MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Az edző elemez 5. rész: Németh Róbert és az U13

Szerző: Németh Róbert | Dátum: 2021-01-29 22:36:42

A korosztályos bajnokságokban ugyan még bőven tart a téli szünet, de az MTE 1904-nél egy rövid pihenő után már a héten elkezdődtek az edzések. Új sorozatunkban utánpótláscsapataink őszi szereplését elemezzük az adott korosztályt irányító edzővel. Mai epizódunkban az U13-as csapat edzője Németh Róbert értékeli tanítványai teljesítményét.

Immáron második éve szerepel bajnokság rendszerben 2008-as korosztályunk, illetve első szezonját kezdte meg nagypályára lépve, teljes létszám mellett. Csapatunk az MLSZ Kiemelt U13 Észak-Nyugat csoportjában folytatta a küzdelmeket, ahol a bajnokság felét követően az 5. helyről várhatja a folytatást. Együttesünknek 11 mérkőzést követően 6 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség a mérlege.

Németh Róbert a Credobus Mosonmagyaróvár U13-as csapatának vezetőedzője: „Nagyon intenzív szezonon vagyunk túl, azt gondolom ezt nyugodtan mondhatom, hiszen május óta, ahogy ismét engedélyezték az edzéseket, folyamatosan dolgoztunk. Gyakorlatilag szükségünk is volt erre a hosszabb felkészülésre, illetve időszakraa bajnokság kezdete előtt, hiszen a járványhelyzet okozta leállás miatt sok idő maradt ki a gyerekek képzéséből. Ami viszont nagyon tetszett, hogy a srácok az otthoni munkát és nagyon komolyan vették, és folyamatos volt a visszajelzés részükről az irányomban. Az edzések elkezdése után azonnal megkezdtük a nagypályára lépéshez szükséges munkát és az ehhez szükséges akklimatizálódást, hiszen a korábbi területhez képest, ez nagy változás volt. Emellett célunk volt, hogy a stílusunkat folytassuk, és továbbra is azt a magasan presszingelő játékot tudjuk nyújtani, amit már U12-ben is jól alkalmaztunk, illetve további területeket is megjelöltünk, amikben fejlődni szerettünk volna. A felkészülés során sikerült több felkészülési mérkőzést is játszani, amelyek során nagyon eredményes volt a támadó játék, illetve folyamatosan szoktuk meg a nagyobb távolságokat a játéktéren, emellett pedig a kombinatív játékban, és a labdaszerzések utáni pozitív átmenetekben is folyamatosan tudtunk fejlődni. Fontos volt, hogy minél több mérkőzést tudjunk a bajnokság kezdete előtt teljesíteni hiszen, gyakorlatilag az U12-es év második fele kiesett, ami 11 mérkőzést jelent, ezt a tapasztalatot, illetve folyamatot pedig pótolni kellett.”

A bajnokságot ezt követően korosztályunk az ETO FC Győr gárdája ellen kezdte, illetve az első fordulókban mindhárom akadémiával találkozott, azonban a félév végére, egy hét mérkőzésen át tartó veretlen sorozatot is sikerült produkálnia U13-as együttesünknek.

„Nem volt könnyű a sorsolásunk, főleg az első néhány mérkőzés, viszont összességében egy jó féléven vagyunk túl. Nem titkolt célunk, hogy sikerüljön az akadémiák mögött megszerezni a 4. helyet, ehhez pedig jó pozícióban vagyunk. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a csapat folyamatosan tudott fejlődni, és előre tudott lépni.  Védekezésben is úgy érzem stabilak voltunk a félév során, még akkor is ha ilyen szempontból, az első néhány forduló nem volt egyszerű, viszont láthatóan jól elsajátítottuk a négy védős rendszert, illetve ennek követelményeit. Előnyt jelentett, hogy mi már U12-ben is tudatosan ebből a rendszerből indultunk ki, és tudtuk ezt az előnyünkre formálni. Fontos volt továbbá, hogy a távolságok is megfelelőek legyenek a csapatrészek között, hiszen egy magasan presszingelő csapat vagyunk, akik gyakorlatilag a támadó zónában kezdik agresszívan a védekezést, és úgy érzem ezt is sikerült teljesítenünk. Azt gondolom a támadó játékot és annak hatékonyságát dicséri, hogy ha a házi góllövőlistára tekintünk a három támadónk folyamatosan eredményes tudott lenni, viszont a csapat dicsérete, hogy a gólok összessége ilyen arányban oszlott meg a játékosok között összességében. Természetesen továbbra is előre tekintünk és szeretnénk tovább fejlődni a következő félévben, illetve a játékunkban is szeretnénk több új elemet is beépíteni a korosztályos sajátosságoknak megfelelőn, illetve ezzel párhuzamosan eredményesen szerepelni, hogy elérjük céljainkat és előkészítsük az U14-es szezont, hiszen az is egy komoly kihívás lesz számunkra, még több mérkőzéssel. Külön öröm emellett, hogy csapatunkból többen is be tudtak mutatkozni az egyel idősebb korosztályban a szezon során, ezzel párhuzamosan pedig nálunk is több játékos tudott szerepelni a 2009-es korosztályból és innen is gratulálok nekik.”

Korosztályunk január 4-én kezdte meg a felkészülést, és az első bajnoki mérkőzésig több felkészülési mérkőzés is szerepel a programban, ami pedig március elején veszi kezdetét.

Ha visszagondolok a félévre, annak természetesen több csúcspontja is volt, gondolok itt akár a riválisok ellen nyújtott jó teljesítményekre vagy a nagy arányú győzelmekre, viszont akadtak olyan mérkőzések is ahol érzésem szerint több lehetett volna a játékba és az eredményben is. Viszont nem lehetünk elégedetlenek, mert jó alapról folytathatjuk a munkát és minden adott a további eredményes folytatáshoz!”

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.