MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Nosztalgia 1. rész: hét éve nyertük meg a Keglovich László Megyei Magyar Kupát

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2020-04-29 20:13:38

Napra pontosan hét éve, 2013. április 29-én nyerte meg az MTE 1904 a Keglovich László Megyei Magyar Kupát. Nem ez volt az első sikerünk ebben a sorozatban, hiszen 2009-ben is Mosonmagyaróvárra került a megyei kupagyőzelemért járó serleg. A 2013-as Lipót elleni finálé rendkívül feszes végjátékot hozott. A 75. percben a korábbi mosonmagyaróvári nevelés Tóth Norbert szerzett vezetést a Lipótnak, de végül három perc alatt sikerült fordítani. A 83. percben az MTE korábbi amerikai légiósa Stelmak egyenlített, két perccel később pedig Kovács Zsolt szerezte meg a mindent eldöntő találatot. Az MTE ezzel története során másodszor hódította el a Megyei Magyar Kupát. Az évforduló apropóján megkérdeztük a korábbi főszereplőket, ők hogyan emlékeznek vissza a hét évvel ezelőtti kupadöntőre.

Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke: „A Lipót már akkor is komoly ellenfélnek számított, igazi rangadó volt várható. Abban a szezonban végig harcban voltunk az NB II-es feljutásért, jó kis csapatot raktunk össze Tiba Zolival. Sajnos a bajnokság vége felé Domanyik Sziszi kiválásával (sérülés) elfáradtunk, és visszaestünk a harmadik helyre, amiért aztán osztályozót is kellett játszanunk és csak szerencsével tarthattuk meg a harmadosztályú tagságunkat. Visszatérve a kupadöntőre: az esélyesek terhével léptünk pályára. Többször elmondtuk a srácoknak, hogy nem szabad lebecsülni az alacsonyabb osztályú ellenfelet, mert az megbosszulja magát. Nagyon nehéz mérkőzés volt. Tóth Nono góljával a Lipót szerzett vezetést. Lelkesen játszottak, nagyon nehéz volt feltörni őket, és megnyerni a mérkőzést. A győzelem komoly presztízzsel bírt, de nagyon megizzadtunk, hogy összejöjjön. Azt hiszem az első ősz hajszálaim ott keletkeztek. :)”

Dombi Árpád, a Futura Mosonmagyaróvár korábbi játékosa, a Credobus Mosonmagyaróvár masszőre: „Szép emlék a kupadöntő számomra. Élmény volt abban a stadionban pályára lépni, ahol az utolsó 30 percet a pályán töltöttem. Emeli a győzelem értékét, hogy hátrányból fordítva a hajrában tudtuk megnyerni a mérkőzést. A kupagyőzelem mellett remek szezont zártunk a bajnokságban is, hiszen bronzérmet szereztünk. Játékosként pályafutásom egyik legjobb szezonját futottam abban az időben.”

Hajós Krisztián, a Futura Mosonmagyaróvár korábbi játékosa: „Hét éve már, de az érzések, amik akkor voltak felejthetetlenek. Abban az évben nagyot menetelt a csapat, egy hajszál választott el minket az NB II-es osztályozótól. A végén aztán az NB III-as osztályozón játszottunk, ahol az oda-vissza vágón, két döntetlent értünk el, így nyár elején még azt gondoltuk, hogy megye I-es lesz a csapat. Szerencsére erre aztán nem került sor. Ebben az évben sikerült megnyernünk a Keglovich László Megyei Magyar Kupát, amire úgy gondolom minden játékos, edző, stábtag, elnök szívesen emlékszik vissza. A mérkőzés Győrben az ETO parkban került megrendezésre, ahol a Lipót ellen játszottunk. A találkozóra rengeteg óvári szurkoló, utánpótlás játékos utazott el. A döntőben a végén jött a dráma. Egy gólos hátrányból sikerült felállni, Branden illetve Kovács Zsolt fordítani tudtak, így mi szereztük meg a győzelmet.”

