MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Félévértékelés 14. rész: Horváth Csaba és a B csapat

Szerző: | Dátum: 2022-01-24 23:35:48

Remek őszt produkált a megyei I. osztályban a Credobus Tehetségközpont. Az osztály legfiatalabb keretével rendelkező „MTE B” 7 győzelemmel, 6 döntetlennel és csak 3(!) vereséggel végül a nyolcadik helyen vonult téli pihenőre. A csapat szekerét ráadásul a saját nevelésű fiatalok húzták, ami nagy büszkeség a klub számára. A házi gólkirály a 20 éves Benkovich Zsolt lett 9 találattal, aki Pandur Gergő hiányzása esetén a csapatkapitányi karszalagot is viselte az ősszel. Emellett a 16 éves Borsodi Bálint is berobban a megyei I. osztályba, hiszen hatszor köszönt be az ellenfelek hálójába. Szimhardt Milán és az első csapat keretéhez tartozó Nagy Zoárd egyaránt 5-5 gólig jutott, de rajtuk kívül is többen remekeltek az ősszel. A csapatot az első tíz fordulóban Ozoróczi Gábor irányította, majd az U19-es csapatot is vezető és a fiatalokat nagyon jól ismerő Horváth Csaba ült le a kispadra, akivel 3 győzelmet aratott a csapat, emellett pedig egyszer döntetlent játszott, egyszer pedig öldöklő csatában kikapott a Bácsától (2-3). A biztató ősz után nem volt kérdés, hogy az edző személye nem változik, így tavasszal is Horváth Csaba irányítja a B csapatot.

- Amikor átvetted a csapatot, milyen célokat fogalmaztál meg a hátralévő öt fordulóra?

Horváth Csaba, a Credobus Tehetségközpont edzője: - Ami az eredményeket illeti, nagyjából az volt a célom, amit el is értünk. Játszottunk gyengébb csapatokkal, de két dobogóssal is, így a megszerzett 10 pont megfelel az előzetes elvárásaimnak. Persze hiányérzet van, a Bácsa elleni meccsben több volt benne, hiszen 2 góllal vezettünk, és többek között 2 véleményes tizenegyesnek köszönhetően tudott nyerni ellenfelünk. De amit ott az élet elvett, azt minimálisan visszaadta a Lipót elleni utolsó perces egyenlítő találatunkkal. Ami pedig a fejlődést illeti, azt hiszem a csapat játéka is fokozatosan javult és vált egyre egységesebbé, egyénileg pedig több játékosunk volt, akik talán addig nem nyújtották azt a teljesítményt, amire egyébként képesek lennének. Mivel szinte mindenki fiatal és tapasztalatlan volt a felnőtt futballban, érthető hogy a szezon elején még nem volt mindig megfelelő a teljesítmény, ennek ellenére az volt a célom, hogy az ősz végére javulás legyen tapasztalható, és ebben a tekintetben több játékos nagyon látványosat lépett előre, aminek rendkívül örültem.

- Mik a céljaid a csapattal tavaszra?

Horváth Csaba: - Itt is külön venném az eredményt és a fejlődést. Amíg a felnőtt futballban az előbbi gyakorlatilag mindennél fontosabb, addig az utánpótlásban az utóbbi, mi pedig egy olyan különleges helyzetben vagyunk, jelen pillanatban egyenlőség jelet kell tennem a kettő közé. Jól szerepelt a csapat, nyolcadik helyen zártuk az őszt, de csak három pontra van tőlünk az ötödik helyezett Ménfőcsanak, úgy gondolom, az teljesen reális cél lehet, hogy szeretnénk benne lenni a legjobb ötben. Az első négy csapat kicsit távolabb van, de semmi sem lehetetlen. A fejlődést tekintve pedig félig-meddig még utánpótlás csapatként kell kezelnünk az együttest, hiszen a keret döntő többsége még nem öregedett ki onnan. Az a fő célunk, hogy szemmel látható legyen az ősz és a tavasz közti különbség, érettebb, hogy úgy mondjam, „felnőttesebb” játékot szeretnék már látni, és nem szabad annyi pontot hullajtani szimplán a rutintalanságunk miatt, győztes helyzetből, mint tettük azt az ősz során.

- Hogyan lehet szintet lépni az utánpótlás és a felnőtt foci között?

Horváth Csaba: - Ez a fél év arra bőven elég volt, hogy a játékosok saját bőrükön érezzék, mi a különbség a kettő között fizikális szempontból. Most már tudják, mennyivel más egy felnőtt játékossal ütközni, párharcozni akár támadásban, akár védekezésben, mint a saját korosztályuk ellen. Egy jó felkészüléssel biztosan tudunk csökkenteni ebbéli hátrányunkat, most már vannak tárgyi és szellemi eszközeink is, segítségükkel biztosan tudunk előbbre lépni. Nehezebb része a mentális fejlődés, ennek van egy természetes folyamata, amin gyorsítani némileg lehet, de a természet törvényeit nem tudjuk felül írni. Legtöbbet a tapasztalat segít, most már van egy fél év mindenki háta mögött a felnőtt futballban, igyekszünk edzéseken és azokon kívül is a helyes mentális irányba terelni a fiatalokat, ezzel is segítve ezeket a 16-18 éves gyerekeket a felnőtté válás folyamatában.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.