MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Maradj otthon az MTE-vel 2. rész: az elnök

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2020-03-20 11:06:52

Lassan egy hete már, hogy a koronavírus miatt pihenőre vonult a hazai és a nemzetközi sportélet. Magyarországon a futballtársadalom tartott ki a legtovább, de az egészséget szem előtt tartva előbb az utánpótlás majd a felnőtt bajnokságokat is felfüggesztették. Az MTE 1904 sporttelepe is elcsendesedett, nincsenek edzések, nincsenek mérkőzések. Munka és teendő ennek ellenére van, így a klub dolgozói most sem unatkoznak. Új sorozatunkban az MTE-család otthoni hétköznapjaiba pillanthatunk be, hiszen természetesen mi is eleget teszünk a "Maradj otthon" felhívásnak. Sorozatunk második részében Drescher Ottót, az MTE 1904 elnökét kérdeztük.

 

HP: Hogyan telnek a mindennapjaid a bajnokságok beszüntetése óta? Mik a legfontosabb teendők?

Drescher Ottó: "Csökkentett üzemmódban, azonban munkával természetesen. Minden nap bemegyek az irodába kollégáimmal áttekinteni a feladatokat. Titkárságunk változatlanul működik azonban vélhetően a jövő héttől teljesen átállunk home office-ra. A legfontosabb feladatom jelen pillanatban a különböző feladatok sorba állítása valamit előrébb hozunk valamit későbbre. Elkezdődött a Rekreációs Központ építése, amivel szintén napi teendők akadnak. A pályamunkások sem tétlenkednek a tavasz megérkeztével felgyorsultak a karbantartási, pálya karbantartási munkálatok. Az UFM Arénában szintén karbantartási munkák zajlanak.”

HP: A klub gyorsan reagáltál az alakuló helyzetre. Nehéz volt meghozni az intézkedéseket?

DO: "Készültünk a bajnokságok felfüggesztésére, ami szép sorban be is következett utoljára a labdarúgásban. A létesítmények bezárása nyilván nem teremt egyszerű helyzetet, ugyanakkor teljesen érthető dolog az élet védelme érdekében.”

HP: Hogyan kezelitek magatokban ezt a helyzetet? Sportemberként milyen megélni egy ilyen szituációt?

DO: "Az elmúlt 2 év a részemről egy nagyon túlhajtott, kiélezett időszak volt, heti 7 nap munkával és rengeteg stresszhelyzettel, ami még jobban megviseli az embert, mint a fizikai fáradtság. Szerettem volna egy hosszabb szabadságot, amikor semmivel nem kell foglalkoznom, azonban nem így. Szomorúsággal tölt el, amikor a Wittmann parki sporttelepbe belépve csend és üres öltözők fogadnak. Furcsa, hogy nem kell beszólnom egy öltözőbe sem, hogy srácok halkabban, hiányoznak a „Jó napot Elnök Úr”, „szia, Ottó” köszönések, a kollégáim és ahogy zrikálják egymást az edzőiben. Hiányzik az élet a sporttelepről, a gyerekek akikért dolgozunk. Tudom, hogy ennek most így kell lennie, és hogy értünk vannak ezek az intézkedések. Remélem, minél hamarabb visszatérhet az élet a Parkba és az Arénába egyaránt.”

HP: Mit gondoltok a folytatásról? Lesz-e vagy nem? Milyen forgatókönyv van a fejetekben?

DO: "Folytatás részünkről csak a labdarúgás és az asztalitenisz tekintetében jöhet szóba, a többi szakosztály bajnokságait beszüntették. Szkeptikus vagyok a folytatását illetően a labdarúgás tekintetében, ha 2-3 hétnél tovább tart a szünet. Otthon nem lehet minőségi edzésmunkát végezni, és bizonyos idő eltelte után egyből mérkőzéseket játszani a sérülések szempontjából nagyon kockázatos, a minőségről nem is beszélve. Lefújni-nem fújni? Nehéz kérdés. Nincs jó megoldás... Úgy gondolom, ilyen szituációval még nem találkozott a sportvilág.”

HP: Furcsa-e vagy sem, hogy ilyen sokat vagytok otthon?

DO: "Nagyon sok időt próbálok a hétköznapokban is a családdal tölteni, így nekünk nem furcsa, hogy így együtt vagyunk. A feleségemmel olyan meleg otthont próbálunk teremteni a gyerekek és magunk számára, hogy mindenki jól érezze magát és szeressen itthon."

A gyerekek

"Észre kell venni a mostani időszakban rejlő lehetőséget, még akkor is, ha anyagilag ez senkinek sem egyszerű. Az a szülő, aki otthonról tudja a munkáját végezni, annyi időt tölthet a szeretteivel, amennyit korábban sosem. A gyerekek nem tudnak menni sehova, mindenki elől elhárulnak a kifogások az együttlét kikerülése elől. Nálunk is most úgy néz ki az este, hogy együtt tv-zünk, nem mindenki a saját szobájában. Pár nap elteltével már mindenki igényli a társaságot. Kenyeret sütünk, kertészkedünk, társasjáték, tollaslabda, közös étkezések és hatalmas beszélgetések. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy használja ki ebben az időszakban ezt a nagyon pozitív lehetőséget.

Emellett kitartást kívánok az MTE-család minden tagjának, és remélem, hogy minél hamarabb újra találkozhatunk.”

NB III Nyugati csoport

1.Credobus Mosonmagyaróvár100
2.BVSC-Zugló88
3.VLS Veszprém80
4.ETO Akadémia67
5.Puskás Akadémia FC II66
6.Bicskei TC62
7.Pápai Perutz FC59
8.Tatabányai SC57
9.FC Nagykanizsa53
10.Kaposvári Rákóczi FC53
11.MOL Fehérvár FC II52
12.ZTE FC II48
13.Balatonfüredi FC47
14.Érdi VSE46
15.Kelen SC42
16.Gyirmót FC Győr II40
17.Komárom VSE35
18.SC Sopron28
19.Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő22
20.TARR Andráshida SC11

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.