MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Értékel az edző 6. rész: ilyen volt az U11 és az U10 idénye

Szerző: Horváth Péter | Dátum: 2020-07-13 12:47:39

A koronavírus járvány miatt a Credobus Mosonmagyaróvár csapatai sem tudták befejezni a különböző bajnokságokat. A csonka szezon ellenére arra kértük a klub kötelékében dolgozó edzőket, hogy értékeljék a rendhagyó szezont, beszéljenek a kényszerszünetről és egy kicsit tekintsenek a jövőbe. Vannak, akik jelenlegi csapatukat viszik tovább, mások korosztályt váltanak, megint mások új feladatokkal gazdagodnak. Sorozatunk mai epizódjában utánpótlás szakágvezetőnk, Schmatovich Gábor válaszai jönnek, aki az U11-es és az U10-es csapatokért felelt.

 

1. Milyen szezont futott a korosztályod? Hogy érzed, miben sikerült a legtöbbet fejlődni?

Schmatovich Gábor, az U11-es és az U10-es csapat edzője, az MTE 1904 utánpótlás szakágvezetője: Fontos tudni, hogy szezon elejétől az U11-es korosztály (2009) tartozott hozzám, akiket egyébként ovis koruk óta viszek, most már közel 5 éve. Téltől pedig párhuzamosan az U10-es korosztály (2010) edzéseit is én vezettem, hiszen a csapat edzője ősszel az a Varga László volt, aki időközben a felnőtt csapat irányítását vette át. Azt gondolom mindkét csapatnál sikerült egy nagyon jó szemléletű és összetartó közösséget építeni. Nagyon magas volt az edzéslátogatottság és a motivációs bázis. A korábbi évek hasonló korosztályaihoz képest tudtunk emelni az edzések számát és idejét is. Erre megvolt a megfelelő igény és kitartás is mindkét csapat esetén, ez hosszútávon sokat érhet.

2. Melyik volt a szezon legemlékezetesebb pillanata számotokra?

SG: Valószínűleg a játékosokban egy-egy mérkőzés vagy torna pillanata, egy emlékezetes megoldás vagy gól maradna meg. Nem tudok és nem is szeretnék egyet kiemelni, nagyobb öröm, hogy rengeteg olyan volt, ami pozitív töltetet ad. Magasabbra taksált ellenfelek legyőzése, Bozsik tornákon mutatott éret és magabiztos játékok, tornagyőzelmek, hazai és külföldi, akár idősebb ellenfelek ellen mutatott eredményes és látványos játék. Ezek azonban a hétköznapokon épülnek ki, az ott tapasztalt eltökéltség legalább akkora élmény számomra nap, mint nap.

3. Hogyan motiválod a játékosokat?

SG: A közel két hónap kihagyás rendkívül sok volt, és komoly törést okozott a játékosoknak és edzőknek egyaránt. Nem csak a korosztályaimat tekintve, hanem figyelve az egész utánpótlásunk újrakezdési reakcióit, kijelenthetem, hogy a családok nagyon ki voltak éhezve a közös edzésekre. Ez nagy öröm számunkra, és nagyon jó visszacsatolás a munkánkat illetően. Normál esetben ilyenkor a bajnokság és az iskola végén csappanni szokott a lelkesedés, az edzésrészvétel és a motiváció is leszállóágba szokott kerülni. Jelenleg viszont ellenkező utat járunk be, fokozatosan emeljük az edzések számát és idejét, hogy a kimaradt képzési időszakot pótolni tudjuk. Az a célunk,hogy ezt a lelkesedést kihasználjuk, így már most elkezdtek készülni csapataink jövő évi bajnokságokra.

4. Az új szezonban már bajnoki rendszerben fogtok versenyezni a mostani U11-el. Mit vársz az új idénytől? Mire helyezitek majd a hangsúlyt?

SG: A hosszú kihagyás senkinek sem jött jól, viszont azok a korosztályok, akik más szabályrendszerben és nagyobb létszámban szerepelnek a jövő évben, még nagyobb kihívással néznek szembe. Szerencsére, már az őszi időszakban is rengeteget alkalmaztuk és gyakoroltuk a nagyobb területű és létszámú játékokat. Idősebb korosztályok és külföldi edzőpartnerek ellen vívott mérkőzések teljesítményei pedig bizakodásra adhatnak okot. Ez jó alap, de nagyon komoly fejlesztési év van előttünk, amelyben nagyon bízok, hogy nem lesznek ekkora nehézségeink, mint ezen a tavaszon. Elvárásom, hogy tovább tudjuk fejleszteni a kezdeményező és magas intenzitású játékstílusunkat, és ezt ki tudjuk egészíteni a megnövekedett játéktér hatékony kihasználásához szükséges technikai és taktikai repertoárral.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.