MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Értékel az edző 4. rész: éremesélyes U15, stabil U14

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2020-06-23 12:07:31

A koronavírus járvány miatt a Credobus Mosonmagyaróvár csapatai sem tudták befejezni a különböző bajnokságokat. A csonka szezon ellenére arra kértük a klub kötelékében dolgozó edzőket, hogy értékeljék a rendhagyó szezont, beszéljenek a kényszerszünetről és egy kicsit tekintsenek a jövőbe. Vannak, akik jelenlegi csapatukat viszik tovább, mások korosztályt váltanak, megint mások új feladatokkal gazdagodnak. Sorozatunk mai epizódjában az U15-ös és az U14-es korosztállyal foglalkozunk, azaz Borbély Attila és Pozsonyi Márk értékel.

 

Credobus Mosonmagyaróvár U15, MLSZ U-15 II. osztály Észak Nyugat csoport, 3. hely

- 12 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség      65-18-as gólkülönbség                  38 pont

 

1. A félbeszakított szezonban a csapatod a 3. helyen állt a tabellán. Milyen szezonotok volt? Hogy látod a csapat teljesítményét?

Borbély Attila, az U15-ös csapatának edzője: Ha az eredményességet vesszük alapul, az eddigi legjobb szezont futotta a 2005-ös korosztály mióta együtt dolgozhatok velük. Úgy gondolom, hogy a csapat megérdemelten állt a dobogón a bajnokság félbeszakítása előtt, hiszen rengeteget dolgoznak évről-évre, kiemelkedő az edzéslátogatottság, ami mindenképpen a srácok megfelelő mentalitásáról árulkodik, ez pedig nem maradhat eredménytelenül.

2. Melyik volt a szezon legemlékezetesebb meccse/pillanata a számodra?

BA: A legfrissebb emlékre szavazok, azaz a legutolsó bajnoki fordulóra, amit játszhattunk, ez pedig a Szombathelyi Haladás elleni vendégszereplés volt. A bajnokság egyik élcsapatának otthonában sikerült egy igazán impozáns teljesítményt nyújtani, ami során egyértelművé vált számomra, hogy nagyon jó úton haladnak a srácok. Kár, hogy idő előtt ért véget a bajnokság, hiszen remek formában volt a csapat, és ez a fajta fejlődés könnyedén akár egy dobogós helyezést is eredményezhetett volna. Ez egy motiváló jellegű visszacsatolás sportolóink számára, miszerint az alázatos munka minden esetben megtérül és eredményességgel párosul.

 

3. Hogyan próbáltok visszarázódni a rendes kerékvágásba? Milyen az edzések látogatottsága?

BA: A „kényszerpihenő” során is nagyon szorgalmasan dolgoztak a fiúk, de azt gondolom már kellően ki voltak éhezve a rendes edzésmunkára a csapattársakkal. Az edzéslátogatottsággal soha nem volt probléma a korosztályunknál, és örömmel tapasztalom, hogy a világjárvány által okozott kihagyás sem csillapította azt a munkamorált, ami eddig is jellemezte a csapatot.

4. Bár edzések vannak, de mérkőzések nincsenek. Hogyan motiválod a játékosokat?

BA: Mivel korosztályos bajnokságot vált csapatunk és a következő szezonban már az U17-es bajnokságban mérkőzhetünk meg az idősebbek között, így nem igazán van szükség külön motivációra. Tudják a srácok, hogy rengeteget kell dolgozniuk, ha fiatalabbként is hasonló szereplést szeretnének elérni, mint idén és ezek a játékosok abszolút vevők erre a fajta munkára.

 

5. Folytatod a munkát a csapattal, de már az U17-es bajnokságban. Változik-e ezáltal bármit? Mire kell fektetni a hangsúlyt az adott korosztályokban?

