MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Az edző elemez 3. rész: Pozsonyi Márk és az U15

Szerző: Pozsonyi Márk | Dátum: 2021-01-17 10:50:51

A korosztályos bajnokságokban ugyan még bőven tart a téli szünet, de az MTE 1904-nél egy rövid pihenő után már a héten elkezdődtek az edzések. Új sorozatunkban utánpótláscsapataink őszi szereplését elemezzük az adott korosztályt irányító edzővel. A harmadik részben az ősszel remekül teljesítő U15-ös csapat edzője Pozsonyi Márk elemzi tanítványai teljesítményét.

Kiváló 2020-as évet zárt U15-ös csapatunk, amely a ZTE és a Haladás előtt vezeti a Regionális Bajnokságot. A fiúk a nagypályás bajnoki mérkőzéseik során egyszer sem szenvedtek vereséget az idén.

Pozsonyi Márk, a Credobus Mosonmagyaróvár U15-ös csapatának edzője:  „Tudtam, hogy sokkal több van a csapatban annál, mint ahogyan a tavalyi, félbeszakított bajnokságban álltunk, de ez a teljesítmény még az én várakozásaimat is felülmúlta. Már a karanténidőszak alatt is értékes munkát végeztek a fiúk, amit a májusi újrakezdéskor egyből lehetett rajtuk látni. Onnantól egy hét szünetet leszámítva gyakorlatilag végigedzettük az évet, szinte kivétel nélkül teljes létszámmal. A jó edzéslátogatottság mellé jó mentalitás is párosult, ez a kiváló hozzáállás pedig szinte automatikusan hozza magával az eredményeket. Egyéni és csapatszinten is nagyot fejlődtek a fiúk, ami mellett remélem, hogy a kellő alázat továbbra is megmarad bennük.”

Az MTE U15-ös együttese augusztusban, Csornán kezdte a 2020/2021-es pontvadászatot, ahol mindjárt egy bravúros fordítást kellett bemutatni: a hazaiak az 51. percben 2-0-s előnybe kerültek, mi pedig kapusunk kiállítása miatt emberhátrányba. Mivel ebben a korosztályban csak 2x40 perc a játékidő, ezért szűk félóra állt a rendelkezésünkre, a fiúk azonban 3-2-re nyerni tudtak.

Innentől beindult a henger, sorozatban tizenkét győzelmet követően a nagy rivális Zalaegerszeg ellen döntetlenre végeztünk, majd a tizenharmadik sikerünkkel biztosítottuk az őszi elsőséget. Ha ellenfeleink az elmaradt mérkőzéseiket pótolják, az MTE U15 előnye akkor is legalább három pont lesz a ZTE és nyolc a Haladás előtt.

„A védekezésünk már tavasszal is stabilnak tűnt, ez most is megmaradt, hiszen mindössze 16 gólt kaptunk, ráadásul ezeknek több mint felét olyan szituációban, amikor már eldöntöttük a mérkőzést. A középpályások és a védőnégyes mellett ebben két kapusomnak is nagy szerepe volt, akiket Boros Tamás kollégám kiválóan készített fel hétről hétre.”

A tabella mellett a góllövőlistán is jól állunk, Fördős Damján 26 góljával toronymagasan vezet, Leszkovich Dávid pedig 14 találattal a harmadik.

„A jó védekezés mellett többször is ötletes, kreatív támadójátékkal rukkoltak elő a fiúk és ami korábban nagyon hiányzott, a mérkőzések elején szinte mindig betaláltunk. Ha valamiért nem sikerült akcióból gólt szereznünk, akkor szabadrúgások, szögletek, vagy akár bedobások után is eredményesek voltunk, csapatkapitányunk, Tóth Kristóf pedig magabiztosan értékesítette a büntetőket. Rajta és gólerős támadóinkon kívül Smeringa Erik teljesítményét lehet még kiemelni, aki a középpálya tengelyében fazont szabott a játékunknak, de szinte minden játékosomtól láthattunk legalább egy kiemelkedő mérkőzést a szezonban. Az egyiket én csak videóról követhettem, kisebb betegségem alatt azonban Németh Róbert kollégám irányításával is győzni tudott a csapat. Neki ezúton is köszönöm a segítséget!”

A versenykiírás szerint a bajnok automatikusan feljut az U16-os Országos Alap Csoportba, de erre rájátszást követően még a második helyezetteknek is van esélyük. A tavaszi szezonra ezt a célt tűzte ki maga elé a csapat és természetesen edzőjük.

„Nem lehet kizárólag az eredmények alapján megítélni egy csapat teljesítményét, ugyanakkor ebben a korosztályban már ezek sem teljesen érdektelenek, jól le lehet például mérni a bajnoki és felkészülési meccsek összehasonlításával, hogy mennyire bírja egy adott játékos a nyomást. Ebben is sokat léptünk előre, az esélyesség terhére pedig kíváncsi leszek, hogyan reagálnak a fiúk. Egy ilyen ősz után egyértelműen a feljutást tűztük ki célul, a fejlődésünknek ugyanis nagyon sokat jelentene, ha jövőre még erősebb bajnokságban tudnánk indulni. Elsősorban a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen láthattuk azokat a hiányosságokat, amiken még dolgozni kell, ha a célunkat el akarjuk érni.”

A tavaszi szezon 2021. február 20-án kezdődik, amennyiben a járványhelyzet is engedi. Addig a futsalbajnokságban szerepel Pozsonyi Márk együttese.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.