MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Az edző elemez 8. rész: Szabados Gábor és az U10

Szerző: Szabados Gábor | Dátum: 2021-02-11 22:03:37

A korosztályos bajnokságokban ugyan még tart a téli szünet, de az MTE 1904-nél gőzerővel készülnek a tavaszi folytatásra. Sorozatunkban utánpótláscsapataink őszi szereplését elemezzük az adott korosztályt irányító edzővel. Legfrissebb epizódunkban az U10-es csapat edzője Szabados Gábor értékel.

Elég hullámzó teljesítményt nyújtottak a játékosok az őszi szezonban, ugyanakkor hozzátartozik, hogy ebben a korosztályban már kettővel több mezőnyjátékos szerepel a mérkőzéseken, mint amit eddig megszoktak a játékosok (az U9 4+1, az U10 6+1-ben játszik). Emellett egy nagyon fontos új szabállyal találták magukat szemben, ami nem más, mint a les szabály. Ez a játékszituáció természetesen alapjaiban változtatta meg az eddigi edzéseket és mérkőzéseket, hiszen ez egy nehezítő körülmény és teljesen más mozgásokat, valamint sokkal nagyobb koncentráltságot igényel a csapattól.

A legnagyobb előrelépést a védekezésben értük el. Mint csapat szinten, mint pedig egyéni szinten, amit természetesen nem a mérkőzéseken kapott gólok számából látható igazán, hanem a technikai és taktikai elemek elsajátításában. Ezzel szemben, ami még mindig hiányosságként merül fel az a támadások hatékony kivitelezése, és befejezése, annak ellenére, hogy nem az eredmény a fontos ebben a korosztályban, ugyanakkor ezen a téren mindenképp előrelépést szeretnék elérni a következő időszakban.

Egyénileg elmondhatom, hogy minden játékos előrelépett technikai téren. Erre külön hangsúlyt fektetünk, hiszen minden edzést egy technikai gyakorlás előz meg, ahol különböző labdás feladatokat végeznek a játékosok. Ezen felül a heti edzéstervezetbe egy alkalommal kimondottan egyéni képzés jellegű foglalkozás van, ahol kisebb létszámú csoportokban (3-4 fő) 4-5 állomáson, egyszerre több edzőkolléga segítésével, más - más játékelemet és játékszituációkat gyakorolnak a játékosok.

Ez a korosztály még nem bajnokság rendszerben játszik, de így is szinte minden hétre jutott megmérettetés. A Bozsik Tornák keretein belül régiós és csoport tornákon vettünk részt. Előbbin velünk együtt 6 csapat szerepelt és mindig más helyszínen került lebonyolításra, ahol nagyon szoros mérkőzéseket tudtunk játszani, utóbbin pedig a környék egy évvel idősebb labdarugói ellen bizonyíthattunk. Emellett edzőmérkőzéseken próbáltuk kamatoztatni a tudásunkat, leginkább a Gyirmót és Győrújfalu hasonló körú csapataival mértük össze az erőnket.

Önmagához képest minden egyes játékos fejlődött. Ez a nagyon jó edzéslátogatottságnak is köszönhető. Két játékost külön szeretnék megemlíteni, ugyanis Pap Norbert és Nagy Péter egyetlen egy edzést sem hagyott ki, ami ebben a helyzetben külön említést érdemel.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.