MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Az edző elemez 6. rész: Schmatovich Gábor és az U12

Szerző: Schmatovich Gábor | Dátum: 2021-02-07 09:39:12

A korosztályos bajnokságokban ugyan még bőven tart a téli szünet, de az MTE 1904-nél egy rövid pihenő után már a héten elkezdődtek az edzések. Új sorozatunkban utánpótláscsapataink őszi szereplését elemezzük az adott korosztályt irányító edzővel. Legfrissebb epizódunkban az U12-es csapat edzője Schmatovich Gábor értékel.

Credobus Mosonmagyaróvár U12 csapat tagjai:

Kapusok:

Vajas Kristóf, Jaroszlav Petrusenko

Mezőnyjátékosok:

Kovács Levente, Kálóczi Ádám, Mészáros Áron, Domokos Gergő, Takács Zsombor, Horváth Csaba, Bogár Áron, Sághy Botond, Mátyás Ferenc, Albert Levente, Kószás Zalán, Kiss Benedek, Nagy Patrik

Megyei bajnokságban pályára lépett fiatalabb játékosok:

Illés Benedek, Kovács Ádám, Brattengeier Balázs, Nagy Botond,Csőrés Benedegúz, Nádasi András, Kéri Kevin

Edző: Schmatovich Gábor

 

Abból a szempontból egy speciális korosztály, hogy párhuzamosan két bajnokságban is versenyzenek a játékosok, közben pedig létszám és pályaméretben is újdonságot hozott az új szezon. Legfőbb oka ennek, hogy rövid időn belül nagypályán kell majd szerepelniük ezeknek a játékosoknak. Kifejezetten bonyolítja ezt a fejlesztési fázist az, hogy tavasszal egy két hónapos kényszerpihenő gátolta a képzési folyamatot. A nyári időszakban és az őszi mérkőzésszámmal sikerült ezt valamilyen szinten kompenzálni. Főleg a szezon eleje volt nehéz abból a szempontból, hogy a nyári időszakban hiányoztak az igazi értékmérő mérkőzések, tornák, így a bajnokság elején kicsit ehhez is vissza kellett szokni, úgy, hogy közben egy nagyobb létszámú versenyrendszerben, a korábbiaktól jóval nagyobb területen kellett szerepelni. Ebben a korosztályban a mérkőzés a képzési folyamat fontos része már, de nem az eredmény a fő cél. Nagy erőssége a korosztálynak a koncentrált és nagy intenzitású munkamorál az edzéseken, ez ebben a fél szezonban is megmutatkozott, ezzel kifejezetten elégedett vagyok, figyelembe véve az ellenfelek erősségét, ez megfelelő eredményességgel is párosult.

MLSZ Kiemelt U12-es bajnokság Észak- Nyugat csoport

11 mérkőzés/ 7 győzelem, 4 vereség/ 38 rúgott, 7 kapott gól, gólarány +31

Gólszerzők: Horváth Cs. (8), Mátyás F. (8), Kovács Levente (5), Kiss Benedek (5), Mészáros Á. (4), Domokos G. (4), Sághy B. (3), Takács Zs.

Ebben a bajnokságban kiemelt csapatok azonos korú játékosai ellen szerepeltünk. Az ellenfelekkel kapcsolatban felemás felkészültségi szinttel rendelkeztünk, hiszen korábban más szinteken, nem bajnoki versenyrendszerben szerepelt ez a korcsoport. Ismerve a korábbi évek erőviszonyait, számítani lehetett a sorsolásnál, hogy gyorsan találkozni fogunk a legjobb csapatokkal. Az első 4 mérkőzésből háromszor is akadémiai ellenfél ellen szerepeltünk, ahol minimális különbséggel ugyan, de szoros mérkőzéseken mindig vereséget szenvedtünk. Ezt követően szerencsére gyorsan belerázódtunk és a jó teljesítmény, most már gólokkal és eredményekkel is párosult. A bajnokság vége megint csak elég hektikus lett a járványhelyzet miatt, ám így is sikerült nagyon eredményesen befejezni az utolsó mérkőzéseket is. A 13 csapatos bajnokságban, komoly ellenfelek ellen sikerült a 4. legtöbb gólt rúgnunk, és a 2. legkevesebb gólt kapnunk. Ez annak fényében kifejezetten dicséretes összképet mutat, hogy játékfelfogásunk szerint kifejezetten nyílt játékra törekszünk labdabirtoklásban és labdaszerzésben is. Kíváncsian várom, hogy a tavaszi időszakra egyéni és csapatjátékunkat tudjuk-e gyorsabban fejleszteni, mint ellenfeleink.

GYMS Megyei U14-es bajnokság Mosonmagyaróvár csoport

7 mérkőzés/ 6 győzelem, 1 döntetlen/ 71 rúgott, 8 kapott gól, gólarány +63

Gólszerzők: Horváth Cs. (20), Kiss Benedek (8), Mészáros Á. (8),Mátyás F. (8), Kovács Levente (6), Kálóczi Ádám (5),Sághy B. (5), Kószás Z. (3), Nádasi A. (2),Takács Zs. (2),Domokos G., Bogár Á., Csőrés B., Kovács Á.

Ebben a bajnokságban nagyrészt két- három évvel idősebb ellenfelek ellen szerepeltünk. Mindössze egy év áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kisebb létszámú (7:7 elleni) játékról a nagypályás játékra átálljanak a játékosok, így ezzel a kétfrontos szerepléssel, jóval nagyobb számú mérkőzés áll rendelkezésünkre a gyakorláshoz, több a hibajavítási és fejlődési lehetőség. Más típusú mérkőzések ezek a csapat számára, elsősorban fizikailag jelentenek nagyobb kihívást, amelyet technikai és taktikai képességekkel kell kompenzálniuk. A későbbiekben nagy hasznára válik ez majd a játékosoknak. Mivel mindkét bajnokságban folyamatos cserelehetőség van, ezért lehetőség nyílik több tehetséges, egy korosztállyal fiatalabb játékos versenyeztetése is ebben a bajnokságban, ez felmenő rendszerben fontos számukra is. Az eredményekkel és mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok, jól alkalmazkodtunk ezekhez a mérkőzésekhez, több olyan elemet tudtunk gyakorolni, amelyekben hiányosságaink vannak. Ezekkel a pluszmérkőzésekkel valamelyest pótolni tudtuk a tavasszal kiesett játékperceket.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger UFM ARÉNA Mosonmagyaróvár

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.