BA: Ahogy korábban említettem a legelső nehézség az a bajnokság váltása lesz, ahol két korosztály szerepel majd közösen (az U17-es bajnokságban jövőre a 2005-2004 születésű játékosok szerepelhetnek), de a csapat zömét a fiatalabb, azaz a 2005-ös korosztály fogja adni, nekik pedig minél hamarabb fel kell venniük dinamikában az idősebbek tempóját. Szerencsére ezt a fiúk is tudják és ennek megfelelő mentalitással végzik a heti edzésmunkát a felkészülés során. Ami további kihívást jelent (és ez személy szerint számomra is plusz motiváció), az egy új játékrendszer betanulása lesz, hiszen nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás nevelés során, hogy labdarúgóink minél több játékrendszert sajátítsanak el mire az U19-es bajnokságban szerepelnének. Ez a fajta taktikai tapasztalat nagyon hasznos lehet számukra, amikor a felnőtt futball küszöbére lépnek és bízunk benne, hogy stabil mankó lesz az utolsó lépés megtétele során, hogy végül a hobbi hivatássá váljon.

 

Credobus Mosonmagyaróvár U14, MLSZ U-14 II. osztály Észak Nyugat csoport, 7. hely

- 9 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség      64-35-ös gólkülönbség                  29 pont

 

1. A félbeszakított szezonban a csapatod a 7. helyen állt a II. osztályú bajnokságban. Milyen szezonotok volt? Hogy látod a csapat teljesítményét?

Pozsonyi Már, az U14-es csapat edzője: Új edzőként érkeztem az MTE-hez tavaly nyáron és a 2006-os korosztályt bízták rám. Az első hetekben nagyon alacsony volt az edzéslátogatottság, így eléggé lassan ismertem csak meg a fiúkat, ami úgy gondolom, hogy az ősz elejére-közepére kicsit rá is nyomta a bélyegét. Az ősz végére, illetve a téli futsalszezonra kialakult köztünk az az összhang, amiből előre tudtunk lépni, így a tavaszt jól kezdtük, játékban sokat léptünk előre, ami biztosan helyezésben is megmutatkozott volna.

2. Melyik volt a szezon legemlékezetesebb meccse/pillanata a számodra?

PM: A Szombathelyi Haladás elleni mindkét meccsünk 1-1-es döntetlennel ért véget, ők voltak talán a legjobb csapat, akik ellen veretlenek maradtunk. A legjobban a hibátlan mérleggel első ZTE ellen játszottunk, 2-1-re kikaptunk ugyan, de maximális dicséret illeti a fiúkat azért a találkozóért. Emlékezetesre sikerült még az utolsó előtti versenyhétvégénk a tavasszal: szombaton a Hévíz elleni őszi, 7-1-es zakóért egy 7-1-es győzelemmel tudtunk visszavágni; vasárnap pedig nagyot küzdve, 0-2-ről egyenlítettünk a futsalbajnokság bronzmeccsén. Ez utóbbi annak ellenére is pozitív emlék a számomra, hogy a büntetőpárbajt elvesztettük.

 

3. Hogyan próbáltok visszarázódni a rendes kerékvágásba? Milyen az edzések látogatottsága?

PM: Nagy örömmel mondhatom, hogy kiváló edzéslátogatottsággal kezdtük újra a normális életet. A fiúk már nagyon várták, hogy újra együtt edzhessenek és az elmúlt néhány hétben a legtöbbször teljes létszámmal tudtam vezetni a foglalkozásokat. Pluszmunkaként edzésen kívül is szerveztem közös futást, amire szintén többen eljöttek.

4. Bár edzések vannak, de mérkőzések nincsenek. Hogyan motiválod a játékosokat?

PM: Egyelőre úgy látom, hogy nincs gond a motivációval, elsősorban azért, mert egy nagyon jó szellemiségű társaságról beszélünk. A karanténidőszak alatt is becsülettel végezték az otthoni edzéseket, ezek után már az is ösztönzőleg hat mindenkire, hogy együtt edzhetünk.Hosszú távon persze nehezebb fenntartani a motivációt mérkőzések nélkül, de bízom benne, hogy hamarosan edzőmérkőzésekkel színesíthetjük a programot, akkor pedig már a bajnokság kezdetéig kitarthat a lendület.

 

5. Marad a csapatod, de egy korosztályt feljebb léptek. Változik-e ezáltal bármit? Mire kell fektetni a hangsúlyt az adott korosztályokban?

PM: Alapesetben másfél évünk lenne a 4-4-2-es játékrendszer oktatására, az első félév azonban három mérkőzés után félbeszakadt. Ez lenne az egyik kiemelt feladat ebben a szezonban. Tavaszra a védekezésünket sikerült megszervezni, ősszel a támadójátékban is szeretnénk előrelépni.

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.