MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Maradj otthon az MTE-vel 5. rész: a szülinapos másodedző

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2020-03-23 16:47:45

Több mint egy hete már, hogy a koronavírus miatt pihenőre vonult a hazai és a nemzetközi sportélet. Magyarországon a futballtársadalom tartott ki a legtovább, de az egészséget szem előtt tartva előbb az utánpótlás majd a felnőtt bajnokságokat is felfüggesztették. Az MTE 1904 sporttelepe is elcsendesedett, nincsenek edzések, nincsenek mérkőzések. Munka és teendő ennek ellenére van, így a klub dolgozói most sem unatkoznak. Új sorozatunkban az MTE-család otthoni hétköznapjaiba pillanthatunk be, hiszen természetesen mi is eleget teszünk a "Maradj otthon" felhívásnak. Következő interjúalanyunk a Credobus Mosonmagyaróvár másodedzője, az U15-ös csapat trénere Borbély Attila, aki éppen ma (március 23-án) ünnepli a 32. születésnapját.

 

HP: Hogyan telnek a mindennapjaid a bajnokságok beszüntetése óta? Mik a legfontosabb teendők?

Borbély Attila: „Nem állt meg a munka nekünk edzők számára, igaz a kialakult helyzet egy kicsit más formára változtatja tevékenységünket. Gyakorlatban ugyan nem kell foglalkozást tartanunk, de most kerülnek előtérbe a „szöszmötölős” munkák, rengeteg elemzésre váró dolgot lehet most megvalósítani, amit a szakmai stábbal, mind a felnőtteknél, mind az utánpótlásban igyekszünk elvégezni. A napi szintű munka így megmaradt, de természetesen azért rugalmasabb a beosztás és olyan dolgokra is jut idő melyekre, az utóbbi években maximum a nyári és karácsonyi szünetben juthatott. A párommal igyekszünk hasznosan kihasználni a „kényszerpihenőt”, ugyanis a napokban készülünk költözni új otthonunkba Mosonmagyaróvárra és jelenleg a pakolás és egyes háztartási eszközök beszerzése, rendelése került a lista elejére."

Tefal, te mindenre gondolsz :D

HP: Milyen házi feladatot kaptak a játékosok?

BA: Szeretnénk, ha az eddig elvégzett munka nem veszne teljesen kárba, így automatikusan mindenki az egyéni edzésfoglalkozások megtervezését kezdte kidolgozni. A cél az lenne, hogy nem csak a felnőtt csapatnál, de az utánpótlásban is fent tudnák tartani a játékosok az eddig felépített szintjüket. Mivel mind a felnőtteknél és az utánpótlásban is alkalmazásban vagyok, így két fronton is szükség van a változatosságra. Míg a gyerekeknél azért próbáljuk színesebbé varázsolni a foglalkozásokat és kisebb területen elvégzendő kreatív labdás elemeket is tartalmaz a terv, addig a felnőtteknél elsősorban a kondicionális fejlesztésre került a hangsúly, melyben nagy az együttműködés a keret részéről, hiszen folyamatosan dokumentálják és küldik az elvégzett munkát, ők is maximálisan ügyelnek saját állapotukra még ebben az időszakban is."

HP: Hogyan kezelitek magatokban ezt a helyzetet? Sportemberként milyen megélni egy ilyen szituációt?

BA: „Egyelőre szokatlan és picit nehezen viselem a „bezártságot”, de tudom, hogy jelenleg nagy szükség van az effajta intézkedésekre és természetesen szigorúan betartom az előírt rendeleteket. Remélem, hogy minél hamarabb rendeződik a helyzet és tudjuk folytatni a bajnokságot, hiszen a gyakorlatban végzett edzések, a hétvégi bajnoki által kiváltott adrenalin és a játékosokkal való személyes munka is sokkal izgalmasabb, mint az állandó elemzés és adatbázis készítés, bár a hatékonyság szempontjából még jól jöhet az ilyen nemű plusz munka is a jövőben.”

HP: Mit gondoltok a folytatásról? Lesz-e vagy nem? Milyen forgatókönyv van a fejetekben?

BA: „Minden eshetőséget számba vettünk, ezért is végeznek a játékosok egyéni edzéseket folyamatosan, de még nagyon bizonytalan a folytatás módja. Szorítunk azért, hogy minél hamarabb visszaálljon az elkezdett munkarend, hiszen minden fronton (felnőtt+utánpótlás) komoly elhivatottság és alázat rejlik a játékosok és edzők munkájában. Hiszünk benne, hogy ennek az igyekezetnek eredményességben is meg kell mutatkoznia a jövőben.”

HP: Furcsa-e vagy sem, hogy ilyen sokat vagytok otthon?

BA: „Ha az utóbbi éveket vesszük figyelembe extrém szokatlan a jelenlegi helyzet, hiszen soha nem volt ennyi otthon töltött időm, főleg nem az év ezen szakaszában. Mindenesetre igyekszem ezt az plusz pihenőt a páromnak szentelni, hiszen nagyon türelmes és megértő a munkámmal kapcsolatban, és igazán megérdemli, hogy ebben a helyzetben több időt töltsünk együtt. Sorozatokat nézünk és készülünk a napokban bekövetkező költözésre, valamint végre közösek az ebédek hétköznap is, ami igazán szokatlan számunkra. A főzésben ugyan sokat nem tudok segíteni (úgy néz ki van mit tanulni ezen a téren is az edzőkollegáktól... :D), de motivátorként próbálom fokozni a hangulatot, így azt hiszem kellőképpen kiveszem a részem ezen a téren is :D :D”

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.