MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Értékel az edző 2. rész: így teljesített az U19 és az U17

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2020-06-16 14:16:31

A koronavírus járvány miatt a Credobus Mosonmagyaróvár csapatai sem tudták befejezni a különböző bajnokságokat. A csonka szezon ellenére arra kértük a klub kötelékében dolgozó edzőket, hogy értékeljék a rendhagyó szezont, beszéljenek a kényszerszünetről és egy kicsit tekintsenek a jövőbe. Vannak, akik jelenlegi csapatukat viszik tovább, mások korosztályt váltanak, megint mások új feladatokkal gazdagodnak. Sorozatunk második részében az U19-es csapat edzőjét, Horváth Csabát, és az U17-es korosztályért felelős Németh Barnabást kérdeztük.

 

Credobus Mosonmagyaróvár U19, MLSZ U-19 III. Észak Nyugat csoport, 3. hely

- 10 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség      47-17-es gólkülönbség                  33 pont

 

1. A félbeszakított szezonban a csapatod a harmadik helyen állt a bajnokságban. Milyen szezonotok volt? Hogy látod a csapat teljesítményét?

Horváth Csaba, az U19-es csapat edzője: Nehéz szezonunk volt, elsősorban nem is az ellenfelekkel, hanem a létszámhiánnyal kellett megküzdenünk, többnyire kis csoportos foglalkozásokat tudtunk tartani egész évben. A nehézségeinket ismerve úgy érzem erőn felül teljesítettünk, mind eredményességben, mint játékban. Az első 5 csapat elszakadt a többiektől, bárhogy zárulhatott volna a bajnokság ezen csapatok között, de én meg vagyok győződve róla, hogy a dobogóra mindenképp oda tudtunk volna érni. Játékban is többet kaptam, mint amit várhattam, hisz nagyon keveset tudtunk taktikai dolgokat gyakorolni az egész évben, kellemes meglepetés volt számomra, hogy mindezek ellenére összességében végre tudták hajtani a játékosok, amiket kértem tőlük.

2. Melyik volt a szezon legemlékezetesebb meccse/pillanata a számotokra?

HCS: A két legfőbb riválisunk, az SC Sopron és a Szombathelyi Haladás elleni győzelmeinket mondanám, hiszen esélyesebbnek tartott csapatokat tudtunk legyőzni, amihez jó és látványos játék párosult.

3. Hogyan próbáltok visszarázódni a rendes kerékvágásba? Milyen az edzések látogatottsága?

HCS: Az otthon végzett egyéni edzések után május 11-én kezdtük újra a csapatedzéseket. Előszőr csak heti két tréninggel, utána gyakoriságon és az intenzitásán is fokozatosan emeltünk. Első két hétben nagyon látszott mindenkin a hosszú kihagyás, most kezdünk olyan állapotba kerülni, ahonnan eltudjuk majd kezdeni a még keményebb nyári felkészülést. Az elmúlt két hétben már a jövő évi kerettel készülünk, van ugyan néhány hiányzónk, akik munka miatt nem tudtak járni, de a keret nagy része itt van az edzéseken, meg vagyok eddig elégedve a hozzáállással és a létszámmal is.

4. Bár edzések vannak, de mérkőzések nincsenek. Hogyan motiválod a játékosokat?

HCS: Egyelőre szerintem ez is pozitív töltet a játékosoknak, hogy végre csapat edzésekre járhatnak. Az előző szezont már elengedtük, úgy látom túltette mindenki magát azon, hogy nem lehetett befejezni. Kis izgatottságot érzek a játékosokban, hogy kezd körvonalazódni a jövő évi csapat, a régi játékosok mellé sok új csatlakozott, így ez a pozitív érzet most szerintem elnyomja bennünk a meccshiányt. Ez persze rövid időn belül vissza fog térni, de július elejétől már jönnek az edzőmérkőzések is sorban, többet is szeretnék lekötni, mint egy „szokványos” nyári felkészülés során, hogy legyen lehetősége mindenkinek visszarázódni a meccsritmusba.

