MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Bajnok az U19-es csapatunk!

Szerző: Horváth Csaba | Dátum: 2019-06-04 15:58:45

BAJNOK AZ MTE 1904 U19!

A hétvégén befejeződtek az utánpótlás bajnokságok, U 19-es csapatunk pedig már egy fordulóval a vége előtt bebiztosította a bajnoki címét. Kisebb hullámvölgyet leszámítva, magabiztosan nyertük meg az ifi bajnokságot, az idény nagy részében csapatunk első helyen állt. Összesen 67 pontot begyűjtve, 20 győzelem és 7 döntetlen mellett mindössze 3 vereséget szenvedtünk, ami magasan a legkevesebb, a második legkevesebb vereséggel az SC Sopron rendelkezik, ők 7 alkalommal maradtak alul, amiből kétszer az MTE-től szenvedtek vereséget az aranyéremért folytatott küzdelem során.

A csapat edzője, illetve három játékosa a következőképp értékelte a 2018-2019-es szezont:

Horváth Csaba vezetőedző:

„Kiugróan jó őszt produkáltunk, a megszerezhető 45 pontból 38-at sikerült begyűjteni. Biztos voltam benne télen, hogy jóval nehezebb tavasz elé nézünk, ez be is igazolódott, sokkal kiegyensúlyozottabb lett a bajnokság, mi is, és legfőbb riválisaink is több pontot hullajtottunk. Több nehézséggel kellett megküzdeni, kezdve rögtön azzal, hogy az első tavaszi forduló után csapatkapitányunk és házi gólkirályunk, Winkler Levente súlyos sérülést szenvedett. Az ő hiányát sokáig nem tudtuk pótolni, sem a pályán, sem azon kívül. A csapat mentális erejét mutatja, hogy minden pontvesztés, vagy különböző nehézségek után talpra tudtunk állni, a tavaszi szezon második felére kiegyenesedtünk, és hasonló hatékonysággal tudtunk játszani, mint az ősszel. Az utolsó hét mérkőzésünkön 6 győzelmet arattunk és egyszer végeztünk döntetlenre, nem mellesleg összesen három gólt kaptunk ezeken az összecsapásokon.  Ez a sorozat kellett ahhoz, hogy egy fordulóval a vége előtt már biztosan bajnoknak mondhassuk magunkat. Szeretném megköszönni minden játékosnak az erőfeszítéseit, azt, hogy egyetlen pillanatra sem adta fel senki, akkor sem mikor épp gödörben volt a csapat. Hatalmas bizonyítási vágyat és akaraterőt fedeztem fel a játékosokban, ami fontos lehet mindenkinek a későbbi futball karrierjében és a civil életében egyaránt. Gratulálok az egész csapatnak és köszönöm az egész éves munkát!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Winkler Levente csapatkapitány:

„A bajnokság elején még senki nem gondolta volna, hogy a csapat nyár elején a bajnoki címet ünnepelheti majd. Ez csak menet közben realizálódott számunkra. Úgy gondolom, hogy a csapaton belüli barátságok és az egymásért való kemény küzdés juttatott minket el idáig. Kár, hogy én a pályán belül csak fél szezonon keresztül segíthettem a srácokat, hiszen a tavaszi szezon elején megsérültem, így azt csak kívülről szemlélhettem. Kiemelendő az egész szezonban mutatott védekezésünk, a bajnokságban a második legkevesebb gólt kaptuk és igyekeztünk minden meccset lehozni 0-ra. A csapatban mindenki saját képességei fölött tudott teljesíteni, mind a gólok, mind a játék tekintetében. Ennél szebben nem búcsúzhattunk volna jó páran az utánpótlás focitól. Köszönjük az egész éves buzdítást szüleinknek és a kilátogató szurkolóknak, akik szinte minden meccsre elkísértek minket.”

Hécz Alex csapatkapitány helyettes:

„A bajnokság kezdete előtt bele se mertünk gondolni, hogy belőlünk élcsapat is lehet, viszont az őszi szezon megnyerése után kezdtük mi is elhinni, hogy akár meg is nyerhetjük a bajnokságot. A kemény felkészülést követően bizakodva vártuk a tavaszi szezont. Ennek ellenére nem sikerült a várt eredményeket hozni, belekerültünk egy hat meccses nyeretlenségi sorozatba, amiből nehezen sikerült kikászálódnunk, de így is meg tudtuk nyerni a bajnokságot 6 pontos előnnyel. Ezúton is szeretnénk megköszönni az edzői stáb és a szülők / szurkolók töretlen bizalmát.”

Szimhardt Márk csapatkapitány helyettes:

„Egy nagyon nehéz, hullámvölgyekkel teli szezonon vagyunk túl. Nyáron a felkészülést nem teljesen együtt csináltuk, néhányan fenn edzettünk a felnőtt csapatnál, többiek az U 19-nél. Különböző erősségű csapatok ellen játszottunk, több megye I. osztályú csapat elleni mérkőzés segítette felkészülésünket. Senki sem mondott kitűzött célt, az volt a lényeg, hogy mindenki fejlődjön amennyit tud. Pár forduló elteltével aztán rájöttünk, hogy van esély elől végezni, innentől ez járt mindenki fejében. A téli szünetet az első helyen töltöttük, ez pozitív hatással volt mindenkire, ennek szellemében készültünk a tavaszra. Sajnálatos módon Winkler Leventét, a csapatkapitányunkat súlyos sérülés érte, így vele szinte egész tavasszal nem tervezhettünk. Ez hatással is volt a csapatra, hiszen volt egy nagyon rossz sorozatunk. Szerencsére ebből sikerült kilábalni és visszatérni a régi formánkba, így biztosítva be a bajnoki címet. Nagyon örülök, hogy így tudok búcsúzni az utánpótlás bajnokságtól.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csapat sikerének az értékét növeli, hogy rendkívül fiatal kerettel sikerült mindezt elérni, kilenc olyan játékos is pályára lépett, akik korosztály szerint még az U 17-es csapathoz tartoznak. Ezek alapján is bizakodhatunk a sikeres folytatásban a következő idényekben. Az ifiből kiöregedő játékosaink pedig nyártól az MTE B csapatában folytathatják, ahonnan kiemelkedő teljesítmény esetén be lehet kerülni az A csapat keretébe is.

Szép volt fiúk, Hajrá MTE!

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.