MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Félévértékelés 14. rész: Horváth Csaba és a B csapat

Szerző: | Dátum: 2022-01-24 23:35:48

Remek őszt produkált a megyei I. osztályban a Credobus Tehetségközpont. Az osztály legfiatalabb keretével rendelkező „MTE B” 7 győzelemmel, 6 döntetlennel és csak 3(!) vereséggel végül a nyolcadik helyen vonult téli pihenőre. A csapat szekerét ráadásul a saját nevelésű fiatalok húzták, ami nagy büszkeség a klub számára. A házi gólkirály a 20 éves Benkovich Zsolt lett 9 találattal, aki Pandur Gergő hiányzása esetén a csapatkapitányi karszalagot is viselte az ősszel. Emellett a 16 éves Borsodi Bálint is berobban a megyei I. osztályba, hiszen hatszor köszönt be az ellenfelek hálójába. Szimhardt Milán és az első csapat keretéhez tartozó Nagy Zoárd egyaránt 5-5 gólig jutott, de rajtuk kívül is többen remekeltek az ősszel. A csapatot az első tíz fordulóban Ozoróczi Gábor irányította, majd az U19-es csapatot is vezető és a fiatalokat nagyon jól ismerő Horváth Csaba ült le a kispadra, akivel 3 győzelmet aratott a csapat, emellett pedig egyszer döntetlent játszott, egyszer pedig öldöklő csatában kikapott a Bácsától (2-3). A biztató ősz után nem volt kérdés, hogy az edző személye nem változik, így tavasszal is Horváth Csaba irányítja a B csapatot.

- Amikor átvetted a csapatot, milyen célokat fogalmaztál meg a hátralévő öt fordulóra?

Horváth Csaba, a Credobus Tehetségközpont edzője: - Ami az eredményeket illeti, nagyjából az volt a célom, amit el is értünk. Játszottunk gyengébb csapatokkal, de két dobogóssal is, így a megszerzett 10 pont megfelel az előzetes elvárásaimnak. Persze hiányérzet van, a Bácsa elleni meccsben több volt benne, hiszen 2 góllal vezettünk, és többek között 2 véleményes tizenegyesnek köszönhetően tudott nyerni ellenfelünk. De amit ott az élet elvett, azt minimálisan visszaadta a Lipót elleni utolsó perces egyenlítő találatunkkal. Ami pedig a fejlődést illeti, azt hiszem a csapat játéka is fokozatosan javult és vált egyre egységesebbé, egyénileg pedig több játékosunk volt, akik talán addig nem nyújtották azt a teljesítményt, amire egyébként képesek lennének. Mivel szinte mindenki fiatal és tapasztalatlan volt a felnőtt futballban, érthető hogy a szezon elején még nem volt mindig megfelelő a teljesítmény, ennek ellenére az volt a célom, hogy az ősz végére javulás legyen tapasztalható, és ebben a tekintetben több játékos nagyon látványosat lépett előre, aminek rendkívül örültem.

- Mik a céljaid a csapattal tavaszra?

Horváth Csaba: - Itt is külön venném az eredményt és a fejlődést. Amíg a felnőtt futballban az előbbi gyakorlatilag mindennél fontosabb, addig az utánpótlásban az utóbbi, mi pedig egy olyan különleges helyzetben vagyunk, jelen pillanatban egyenlőség jelet kell tennem a kettő közé. Jól szerepelt a csapat, nyolcadik helyen zártuk az őszt, de csak három pontra van tőlünk az ötödik helyezett Ménfőcsanak, úgy gondolom, az teljesen reális cél lehet, hogy szeretnénk benne lenni a legjobb ötben. Az első négy csapat kicsit távolabb van, de semmi sem lehetetlen. A fejlődést tekintve pedig félig-meddig még utánpótlás csapatként kell kezelnünk az együttest, hiszen a keret döntő többsége még nem öregedett ki onnan. Az a fő célunk, hogy szemmel látható legyen az ősz és a tavasz közti különbség, érettebb, hogy úgy mondjam, „felnőttesebb” játékot szeretnék már látni, és nem szabad annyi pontot hullajtani szimplán a rutintalanságunk miatt, győztes helyzetből, mint tettük azt az ősz során.

- Hogyan lehet szintet lépni az utánpótlás és a felnőtt foci között?

Horváth Csaba: - Ez a fél év arra bőven elég volt, hogy a játékosok saját bőrükön érezzék, mi a különbség a kettő között fizikális szempontból. Most már tudják, mennyivel más egy felnőtt játékossal ütközni, párharcozni akár támadásban, akár védekezésben, mint a saját korosztályuk ellen. Egy jó felkészüléssel biztosan tudunk csökkenteni ebbéli hátrányunkat, most már vannak tárgyi és szellemi eszközeink is, segítségükkel biztosan tudunk előbbre lépni. Nehezebb része a mentális fejlődés, ennek van egy természetes folyamata, amin gyorsítani némileg lehet, de a természet törvényeit nem tudjuk felül írni. Legtöbbet a tapasztalat segít, most már van egy fél év mindenki háta mögött a felnőtt futballban, igyekszünk edzéseken és azokon kívül is a helyes mentális irányba terelni a fiatalokat, ezzel is segítve ezeket a 16-18 éves gyerekeket a felnőtté válás folyamatában.

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.