5. Viszed tovább az U19-es korosztályt. Mennyire fog változni a játékoskeret? Milyen csapatod lesz?

HCS: Két szóval: új és fiatal. Teljesen új csapatot kell kialakítani, a tavalyi állandó kerethez úgy néz ki, 10 játékos csatlakozik hozzánk. Közülük többen edzettek ugyan már velünk tavasszal, és pályára is léptek edzőmeccseken, sőt bajnokin is, de teljes mértékben most kerülnek fel az ificsapathoz. És rendkívül fiatalok is leszünk, hiszen az előző években is rendre játszottak az ifiben U-17-es játékosok, de most még többen fognak, mivel az említett 10 új labdarúgónkból 8-an még játszhatnak a fiatalabb korosztályban is. Ez persze kis hátrányunk lehet a többi csapattal szemben, hogy talán mi leszünk a legfiatalabbak, így fizikálisan hátrányban lehetünk velük szemben, viszont most előszőr van komplett keret a kezem alatt, most tudunk olyan munkát is elvégezni, amilyenre az előző két évben nem volt esélyünk. Ismerem a fiatalabbakat, többségükkel dolgoztam már együtt annak idején az U-14-es korosztályban, ha továbbra is azzal a mentalitással fognak dolgozni, akkor el fogjuk tudni tüntetni a fizikális hátrányokat, és akkor ismét jó, és reményeim szerint egy még látványosabb támadó játékot fogunk tudni nyújtani az előttünk álló szezonban.

Credobus Mosonmagyaróvár U17, MLSZ U-17 III. Észak Nyugat csoport, 6. hely

- 5 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség      22-21-es gólkülönbség                  20 pont

 

1. A félbeszakított szezonban a csapatod a 6. helyen állt az MLSZ U17 III. Észak-Nyugat bajnokságban. Milyen szezonotok volt? Hogy látod a csapat teljesítményét?

Németh Barnabás, az U17-es csapat edzője: A bajnokság hatodik helyén állt csapatunk a félbeszakítást követően. Egyetlen egy pontos hátránnyal az ötödik helyezett Andráshida SC mögött, akik ellen az őszi szezon utolsó mérkőzésén idegenben egy nagyon sima 5-0 győzelmet arattunk.  Nagyon komoly esélyünk volt a tavaszt illetően a legjobb ötbe kerüléshez, azt gondolom ez teljesen a realitást képezte volna a klubok lehetőségeit, illetve a csapatok erősségét figyelembe véve. Ennek ellenére nem vagyok elégedett magammal a szezont illetően.

2. Melyik volt a szezon legemlékezetesebb meccse/pillanata a számotokra?

NB: A Király SZE csapata elleni 0-2 idegenbeli győzelmünk volt számomra a legemlékezetesebb pillanat ebben a bajnoki évadban. Ott sikerült győznünk első ízben, ebben a bajnokságban, illetve úgy gondolom ott vált teljessé az a csapategység, a csapatkohézió, ami talán az előtte lévő fordulókban hiányos volt és az eredményességünket tekintve elvett belőlünk.

3. Hogyan próbáltok visszarázódni a rendes kerékvágásba? Milyen az edzések látogatottsága?

NB: Az elindulást követő első héten heti két csapat edzéssel kezdtük a ’comeback’-et, majd aztán a következő héten már eggyel emeltem is az edzések számát. Teljes létszámon pörgünk a kezdetek óta, nálunk az edzések megtartásához szükséges kormány által kiadott hatályos jogszabályok óta, úgy gondolom nincs negatív hatással a munkánkra a vírushelyzet.

4. Bár edzések vannak, de mérkőzések nincsenek. Hogyan motiválod a játékosokat?

NB: Azt gondolom az elmúlt években felépített, jól strukturált és profin menedzselt munkánkat minősíti, hogy már a játékosok mentalitása és hozzáállása menti fel a kérdésed alól a válaszom.  Nem kell külön motiválnunk, ismerik a rendszerben való munkát, tudják, hogy mit miért csinálnak.

5. Korosztályt váltasz. Az U17-es csapat után az U11-es korosztályt fogod edzeni. Mekkora váltás ez? Miben kell egy edzőnek átállnia? Milyen kihívásokat találsz ebben a feladatban?

NB: Nagy váltás, hiszen mind élettanilag, mind pedig szakmailag teljesen más dolgok élveznek majd prioritást a munkámat tekintve. Nagyon motivált vagyok, azt gondolom az utánpótlás nevelés egyik, ha nem a legfontosabb és meghatározó állomása ez az életszakasz. Sokkal inkább előtérbe kerül az edzéseken a labda érintésszám fokozás, a technikai fejlesztés és cselezés mellett a hármas együttműködések, tempóváltások folyamatos harmonizálásának tanulása játékban alkalmazva. Az én edzői hitvallásomban minden edzés egy kihívás. Kihívás nekem a megvalósulás felé, kihívás a játékosnak, hiszen nem tálcán kínálom a megfejtéseket, hanem a játékos tanulásokon keresztül. Szeretnénk minél tudatosabb labdabirtokló játékot nyújtani minden tornán vagy mérkőzésen, játékunkban egy intenzív, gyors passzjátékot megvalósítani és természetesen minél több gólt szerezni és maximálisan kiélvezni a játék minden pillanatát a srácokkal.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.