MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Értékel az edző 5. rész: középmezőnyben az U13 és az U12

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2020-07-01 12:52:17

A koronavírus járvány miatt a Credobus Mosonmagyaróvár csapatai sem tudták befejezni a különböző bajnokságokat. A csonka szezon ellenére arra kértük a klub kötelékében dolgozó edzőket, hogy értékeljék a rendhagyó szezont, beszéljenek a kényszerszünetről és egy kicsit tekintsenek a jövőbe. Vannak, akik jelenlegi csapatukat viszik tovább, mások korosztályt váltanak, megint mások új feladatokkal gazdagodnak. Sorozatunk legfrissebb epizódjában az U13-as és az U12-es korosztály szezonját vesszük górcső alá. Samu Zoltán és Németh Róbert értékel.

 

Credobus Mosonmagyaróvár U13, MLSZ U-13 I. osztály Észak-Nyugat csoport, 8. hely

- 4 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség      19-52-es gólkülönbség                  14 pont

 

1. A félbeszakított szezonban a csapatod a 8. helyen állt a bajnokságban. Milyen szezonotok volt? Hogy látod a csapat teljesítményét?

Samu Zoltán, az U13-as csapat edzője: Elég hullámzó volt a csapat teljesítménye. Az első 3 fordulóban nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a srácok, megmondom őszintén, bizakodó voltam a folytatást követően.  De sajnos következett egy hullámvölgy a csapat teljesítményében plusz elért bennünket egy kisebb sérülés hullám is. Sajnálom, hogy félbe szakadt a bajnokság, mert úgy gondolom rengeteg tartalék maradt a játékosokban.

2. Melyik volt a szezon legemlékezetesebb meccse/pillanata a számotokra?

SZ: Úgy gondolom, hogy a szezon legjobb mérkőzése, a Sopron elleni hazai mérkőzés, ami 1-1 zárult. Gyakorlatilag ez volt az a mérkőzés ahol mindent megvalósítottak a játékosok, amit edzéseken gyakorlunk. Plusz kiemelném a télen megrendezésre került Novák Dezső emlék tornát, ahol csapatunk a 3. helyet érte el, megelőzve például a Fradi korosztályos csapatát.

 

3. Hogyan próbáltok visszarázódni a rendes kerékvágásba? Milyen az edzések látogatottsága?

SZ: Kényszer szünet alatt is próbáltam a játékosokat mozgásban tartani, „homeoffice jelleggel”, Egyéni edzésterveket dolgoztam ki nekik, heti lebontással. Majd amikor pedig már engedélyezték az edzéseket, heti 2-3 edzéssel próbáltuk visszazökkenteni a srácokat a régi, megszokott kerékvágásba. Így 4 hét elteltével elmondhatom, hogy nagyon pozitív az edzés látogatottság. Gyakorlatilag minden játékosom alig várta, hogy újra részt vehessen csoportos foglalkozásokon. Ki vannak éhezve a focira!

4. Bár edzések vannak, de mérkőzések nincsenek. Hogyan motiválod a játékosokat?

SZ: Hála istennek nagyon nem kellett őket külön motiválni, mert mint mondtam már nagyon ki vannak éhezve a focira, és a sikerre. Ami külön pozitívum, hogy úgy látom ezért most tényleg mindent meg is akarnak tenni a játékosok.

 

5. Folytatod a munkát a csapattal, de már az U14-es bajnokságban. Változik-e ezáltal bármit? Mire kell fektetni a hangsúlyt az adott korosztályokban?

SZ: Egy korosztállyal feljebb fogunk játszani a következő szezontól. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk az állóképességre, természetesen a technikai és taktikai képzés mellett, mert már 80 percet fogunk játszani az eddigi 60 perc helyett, és itt már nem lesz oda-vissza csere sem. Nagyon bízom a srácokban, és remélem, egy sikeres szezon elé nézünk.

Credobus Mosonmagyaróvár U12, MLSZ U-12 I. osztály Észak-Nyugat csoport, 6. hely

- 8 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség      26-14-es gólkülönbség                  25 pont

 

1. A félbeszakított szezonban a csapatod a 6. helyen állt a bajnokságban, az MLSZ U12- I. osztály Észak-Nyugat csoportjában. Milyen szezonotok volt? Hogy látod a csapat teljesítményét?

Németh Róbert, az U12-es csapat edzője: Azt gondolom, összességében egy nagyon jó szezonon vagyunk túl. A bajnokság kezdete óta folyamatosan fejlődött a csapat és ez eredményekkel is társult, ami pedig önbizalmat adott a csapatnak. Természetesen az utánpótlás futballban sosem az eredmény az elsődleges, azonban nagyon örülök, hogy a lejátszott 13 mérkőzésből 8 győzelmet sikerült szerezni, hiszen ez mégis egy visszajelzés a srácok felé, ha jól dolgoznak. A szezon előtt mindenképpen a nagyobb pályamérethez történő alkalmazkodás, illetve az ehhez kapcsoló taktikai feladatok elsajátítása volt a cél, ami azt gondolom megvalósult. Mi sok csapattal ellentétben egy másik játékrendszert játszottunk, viszont ez nagyon passzolt a játékosok karakteréhez, illetve sikerült egy agresszívan letámadó, illetve kombinatívan játszó csapatot kialakítani, amire azt gondolom, hatékonyan tudunk építkezni a jövőben. A bajnokság előtt kimondott helyezésbe nem gondolkodtunk, viszont véleményem szerint a 4. helyre odaértünk volna, szorosan az akadémiák mögött, hiszen 1 pontra voltunk ettől a helyezéstől, amikor leállt a futball világ, illetve a riválisok egy mérkőzéssel többet is játszottak. Meggyőződésem, hogy szép tavasz állt volna előttünk, mint fejlődési potenciálban, mint pedig eredményességben egyaránt.

