MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Az edző elemez 1. rész: Horváth Csaba és az U19

Szerző: Horváth Csaba | Dátum: 2021-01-08 18:04:22

A korosztályos bajnokságokban ugyan még bőven tart a téli szünet, de az MTE 1904-nél egy rövid pihenő után már a héten elkezdődtek az edzések. Új sorozatunkban utánpótláscsapataink őszi szereplését elemezzük az adott korosztályt irányító edzővel. Az első részben az U19-es gárdát irányító Horváth Csaba értékelését, elemzését olvashatják.

Horváth Csaba, a Credobus Mosonmagyaróvár U19-es edzője: Nyáron különösen fiatal csapattal kezdtük meg a felkészülést, hiszen a 18 játékosunkból 5-en voltak 2002-es születésűek, 6-an 2003-asok, és 7-en 2004-esek. Az volt az egyik fő célom a szezonra nézve, hogy minden játékosunk hasznos legyen a csapat számára, eltüntessük a korosztályos különbségeket, ne csak eldőlt meccseken tudjak nagyobb szerepet adni a kiegészítőknek, vagy ne csak pár percre lehessen becserélni őket szoros állásnál. Vagyis, hogy gyakorlatban ne legyenek kiegészítő játékosaink, mindenki kezdő szinten legyen. A másik pedig egy kicsit újfajta támadójáték volt, sok labda nélküli mozgáson alapuló, kombinatív támadófutballt szerettem volna megvalósítani a csapatnál. Összességében azt hiszem mindkettőt sikerült teljesíteni.

Ami a számokat illeti: Ajka elleni mérkőzésünk elmaradt a vírus miatt, így 13 meccset játszottunk, melyen 12 győzelmet arattunk 1 vereség mellett. Az utolsó 6 összecsapás mindegyikén legalább 5 játékosunk hiányzott, de mindössze a Haladás ellen okozott ez komoly problémát, akkor sem elsősorban az, hogy 6-an nem álltak a csapat rendelkezésére, hanem hogy ebből 5-en támadók voltak, ennek következtében meddővé vált a támadó játékunk, ami további hibákhoz vezetett. A többi esetben minden nehézséget meg tudtunk oldani, ez mindenképp a csapat erejét mutatja. Főbb statisztikai mutatókat ki lehet olvasni a táblázataimból, néhány számomra fontos részlet viszont nincs benne. Egyik ilyen, hogy minden cserejátékosunk legalább 23 percet kapott minden mérkőzésen, de többnyire inkább 30 és 45 perc között. Ez egyrészt azt jelzi, nem görcsöltünk rá az eredményre, hogy csak pár perceket kapjanak a tartalékok, másrészt pedig amit elterveztem, vagyis, hogy minden játékosunkat bármikor pályára tudjam küldeni, mindenki kezdő szintű játékossá váljon a szezon során, azt hiszem teljesítettük. Úgy voltunk sikeresek, hogy nem célfutballt játszottunk, mindig a fejlődésen volt a hangsúly, próbáltunk látványos, modern, támadó futballt bemutatni. Az esetek döntő többségében cserejátékosaink jól szálltak be a kispadról, kifejezetten sok gólt is szereztek. Egy játékos négyszer, egy játékos ötször, egy pedig hatszor volt kezdő a mezőnyjátékosok közül, mindenki más ennél többször, de ők is csak azért vannak ennyivel a lista végén, mert mindössze 8 mérkőzésen voltak bevethetőek (ebbe a rangsorba nem vettem bele Schultz Andrást, aki csak 3 meccset játszhatott komoly betegsége miatt és a szezon közben a futballt abbahagyó Schwartz Martint). Szerintem ez is egy sokat mondó adat, és az előzőket támasztja alá.

Minden U19-es mezőnyjátékosunk szerzett gólt, sőt, mindössze négyen vannak, akik csak egyszer találtak be. Védekezésben is tudtunk előre lépni számszakilag is az előző évekhez képest. Célom az volt, hogy 1 kapott gól/mérkőzés átlagot tudjunk hozni, ezt a balszerencsés utolsó meccsen, Haladás ellen kapott 3 góllal rontottuk le, így 13 összecsapáson 14 gólt kaptunk, ezt bőven tudjuk korrigálni a tavasz során úgy érzem. 72 rúgott gólunk több mint 5,5-ös átlagot jelent, kiemelkedőnek nevezhető. Csak összehasonlításképp, tavaly 3,1, az aranyérmes idényben pedig 3,2 volt ez az arányszám. Mindemellett az edzéslátogatottsággal is elégedett lehetek, a sok megbetegedés és kisebb-nagyobb sérülések ellenére is jó számokat hoztak a játékosok.

Ahogy eddig is, most is a legfontosabb a fejlődés volt számomra csapat szinten és egyénileg egyaránt. Összességében elégedett és büszke vagyok a csapatra, úgy érzem, rengeteg dologban hatalmasat léptünk előre, ellenfeleink véleménye alapján is kiemelkedtünk a bajnokságból, és nem elsősorban az eredmény miatt, hanem a mutatott játékot tekintve. Ezen az úton kell tovább haladnunk, ezt a játékot kell tovább fejlesztenünk, gyorsítanunk. Vannak persze hibák, amiken dolgoznunk kell, de meggyőződésem, hogy ez a stílus jól szolgálja a játékosaink fejlődését, úgy lettünk őszi bajnokok, hogy nem hajszoltuk az eredményt, nem taktikáztuk, nem „sablonoztuk” túl a mérkőzéseket. Nyáron kitűzött céljaim többségét sikerült megvalósítani, de továbbra is legalább ilyen keményen kell dolgoznunk, hogy tovább fejlődjenek a játékosaink, és még többen mutatkozhassanak majd be idővel a felnőtt csapatban, és ott még több szerepet kapjanak.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.