MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Bajnok az U19-es csapatunk!

Szerző: Horváth Csaba | Dátum: 2019-06-04 15:58:45

BAJNOK AZ MTE 1904 U19!

A hétvégén befejeződtek az utánpótlás bajnokságok, U 19-es csapatunk pedig már egy fordulóval a vége előtt bebiztosította a bajnoki címét. Kisebb hullámvölgyet leszámítva, magabiztosan nyertük meg az ifi bajnokságot, az idény nagy részében csapatunk első helyen állt. Összesen 67 pontot begyűjtve, 20 győzelem és 7 döntetlen mellett mindössze 3 vereséget szenvedtünk, ami magasan a legkevesebb, a második legkevesebb vereséggel az SC Sopron rendelkezik, ők 7 alkalommal maradtak alul, amiből kétszer az MTE-től szenvedtek vereséget az aranyéremért folytatott küzdelem során.

A csapat edzője, illetve három játékosa a következőképp értékelte a 2018-2019-es szezont:

Horváth Csaba vezetőedző:

„Kiugróan jó őszt produkáltunk, a megszerezhető 45 pontból 38-at sikerült begyűjteni. Biztos voltam benne télen, hogy jóval nehezebb tavasz elé nézünk, ez be is igazolódott, sokkal kiegyensúlyozottabb lett a bajnokság, mi is, és legfőbb riválisaink is több pontot hullajtottunk. Több nehézséggel kellett megküzdeni, kezdve rögtön azzal, hogy az első tavaszi forduló után csapatkapitányunk és házi gólkirályunk, Winkler Levente súlyos sérülést szenvedett. Az ő hiányát sokáig nem tudtuk pótolni, sem a pályán, sem azon kívül. A csapat mentális erejét mutatja, hogy minden pontvesztés, vagy különböző nehézségek után talpra tudtunk állni, a tavaszi szezon második felére kiegyenesedtünk, és hasonló hatékonysággal tudtunk játszani, mint az ősszel. Az utolsó hét mérkőzésünkön 6 győzelmet arattunk és egyszer végeztünk döntetlenre, nem mellesleg összesen három gólt kaptunk ezeken az összecsapásokon.  Ez a sorozat kellett ahhoz, hogy egy fordulóval a vége előtt már biztosan bajnoknak mondhassuk magunkat. Szeretném megköszönni minden játékosnak az erőfeszítéseit, azt, hogy egyetlen pillanatra sem adta fel senki, akkor sem mikor épp gödörben volt a csapat. Hatalmas bizonyítási vágyat és akaraterőt fedeztem fel a játékosokban, ami fontos lehet mindenkinek a későbbi futball karrierjében és a civil életében egyaránt. Gratulálok az egész csapatnak és köszönöm az egész éves munkát!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Winkler Levente csapatkapitány:

„A bajnokság elején még senki nem gondolta volna, hogy a csapat nyár elején a bajnoki címet ünnepelheti majd. Ez csak menet közben realizálódott számunkra. Úgy gondolom, hogy a csapaton belüli barátságok és az egymásért való kemény küzdés juttatott minket el idáig. Kár, hogy én a pályán belül csak fél szezonon keresztül segíthettem a srácokat, hiszen a tavaszi szezon elején megsérültem, így azt csak kívülről szemlélhettem. Kiemelendő az egész szezonban mutatott védekezésünk, a bajnokságban a második legkevesebb gólt kaptuk és igyekeztünk minden meccset lehozni 0-ra. A csapatban mindenki saját képességei fölött tudott teljesíteni, mind a gólok, mind a játék tekintetében. Ennél szebben nem búcsúzhattunk volna jó páran az utánpótlás focitól. Köszönjük az egész éves buzdítást szüleinknek és a kilátogató szurkolóknak, akik szinte minden meccsre elkísértek minket.”

Hécz Alex csapatkapitány helyettes:

„A bajnokság kezdete előtt bele se mertünk gondolni, hogy belőlünk élcsapat is lehet, viszont az őszi szezon megnyerése után kezdtük mi is elhinni, hogy akár meg is nyerhetjük a bajnokságot. A kemény felkészülést követően bizakodva vártuk a tavaszi szezont. Ennek ellenére nem sikerült a várt eredményeket hozni, belekerültünk egy hat meccses nyeretlenségi sorozatba, amiből nehezen sikerült kikászálódnunk, de így is meg tudtuk nyerni a bajnokságot 6 pontos előnnyel. Ezúton is szeretnénk megköszönni az edzői stáb és a szülők / szurkolók töretlen bizalmát.”

Szimhardt Márk csapatkapitány helyettes:

„Egy nagyon nehéz, hullámvölgyekkel teli szezonon vagyunk túl. Nyáron a felkészülést nem teljesen együtt csináltuk, néhányan fenn edzettünk a felnőtt csapatnál, többiek az U 19-nél. Különböző erősségű csapatok ellen játszottunk, több megye I. osztályú csapat elleni mérkőzés segítette felkészülésünket. Senki sem mondott kitűzött célt, az volt a lényeg, hogy mindenki fejlődjön amennyit tud. Pár forduló elteltével aztán rájöttünk, hogy van esély elől végezni, innentől ez járt mindenki fejében. A téli szünetet az első helyen töltöttük, ez pozitív hatással volt mindenkire, ennek szellemében készültünk a tavaszra. Sajnálatos módon Winkler Leventét, a csapatkapitányunkat súlyos sérülés érte, így vele szinte egész tavasszal nem tervezhettünk. Ez hatással is volt a csapatra, hiszen volt egy nagyon rossz sorozatunk. Szerencsére ebből sikerült kilábalni és visszatérni a régi formánkba, így biztosítva be a bajnoki címet. Nagyon örülök, hogy így tudok búcsúzni az utánpótlás bajnokságtól.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csapat sikerének az értékét növeli, hogy rendkívül fiatal kerettel sikerült mindezt elérni, kilenc olyan játékos is pályára lépett, akik korosztály szerint még az U 17-es csapathoz tartoznak. Ezek alapján is bizakodhatunk a sikeres folytatásban a következő idényekben. Az ifiből kiöregedő játékosaink pedig nyártól az MTE B csapatában folytathatják, ahonnan kiemelkedő teljesítmény esetén be lehet kerülni az A csapat keretébe is.

Szép volt fiúk, Hajrá MTE!

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.