A foci azonban valóban hiányzott nekem és természetesen folyamatosan figyeltem az MTE 1904 csapatát és eredményeit. Több játékossal – Boros Tamás, Laki Balázs, Magasföldi József – már dolgoztam együtt és régen ismerem a klub elnökét Drescher Ottót. Nagyon szimpatikus volt az ajánlata, mert éreztem mögötte azt az eltökéltséget és tenni akarást, amely elengedhetetlenül szükséges egy klub vezetőben.

Egy hónap múlva elkezdődik a bajnokság. Mik azok a feladatok, amiket addig mindenképpen rendezni kell?

- Négy olyan terület van, amelyeket kiemelten kell kezelnünk a bajnoki rajtig. Elsőször is fel kell állítanunk egy az NB II bajnokságra alkalmas játékos keretet és meg kell erősítenünk a szakmai stábot. Hasonlóan fontos, hogy a létesítményünket is úgy kell átalakítani, hogy maradéktalanul alkalmas legyen a másodosztályú mérkőzések megrendezésére. Rendbe kell tennünk a klub szerződéseit, azokat a dokumentumokat, amelyek szükségesek a klublicenchez és verseny engedélykehez. Mindezekhez pedig hozzá kell rendelnünk és fel kell állítanunk egy biztos lábakon álló költségvetést. Gyorsnak és határozottnak kell tehát lennünk és ebben tényleg sokat segíthet az én, a megvalósításokban szerzett tapasztalatom. Az első munkanapok után viszont már érzékelem, hogy mennyire fontos mindez a városnak, a sportolóknak és a szurkolóknak. Komoly kihívás elé nézünk tehát, de én pontosan tudom, hogy kizárólag az ilyenekből lehet igazán nagyot alkotni.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger UFM ARÉNA Mosonmagyaróvár

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.