MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Az edző elemez 3. rész: Pozsonyi Márk és az U15

Szerző: Pozsonyi Márk | Dátum: 2021-01-17 10:50:51

A korosztályos bajnokságokban ugyan még bőven tart a téli szünet, de az MTE 1904-nél egy rövid pihenő után már a héten elkezdődtek az edzések. Új sorozatunkban utánpótláscsapataink őszi szereplését elemezzük az adott korosztályt irányító edzővel. A harmadik részben az ősszel remekül teljesítő U15-ös csapat edzője Pozsonyi Márk elemzi tanítványai teljesítményét.

Kiváló 2020-as évet zárt U15-ös csapatunk, amely a ZTE és a Haladás előtt vezeti a Regionális Bajnokságot. A fiúk a nagypályás bajnoki mérkőzéseik során egyszer sem szenvedtek vereséget az idén.

Pozsonyi Márk, a Credobus Mosonmagyaróvár U15-ös csapatának edzője:  „Tudtam, hogy sokkal több van a csapatban annál, mint ahogyan a tavalyi, félbeszakított bajnokságban álltunk, de ez a teljesítmény még az én várakozásaimat is felülmúlta. Már a karanténidőszak alatt is értékes munkát végeztek a fiúk, amit a májusi újrakezdéskor egyből lehetett rajtuk látni. Onnantól egy hét szünetet leszámítva gyakorlatilag végigedzettük az évet, szinte kivétel nélkül teljes létszámmal. A jó edzéslátogatottság mellé jó mentalitás is párosult, ez a kiváló hozzáállás pedig szinte automatikusan hozza magával az eredményeket. Egyéni és csapatszinten is nagyot fejlődtek a fiúk, ami mellett remélem, hogy a kellő alázat továbbra is megmarad bennük.”

Az MTE U15-ös együttese augusztusban, Csornán kezdte a 2020/2021-es pontvadászatot, ahol mindjárt egy bravúros fordítást kellett bemutatni: a hazaiak az 51. percben 2-0-s előnybe kerültek, mi pedig kapusunk kiállítása miatt emberhátrányba. Mivel ebben a korosztályban csak 2x40 perc a játékidő, ezért szűk félóra állt a rendelkezésünkre, a fiúk azonban 3-2-re nyerni tudtak.

Innentől beindult a henger, sorozatban tizenkét győzelmet követően a nagy rivális Zalaegerszeg ellen döntetlenre végeztünk, majd a tizenharmadik sikerünkkel biztosítottuk az őszi elsőséget. Ha ellenfeleink az elmaradt mérkőzéseiket pótolják, az MTE U15 előnye akkor is legalább három pont lesz a ZTE és nyolc a Haladás előtt.

„A védekezésünk már tavasszal is stabilnak tűnt, ez most is megmaradt, hiszen mindössze 16 gólt kaptunk, ráadásul ezeknek több mint felét olyan szituációban, amikor már eldöntöttük a mérkőzést. A középpályások és a védőnégyes mellett ebben két kapusomnak is nagy szerepe volt, akiket Boros Tamás kollégám kiválóan készített fel hétről hétre.”

A tabella mellett a góllövőlistán is jól állunk, Fördős Damján 26 góljával toronymagasan vezet, Leszkovich Dávid pedig 14 találattal a harmadik.

„A jó védekezés mellett többször is ötletes, kreatív támadójátékkal rukkoltak elő a fiúk és ami korábban nagyon hiányzott, a mérkőzések elején szinte mindig betaláltunk. Ha valamiért nem sikerült akcióból gólt szereznünk, akkor szabadrúgások, szögletek, vagy akár bedobások után is eredményesek voltunk, csapatkapitányunk, Tóth Kristóf pedig magabiztosan értékesítette a büntetőket. Rajta és gólerős támadóinkon kívül Smeringa Erik teljesítményét lehet még kiemelni, aki a középpálya tengelyében fazont szabott a játékunknak, de szinte minden játékosomtól láthattunk legalább egy kiemelkedő mérkőzést a szezonban. Az egyiket én csak videóról követhettem, kisebb betegségem alatt azonban Németh Róbert kollégám irányításával is győzni tudott a csapat. Neki ezúton is köszönöm a segítséget!”

A versenykiírás szerint a bajnok automatikusan feljut az U16-os Országos Alap Csoportba, de erre rájátszást követően még a második helyezetteknek is van esélyük. A tavaszi szezonra ezt a célt tűzte ki maga elé a csapat és természetesen edzőjük.

„Nem lehet kizárólag az eredmények alapján megítélni egy csapat teljesítményét, ugyanakkor ebben a korosztályban már ezek sem teljesen érdektelenek, jól le lehet például mérni a bajnoki és felkészülési meccsek összehasonlításával, hogy mennyire bírja egy adott játékos a nyomást. Ebben is sokat léptünk előre, az esélyesség terhére pedig kíváncsi leszek, hogyan reagálnak a fiúk. Egy ilyen ősz után egyértelműen a feljutást tűztük ki célul, a fejlődésünknek ugyanis nagyon sokat jelentene, ha jövőre még erősebb bajnokságban tudnánk indulni. Elsősorban a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen láthattuk azokat a hiányosságokat, amiken még dolgozni kell, ha a célunkat el akarjuk érni.”

A tavaszi szezon 2021. február 20-án kezdődik, amennyiben a járványhelyzet is engedi. Addig a futsalbajnokságban szerepel Pozsonyi Márk együttese.

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.