2. Melyik volt a szezon legemlékezetesebb meccse/pillanata a számotokra?

NR: Nehéz egy dolgot kiemelni a szezonból, hiszen rengeteg eseményen (mérkőzés, torna) vett részt a csapat. Mindenképp kiemelnék két tornát, amik azt gondolom nagy lökést adtak a folytatásban. Az egyik az augusztusi Czibor Zoltán Emléktorna, Komáromban, ahol a bajnokság kezdete előtt, egy erős mezőnyben sikerült 2. helyezést elérni, illetve természetesen februárban a hazai pályán megnyert V. MTE Téli Kupa. Azt gondolom emellett két mérkőzés említést érdemel, mindkettő ugyanazon csapat ellen, ám más-más szempontból. Az őszi szezon utolsó mérkőzése, a megyei rangadó Gyirmóton, ahol sikerült 2:1-es győzelmet aratni és érezhető volt a srácokon, hogy különleges számukra, hiszen korábban a Bozsik régiós tornákon, illetve különböző edzőmérkőzésen rengetegszer találkoztunk velük, ez azonban a korosztályok első bajnoki mérkőzése volt egymás között. A másik pedig az utolsó felkészülési mérkőzés szintén Gyirmóton, ahol 4:1-re nyert a csapat, de érezhető volt a játék képe alapján, hogy sokkal tudatosabbá és komplexebbé vált a játékunk, és nagyon jó tavaszi szezon várhat ránk, azonban a vírushelyzet közbeszólt.

 

3. Hogyan próbáltok visszarázódni a rendes kerékvágásba? Milyen az edzések látogatottsága?

NR: Nagyon nehéz volt az otthon töltött időszak és bár a srácok nagyon lelkiismeretesen dolgoztak otthon, látható, hogy fizikálisan és játékban is visszaesés történt. Az első héten csak játék szerepelt a programban, hiszen a srácoknak is ez hiányzott a legjobban, azóta viszont a megszokottak szerint, heti négy edzéssel készülünk. Természetesen most azon dolgozunk, hogy kompenzáljuk a kiesett időszakot és visszahozzuk a kiesett másfél-két hónapot július közepére, amikor is a felkészülés ténylegesen megkezdődik a következő bajnoki évadra. Azt gondolom, hogy kijelenthetem az edzéslátogatottság nagyon jó, látszik a srácokon is, hogy mennyire hiányzott nekik a játék, illetve a mindennapos edzések, és innen is köszönet a szülőknek, hogy ők is lehetővé tették, hogy mihamarabb megkezdjük a munkát, a fiúkkal és minden visszatérjen a régi kerékvágásba.

4. Bár edzések vannak, de mérkőzések nincsenek. Hogyan motiválod a játékosokat?

NR: Úgy érzem az edzéseken nincs ezzel probléma. A srácok már nagyon várták, hogy visszatérjenek a pályára, nagyon jó visszajelzés erre a legelső edzés, ahol egyből nagyon jó iram volt, és gyakorlatilag presztízst csináltak belőle ki nyer. Ezt látom továbbra is. Bízom benne, hogy sikerül az első felkészülési mérkőzésekig áthidalni ezt az időszakot továbbra is, ilyen gördülékenyen, illetve megoldást jelent azt is, hogy a korosztályok egymás között játszanak mérkőzéseket, amire azért is szükség lesz, mert nagypályára lép korosztályunk.

 

5. Marad a csapatod, de egy korosztályt léptek feljebb. Változik-e ezáltal bármit? Mire kell fektetni a hangsúlyt az adott korosztályokban?

NR: Óriási változást fog jelenteni a pályaméret, hiszen nagypályára lépünk, illetve a kapuk mérete is változik. A korosztályos taktikai feladatok mellett nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra is, hogy hozzászokjunk a megnövekedett távolságokhoz, illetve egy-egy taktikai feladat esetén az adott játékos bele tudja helyezni magát abba a megváltozott környezetbe, amit ez a váltás jelent. Emellett taktikailag az előző játékrendszerünkhöz mérten két új pozíciót kell beépíteni a játékba, hiszen a teljes pályamérettel az eddig megszokott 9:9 helyett 11:11 ellen fogunk játszani, és a csapatrészek összehangolására hatványozottan nagy hangsúlyt kell fektetni. Emellett természetesen a játékunk stílusjegyeit szeretnénk megtartani, illetve azokban természetesen a lehető legtöbbet előrelépni. Bízom benne, hogy a következő hónapok következetes munkájával, elérjük céljainkat az előttünk álló szezonban. Hajrá MTE!

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.