Kovács Zsolt, a Futura Mosonmagyaróvár korábbi játékosa, a győztes gól szerzője: „7 éve már, pedig mintha csak tegnap történt volna... Emlékszem aznap nagyon nagy volt a hőség, és az ellenfelünk a döntőben a Lipót csapata volt. Esélyesként léptünk pályára, mivel akkor egy osztállyal feljebb voltunk, plusz az NB III- ban is az egyik bajnokesélyes csapatnak számítottunk. A mérkőzésen rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de azok rendre kimaradtak, és ahogy az ilyenkor szokott lenni, a második félidőben egy szögletrúgás után megszerezte a vezetést a Lipót. A mérkőzésből alig 20 perc lehetett vissza és egy szabadrúgás után, Stelmak egyenlített, majd a vége előtt Nagy Laci szabadrúgása után az én gólommal meg tudtuk fordítani a mérkőzést és így megnyerni a kupa-döntőt. Sajnos nem lett tökéletes az év, mert az NB III-at nem nyertük meg “csak” bronzérmesek lettünk, de így is büszke vagyok arra a szezonra és a csapatra. Remek közösséget alkottunk: a szakmai stáb, az elnökség, a szurkolók, mindenkit beleértve. Köszönjük az akkori nagyon sok szurkolónak, akik elkísértek minket az ETO stadionba, és végigszurkolták a mérkőzést... Nagyok vagytok!”

Szabados Gábor, a Futura Mosonmagyaróvár korábbi játékosa, a Credobus Mosonmagyaróvár B játékos-edzője: „Mondhatom, hogy ez a csapat volt az egyik legjobb közösség, amiben szerepeltem, hiszen olyan kapcsolatok és barátságok alakultak ki, amik mind a mai napig tartanak, és úgy gondolom ez nagyban hozzájárult ehhez a sikerhez. A mérkőzésből ennyi év távlatából arra emlékszem, hogy kora délután játszottunk és óriási hőségben léptünk pályára, ahol a második félidő elején hátrányba kerültünk, de szerencsére a hajrában sikerült megfordítanunk az eredményt. Nagyon volt az öröm a mérkőzés után és az ünneplés is.”

Schmatovich Gábor, a Futura Mosonmagyaróvár korábbi játékosa, az MTE 1904 utánpótlás szakágvezetője: „Bevallom őszintén, annak ellenére, hogy nem volt olyan régen, a meccsek felidézésében nagyon rossz vagyok. Emlékek előjönnek, de eredményekre, ellenfelekre nem szoktam pontosan emlékezni. Visszanézve az akkori összeállításokat, - ami sokat segít ilyenkor,- nagyon jó visszagondolni arra az időszakra, érdekes egyéniségekkel tarkított közösség volt, jó kis csapat. Magáról a mérkőzésről annyi emlékem van, hogy az ETO stadionban egy NB I-es meccs előtt játszottunk, és a mérkőzés félidejében volt az éremátadás. A mérkőzés eseményei nem is igazán fontosak, mivel nyertünk ezért természetesen szép emlék ebből a szempontból is. Érdekes számomra az is, hogy az akkori ellenfélből többen jelenleg is az MTE kötelékébe tartoznak. Az megmaradt, hogy ez a második ilyen alkalom volt, hiszen már korábban sikerült ezt a megyei kupa címet megszerezni, de abba ne menjünk bele, hogy mikor és ki ellen.”

2013. április 29. Keglovich László Megyei Magyar Kupa-döntő

Lipót Pékség-Futura Mosonmagyaróvár 1-2 (0-0)

Győr, ETO Stadion

Jv.: Görög Márió

Lipót: Héger – Umathum N. (Angyal, 53.), Litresics, Ásványi, Sütöri, Bella E., Magyar P. (Boráros, 46.), Kalmár, Tóth N., Endrődy (Kelemen D., 63.), Mondovics (Takács P., 69.). Vezetőedző: Rokob Péter

MTE: Antal László – Németh Balázs, Horváth Ádám (Dombi Árpád, 61.), Domanyik Szilárd, Kovács Zsolt, Schmatovich Gábor, Ladiszlaidesz Péter (Brendan Stelmak, 46.), Horváth Rudolf, Nagy László, Kovács Ákos, Hajós Krisztián (Szabados Gábor, 46.). Vezetőedző: Tiba Zoltán

 

Gólszerzők: Tóth N. (75.), ill., Stelmak (83.), Kovács Zs. (85.)

 

Az MTE cserejátékosai és a szakmai stáb:

Bálint Ádám (cserekapus), Schmatovich Erik, Antalkovics Dániel, Karácsony Péter

Drescher Ottó - elnök

Schafranek Ádám – másodedző

Szabó Imre – gyúró

Weimann István – gyúró

Mészáros Attila – technikai vezető

További fotók a mérkőzésről: kattints szövegre!

További fotók a díjátadásról: kattints a szövegre!

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.