MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Maradj otthon az MTE-vel 6. rész: a Dari

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2020-03-25 10:41:35

Lassan egy hete már, hogy a koronavírus miatt pihenőre vonult a hazai és a nemzetközi sportélet. Magyarországon a futballtársadalom tartott ki a legtovább, de az egészséget szem előtt tartva előbb az utánpótlás majd a felnőtt bajnokságokat is felfüggesztették. Az MTE 1904 sporttelepe is elcsendesedett, nincsenek edzések, nincsenek mérkőzések. Munka és teendő ennek ellenére van, így a klub dolgozói most sem unatkoznak. Új sorozatunkban az MTE-család otthoni hétköznapjaiba pillanthatunk be, hiszen természetesen mi is eleget teszünk a "Maradj otthon" felhívásnak. Sorozatunk mai részében az MTE saját nevelésű játékosával, a Credobus Mosonmagyaróvár NB III-as csapatának alapemberével, a klub utánpótlásában is dolgozó Darázs Péterrel beszélgetünk, aki a védelemben, a középpályán és edzőként a kispad mellett is megállja a helyét. És otthon is! :D

 

HP: Hogyan telnek a mindennapjaid a bajnokságok beszüntetése óta? Mik a legfontosabb teendők?

Darázs Péter: "Sajnos mivel a labdarúgás most a háttérbe szorul ezért, így az otthonlét során a párommal megpróbáltunk egy napi ritmust beállítani, amivel megkönnyíthetjük napjainkat és gördülékenyebben mehetnek a dolgok. Természetesen vannak kötelezően elvégezendő feladatok, de jut idő a szórakozásra, illetve a szabadban való időtöltésre is, azt is inkább a közelben."

HP: Milyen házi feladatokat kaptál edzőként?

DP: "Sajnos mivel edzést nem tudunk tartani a gyerekeknek ezért azt a feladatot kaptuk, hogy össze kell állítani heti szinten egy 3-4 edzéses programot, amit kis helyigénnyel, kevés eszközzel meg tudnak otthon oldani a gyerekek, illetve szülők. Az U7-nél igyekszem változatos és szórakoztató gyakorlatokat beletenni a programba, ami például állatos labdavezetés vagy éppen hívjuk ki Anyát-Apát egy meccsre játék. Természetesen ezeknek az elsődleges célja, hogy fejlesszék a gyermeket és jól érezzék magukat a feladatok végrehajtása közben. Reméljük, ez segítséget nyújt valamilyen szinten a szülőknek is, hogy lefoglalják az aprónépet! "

HP: Hogyan kezelitek magatokban ezt a helyzetet? Sportemberként milyen megélni egy ilyen szituációt?

DP: "Nem egyszerű, nagyon nem. Egyik napról a másikra el kellett szakadni a megszokott ritmustól, és átalakítani a mindennapokat. Persze kaptunk egy programot a stábtól, amit itthon el kell végezni, de nem lehet összehasonlítani azzal, ami a pályán történik napi szinten. Nehéz ezt a szituációt elfogadni, de az emberi egészség a legfontosabb és mindenkinek meg kell tenni a saját részét, hogy mielőbb visszatérhessünk a megszokott kerékvágásba."

HP: Mit gondoltok a folytatásról? Lesz-e vagy nem? Milyen forgatókönyv van a fejetekben?

DP: "Csak bizakodni tudunk a folytatást illetően, viszont amennyiben elhúzódik ez a helyzet, akkor nem vagyok biztos benne, hogy túl sok értelemmel bírna a bajnokság folytatása. Próbáljuk azt az állapotot fenntartani, amit a felkészülés alatt megkaptunk az itthoni edzésekkel, de ez hosszú távon biztosan nem elég. Ha úgy alakul, hogy hamarabb lemegy a járvány, akkor mindenképp a folytatásban bízunk, hiszen van mit javítanunk a gyengén sikerült őszi szezon után."

HP: Furcsa-e vagy sem, hogy ilyen sokat vagytok otthon?

DP: "Természetesen nem vagyok hozzászokva, hogy ennyit kell itthon lennem, hiszen a napjaim nagy részét a pályán töltöm vagy a saját, vagy pedig az U7-es csapatom edzéseivel. Próbálom pozitívan felfogni a helyzetet és minél jobban kihasználni, hogy a szeretteimmel lehetek, és aktívan eltölteni az itthonlétet. Rengeteget teregetek, porszívózok és mosogatok, illetve a keretben is akad tennivaló, amit jó hangulatban végzünk el.  Teljesen leminimalizáltuk a kimozdulást itthonról, és próbáljuk az utasításokat betartani, hiszen csak így léphetünk előre az ügyben."

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.