MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Az edző elemez 10. rész: Horváth Tamás, Tóth-Toki Gábor és a női szakasz

Szerző: Horváth Tamás, Tóth-Toki Gábor | Dátum: 2021-03-02 18:51:55

Lassan minden bajnokságban elrajtol a tavaszi szezon. Télen indult sorozatunkban az MTE 1904 összes csapatának őszi szereplését górcső alá vettünk. Nem maradhatnak ki a hölgyek sem, így jön Horváth Tamás és Tóth-Toki Gábor elemzése.

 

U16 lány általános értékelés, Tóth-Toki Gábor

Kedvezőtlenül alakult a 2020-as év U16-os lány csapatunk számára, akik az I. osztályú háromnegyed pályás Észak-Nyugati csoportban szerepelnek. A képzeletbeli tabella első fokáról úgy csúszott le a csapat, hogy tavasszal nem tudott mérkőzést játszani, így a bajnokság lezárásakor kevesebb lejátszott mérkőzéssel végül a 2. helyet szerezték meg. A vesztett pontok tekintetében viszont a legjobb csapat voltunk.

A tabella a jelenlegi állást mutatja

A nyár nagy változásokat hozott, több játékosunk eligazolt, néhányan pedig végleg felkerültek az U19-es csapatba korosztályváltás miatt. Ennek megfelelően már az átigazolási időszak előtt megkezdtük az új játékosok megkeresését, akik szívesen vállalták a rájuk váró új kihívást. 8 fő teljesen új és egy visszatérő korábbi MTE játékossal álltunk neki a felkészülési időszaknak. A bajnokság kezdetén még nagyon görcsösen játszott a lányok, voltak akik most játszottak először nagypályán, de hétről hétre jobb teljesítményt nyújtottak. Az első mérkőzésen Csákváron könnyed győzelmet arattunk, ami önbizalomnövelő és emlékezetes volt mindenki számára. A következő fordulóban hazai pályán fogadtuk a ZTE csapatát, ahol nagy csatában, de végül alul maradtunk. Aztán ismét hazai pályán bár jól játszottunk, de vereséget szenvedtünk Nagykanizsa csapatától. Itt is látszott, hogy a csapatunk  még formálódik, alakulóban van. A lányokon látszódott az elszántság, az edzéseken részt vettek és keményen küzdöttek azokon. Ennek eredményeképp hazai és vendég környezetben is Csorna, Dorog, Csepel, Ajka és Érd csapatait győztük le, egy mérkőzésnél pedig ellenfelünk kért halasztást. Fordulóról fordulóra eredményesebben, taktikusabban és néha a szemnek is tetszetősen fociztunk. Az őszi bajnokik során 6 mérkőzést megnyerve 18 pontot szereztünk, ami a tabella 3. fokát jelenti.  61 gólt rúgtunk és mindössze 7 gólt kaptunk, ami a csapategység erősségét mutatja.

Hideghéty Rebeka 22, Hosztafi Lara 9, Gyürü-Gehrig Saskia és Német Laura 8-8, Smuk Kíra 7 gólt szerzett. A féléves eredményért minden játékos dícséretet érdemel. Külön öröm számomra, hogy 7 fő játékos az U19-es lány mérkőzéseken kap, 2 fő pedig alkalmanként az U13-as fiú kiemelt bajnokságban jut játéklehetőséghez, ami a játékosok fejlődését segíti.

A góllövőlista a jelenlegi állást mutatja

 

U19 lány általános értékelés, Horváth Tamás


U19-es csapat a 2020-21-es bajnokságban az Észak-Nyugati csoportban szerepel, ahol összesen 10 egyesület vesz részt. A 2019-20-as évben a járvány végett nem volt tavaszi forduló, a csapat a fél bajnokságban negyedik lett. Nyáron nagy változáson ment át a gárda, egy egész csapatra való játékos ment el. Hét Kapuvári lány, aki nálunk játszott Csornára igazolt, ketten befejezték a futballt, hét túlkoros játékosunk közül pedig négyen az új szabályok miatt már nem tudott játszani.

Célkitűzés: fő célként egy új csapat felépítése szerepelt, egy olyan játékstílus kialakítása, amely legjobban megfelelő a lányok képességének. Fizikai, technikai és taktikai képzés téren nagy munka elé néztünk. Játékosállományunk a következőképpen alakult: három túlkoros, négy előző bajnokságban szereplő, az U16-ból hét olyan lány, aki mindkét korosztályban szerepelni tudott. Sikerült négy új nagyon jó igazolás, hárman mindkét csapatban, egy pedig túlkorosként a 19-ben tudott pályára lépni.

Elért eredmény: az őszi fordulóban nyolc mérkőzést tudtunk lejátszani, egyet a Pápa ellenit tavaszra halasztották. 5 győzelem mellett három vereség a mérleg, szereztünk 15 pontot, amivel az ötödik helyen zártunk. Gólarányunk: 32-16. Külön öröm, hogy ebből az újonnan igazolt játékosok közül Hideghéty tizenkettőt, Gyűrű pedig ötöt rúgott. Rajtuk kívül Fekete 6, Hérics 5, Horváth F. 2, és Madarász 1 góllal járult hozzá az eredményhez. Sajnos a félév folyamán több gondunk is volt.

Sérülések, betegségek miatt soha nem tudtunk az általam elképzelt csapattal pályára lépni. Hérics Judit és Horváth Fanni két mérkőzésen tudott csak játszani, pedig ők meghatározó tagjai a csapatnak. Nagy öröm volt számomra, hogy az U16 ban is pályára lépők egyre jobban felvették a  ritmust, előtte soha nem játszottak nagypályán. Rájuk lehet majd építeni a jövő csapatát. Az edzéseken való részvételen is javítani kell. Igaz, négy játékosunk két műszakban dolgozik, hárman Győrben járnak iskolába és ott vannak kollégiumban. Ettől függetlenül szeretném, ha a csapat tovább fejlődne, élvezze a játékot, szeressenek nálunk játszani. Az eredmény nem annyira fontos, de azért jó lenne legalább ott befejezni a bajnokságot, ahol most áll a csapat. Egy-két igazolásra még szükségünk lenne.

Tabella

1.MTK Budapest16
2.Gyirmót FC Győr13
3.Kolorcity Kazincbarcika SC12
4.PMFC12
5.ETO FC Győr10
6.FC Ajka10
7.DVTK9
8.Szeged-Csanád GA9
9.BFC Siófok9
10.Soroksár SC9
10.Békéscsaba 1912 Előre8
12.Szombathelyi Haladás8
13.Tiszakécskei LC7
14.Aqvital FC Csákvár7
15.Szentlőrinc6
16.Nyíregyháza Spartacus FC4
17.HR-Rent Kozármisleny4
18.Dorogi FC4
19.Credobus Mosonmagyaróvár3
20.Budafoki MTE3

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft. Augsberger ZuzmóART - A zöld elegancia

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.